Ma 2020 február 20. csütörtök, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Soós Viktor Attila a Kátay Zoltán-ösztöndíj 2004. évi díjazottja
E-mail Nyomtatás PDF

2004. október 22-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc előestéjén ismét megemlékezést tartottak a lakitelekiek az Templom téri ’56-os kopjafánál, ahol első alkalommal került átadásra a Kátay Zoltán ösztöndíj.
- Sajátos forgatókönyvíró a Sors… - mondta Lezsák Sándor országgyűlési képviselő. Lakitelek sokat köszönhet egy olyan embernek, aki soha nem járt itt. Erdélyben élt, – menekült lett – Svédország – Ausztria, meghalt… A Lakiteleki Népfőiskolára hagyta a vagyonát.

Kátay Zoltán ő. Kérem Nagy Alajost, a Lakitelek Alapítvány egyik kurátorát, az egyik 56-os ellenforradalmárt, az Európai Szabadságharcos Szövetség elnökét, mesélje el, ki is volt Kátay Zoltán.

- A tiszta mesék birodalmában élt „Zolibá” – hallottuk Nagy Alajost. – Az öreg cserkész, aki nagyon szerette a kicsiket, úgy hívta őket: „te bódogtalan!” 34 könyvet írt, 24 ebből cserkész kézikönyv, a jövő, a fiatalság problémája foglalkoztatta. Szabadságharcos volt, mert ő igazán a jövőre gondolt, az ifjúságra! Burgenlandban élt, faragott, tanított, a faragást gyakran tollra cserélte. Tekintélyes vagyonra tett szert. Ha fél kilométert kocsizott, már „hazalátott” Magyarországra…

Október 23-a volt a „szent napja”, 1988-ban azt kérte, hogy ezen a napon léptessék be az MDF-be… 2003. október 23-án hunyt el…

Hagyatékából egy fiatal ösztöndíjast segítenek, Soós Viktor Attilát, aki 25 esztendejére már igen sok mindennel dicsekedhet, végzett a hittudományi karon, jogi karra jár, sokféle tanulmányt és könyvet írt, szerkesztett, kutatómunkákban vett részt. Dr. Bábel Balázs érsek úr könyvét, az Isten országát ő szerkesztette, Nagy Alajos könyvét is segítette.

Ezen alkalommal 250 ezer forintot kapott, és útravalóul azt, hogy legyen méltó mindenkor az alapítóhoz.

Minden bizonnyal így is lesz!

A hagyaték egy másik részéből a helyi óvodásoknak egy „sószobát” alakítanak ki, hogy segítse a légúti betegségek gyógyulását, megakadályozza kialakulását.


Lakiteleki ÚjságVissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink