Ma 2018 december 15. szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Megnyílt Kotvits Jánosné és Belicza András kiállítása
E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtök délután kettős kiállítás megnyitó volt a Mákvirág Galériában: Kotvits Jánosné nyugalmazott tanár kézimunkái, valamint Belicza Andrásnak a külhoni értékfeltáró munka során készített fotói kerültek bemutatásra, valamint láthatók voltak az értékfeltáró kollégiumok kötetei is.Kotvits Jánosné a megnyitón megidézte iskolaéveit: olyan iskolába járt – a kecskeméti angolkisasszonyokhoz –, ahol a kézimunkázás akkor fontos szerepet töltött be a tanmenetben. Ez meghatározta hozzáállását a kézimunkázáshoz, mégis kézimunkával csak nyugdíjba vonulását követően kezdett komolyabban foglalkozni, főleg a hímzés ragadta meg. Munkái már több alkalommal kerültek kiállításra.

Lendvainé dr. Erki Mária főgyógyszerész, a Mákvirág Galéria tulajdonosa Belicza Andrást úgy határozta meg, hogy a zenész, a rendező, a filmrendező, aki most fotókkal jelentkezik. Belicza Andrásnak korábban nem volt élménye a külhoni magyarság körében, azonban az elmúlt években a Lakiteleki Népfőiskola munkatársaként olyan értékfeltáró munkát végez, mely révén betekintést nyerhet a Kárpát-medence magyarlakta területeinek mindennapjaiba. Munkáját elsősorban film formájában összegzi, de most az általa készített fotókon látható, milyen értékek találhatók a Kárpát-medencében.


A két kiállítót Lezsák Sándor országgyűlési képviselő méltatta, megköszönve Lendvainé dr. Erki Mária két évtizedes lakiteleki kulturális, értékőrző tevékenységét is, mely a Mákvirág Galéria mérték- és értéktartó, közösséget erősítő munkájában nyilvánul meg. Lezsák Sándor felidézte, hogy a helyi értéktár bizottság és a Faluszépítő Egyesület kiadásában megjelent a lakiteleki értékeket bemutató kötet, benne sok lakiteleki értékkel, tehetséggel. Mint mondta, a Lakiteleki Népfőiskolán 2018-ban ismét megszervezésre kerül a lakiteleki értékeket bemutató kiállítás, ahol a helyben ismert alkotók, közösségek, művészek mutathatják meg tehetségüket, de törekvése szerint minél több fiatal, pályakezdő, avagy másod- vagy harmad virágzását élő tehetség számára is biztosítani kell bemutatkozási lehetőséget. Lakitelek már többször megmutatta, hogy tehetségekben gazdag település, ezt a helyi értékek kiállításán is bizonyíthatja majd – mondta.

A kiállítás megnyitón Lendvai Adél, az Eötvös Iskola második osztályos tanulója és tanára, Szőke Ferenc játszottak furulyán karácsonyi dalokat, a közönség soraiban nagy tetszést kiváltva.

lakitelekma.hu


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink