2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kligl Sándor

1945-ben született Mosonmagyaróváron. Budapesti Képző-és Iparművészeti Gimnáziumban érettségizett 1963-ban. A Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán tanult tovább, ahol mestere Mikus Sándor volt. 1971 és 1980 között Hódmezővásárhelyen a Művésztelepen élt és alkotott, majd Szegedre költözött.
1976-tól tagja a Magyar Képzőművészek Szövetségének és a Művészeti Alapnak, ill. 1990-től a MAOE tagja.
Egyéni kiállításai voltak Magyarországon kívül Norvégiában, Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Belgiumban. Munkái az ország számos közgyűjteményében és közterületén láthatóak. A lakiteleki Keresztény Panteonban Prohászka Ottokár katolikus püspök mellszobrát készítette el.


Lantos Györgyi

Hódmezővásárhelyen született 1953. szeptember 2-án. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1976-ban szerzett oklevelet. Szobrai, ólomüveg ablakai az ország számos településén megtalálhatók Szentkirálytól, Hódmezővásárhelyen át Budakesziig. A lakiteleki Panteonban Ravasz László református, Ordass Lajos evangélikus püspök, Őszentsége II. János Pál pápa, Boldog Apor Vilmos katolikus püspök és gróf Esterházy János, a felvidéki magyarság vértanú politikusa mellszobrait mintázta meg. A lakiteleki Panteonban Ravasz László református és Ordass Lajos evangélikus püspökök mellszobrait mintázta meg. Máté István szobrászművész felesége. Csongrádon élnek.


Makk József

Szarvason született 1945-ben. A Szegedi Tanárképző Főiskola elvégzése után Budapestre költözött, ahol Somogyi József volt a mestere. Első szobrát 1966-ban készítette. Az 1970-es évek elején visszatért Szegedre és a Tömörkény István Gimnáziumban vállalt szakoktatói állást. A tanulási vágy azonban nem hagyta nyugodni, ezért beiratkozott a kohómérnöki karra. Miután végzett, egy ideig üzemvezetőként dolgozott, közben öntödéket tervezett. Szobrai számos településen megtalálhatók, mindemellett ólomüveg ablakokat, dísztárgyakat és egyéb jellegű munkákat is elvállal. A lakiteleki Panteon szobrai közül Makk József készítette Romzsa Teodor görögkatolikus püspök mellszobrát.


Máté István

1952. augusztus 22-én született Csongrádon. 1976-ban fejezte be a Magyar Képzőművészeti Főiskolát. Köztéri alkotásaiból szinte az ország minden táján találni, Hódmezővásárhelytől Kőszegig. Néhány munkája a határon túlra is eljutott. Ő készítette a zsombori díszkutat és a fehéregyházi Petőfi-szobrot. Ő alkotta a lakiteleki szoborpark első darabját, Mindszenty József bíboros bronz mellszobrát is.


Szabó-Imrefia Béla

Jászberényben született 1952. augusztus 31-én. A tanítóképzőt 1974-ben fejezte be, 1978-ban az Egri Tanárképző Főiskolán rajzszakos tanári diplomát szerzett. Mesterei voltak: Máté György és Papi Lajos szobrászművészek, valamint Sáros András és Bokros László festőművészek.
Kisplasztikáival rendszeresen szerepel az országos tárlatokon. Köztéri szobrai, alkotásai megtalálhatók Szolnokon, Jászfényszarun, Lakiteleken, Pálmonostorán, Tiszabögön, Cibakházán, Zagyvarékason és Mattyon. Többek között tagja a Magyar Képző- és Iparművészek Országos Egyesületének. A Keresztény Panteonban Józan Miklós unitárius püspök mellszobrát alkotta meg.


Ungor Csaba

1949. május elsején született Végváron, Temes megyében. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolát 1979-ben fejezte be. Mestere Kós András szobrászművész volt. Köztéri szobrai megtalálhatók Kolozsváron, Kiskunfélegyházán és Fehéregyházán. A Keresztény Panteonban Márton Áron püspököt mintázta meg.