Ma 2019 február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Együttműködés a közösségi művelődés szakember-utánpótlásának biztosítása érdekében
E-mail Nyomtatás PDF

Együttműködési megállapodást kötött egymással a közösségi művelődés országos szakmai-módszertani szervezete, az NMI Művelődési Intézet valamint az Alföld és Bács-Kiskun megye meghatározó felsőoktatási intézménye, a Neumann János Egyetem.A megállapodást 2018. február 6-án Kecskeméten sajtónyilvános esemény keretében írta alá az NMI Művelődési Intézet részéről Kárpáti Árpád ügyvezető igazgató, a Neumann János Egyetem képviseletében pedig Finta Zita kancellár, Dr. Ailer Piroska rektor és Dr. Fülöp Tamás dékán.

Az együttműködés fókuszában a kulturális szakemberek képzése, a szakmai utánpótlás-nevelés, valamint a térség népességének megtartása, a helyi munkaerő-szükséglet biztosítása áll.

Kárpáti Árpád hangsúlyozta, hogy a közösségi művelődés szakterülete az elmúlt években számos programmal, újszerű kezdeményezéssel bizonyította szükségességét és eredményességét a helyi társadalom és gazdaságfejlesztés területén. A következő évek kiemelt feladatai közé tartozik, hogy a települések kulturális alapú gazdaságfejlesztéséhez rendelkezésre álljanak felkészült szakemberek, és széleskörű együttműködések valósuljanak meg több szakterület kutatásai, képzései és fejlesztései terén. 2017 szeptemberétől – a közösségszervező szak indulásával – a közművelődés ismét színvonalas, a szakember-utánpótlást biztosító felsőoktatási alapképzéssel rendelkezik. A Neumann János Egyetem egyike azoknak az intézményeknek, ahol a jövő közösségi művelődési szakemberei teljesíthetik felsőfokú tanulmányaikat. Az NMI Művelődési Intézet céljai között szerepel, hogy ezekkel az intézményekkel sorra olyan tartalmas megállapodásokat kössön, amelyek az elindult szakmafejlesztési folyamatok továbbvitelét biztosítják az ország és Kárpát-medence teljes területén.

kozossegimuvelodes.hu


Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021
25262728   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink