2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kisvárda Kollégium

A Kisvárda Kollégium áprilisban kezdte meg értékfeltáró munkáját Kisvárdán és környékén. Az elmúlt héten mintegy 23 településen jártak újra a résztvevők, folytatták a tavasszal elkezdett feladatot: hagyományőrzőket, értékeket kerestek.
A 43 hallgató és oktató azokat a személyeket kereste fel, akiknél már az első körben látható volt, hogy értékőrző, vagy értékteremtő munkát végeznek. Az áprilisi héten több mint 550 személyt értek el a csapatok, most több mint 130 személyhez tértek vissza.

A Kollégium záró rendezvényét 2017. július 8-án Kisvárdán, a Bessenyei György Gimnáziumban tartották, melyen a hallgatók beszámoltak eredményeikről. A kutatók munkáját Néző István helytörténész, a munka szakmai vezetője méltatta és megjegyezte, hogy minden bizonnyal értékes kötet készül majd a járás értékőrzőiről.

Lezsák Sándor elmondta, hogy idén további értékfeltáró kollégiumok kerülnek megrendezésre, így a jelentkezők eljuthatnak Gyergyó és Bodrogköz vidékére is.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban