Ma 2018 december 17. hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny
E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület közös szervezésében 2017. október 29-én immár 11. alkalommal került megrendezésre a Fedák Sári Ulti-bajnokság, ami ez évben is egyben Mészáros Csaba emlékverseny volt.Az ulti igazi „hungarikumnak” számít, ugyan hivatalosan még nem az, de köztudottan olyan tradicionális szórakozási forma, amely játék főként a magyarság körében terjedt el, és amit ápolni és népszerűsíteni kötelesség, igazi nemzeti kincs.

A magyarok, mondhatni nemzeti kártyajátékát, az ultit nem sokan játsszák, pedig emlékeinkben szinte mindannyiunknak van kötődése, hogy apáink, nagyapáink a hét bizonyos napján rendszeresen összegyűltek egy jó játékra. Emlékezhetünk még a főváros különböző helyszínein: Klauzál tér, Almássy tér, Köztársaság tér, a Városmajorban, valamint a Városligetben menetrendszerűen, napi rendszerességgel megjelenő ulti-kompániák látványára. Napjainkban csak elvétve találkozunk kártyázó társaságokkal, nyílt tereken főleg, de a Magyar Ultisok Egyesülete nem adja fel a népszerűsítést. A szervezet közreműködésével, ismét ulti-klubok és csoportok, egyesületek alakultak, ahol kulturált körülmények között zajlanak a játszmák, a rendszeresen ismétlődő kupákon és bajnokságokon a győzelem öröme, a dicsőség válik főszereplővé.


A XI. Fedák Sári ulti-verseny nagy népszerűségnek örvend, az idén is 85 kártyabarát gyűlt össze az ország minden pontjáról, a nevezők között találunk Nyíregyházáról és Zalaegerszegről érkezett versenyzőt is. A résztvevők között volt Dr. Balsai István alkotmánybíró, aki a MUOE hivatalos versenyei közül csak ezen a lakitelekin vett részt. A verseny győztese a kupán kívül megkapta a Mészáros Csaba emlékplakettet, valamint a Fedák Sári szobrot, amely vándordíj, a következő évben vissza kell hozni, az a játékos tarthatja meg, aki három évben is megnyeri a versenyt. Mészáros Csaba tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal történész, aki által a Lakiteleki Népfőiskolára került az ulti-verseny tizenegy évvel ezelőtt, felejthetetlen személyiségének ez a társaság is tisztelettel adózik. A vándorló Fedák Sári szobor a tizenegy év alatt már egyszer gazdára talált, immár a második alkotás van versenyen.

A XI. Fedák Sári ulti-verseny idei egyéni győztesei: 1. Bartus Gábor, 2. Gönzi József, 3. Malatinszki Csaba; és a csapatok közötti jelesek: 1. Esztergom, 2. Erzsébetváros, 3. Herend.

A teljes eredmény lista megtekinthető ide kattintva!

Gratulálunk a nyerteseknek!


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink