2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Balázs Ferenc Kollégium

A Kárpát-medence minden részéből érkezett az a 160 ember, akinek 2011. február 25-27. között kezdődött meg kollégiumi képzése. A hétvégét Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitotta meg a Népfőiskola Kölcsey Házában. Köszöntőjében elmondta, hogy a Lakitelek Népfőiskolán három új kollégium indul most egy időben.

Az Apor Vilmos Közéleti Kollégium katolikus közéleti, politikai képzést nyújt, melynek központi témája: Közélet-Közösség-Lelkiség. A Szent-Györgyi Albert Kollégium tagjai doktorandusz hallgatók, akik elsősorban a tudományos közélettel foglalkoznak. A Balázs Ferenc Kollégium tagjai különböző területekről érkeztek azért, hogy elsajátíthassák a Népfőiskola alapértékeit, hogy később az itt szerzett tudásukat saját településeiken kamatoztathassák.


(Nagyításhoz kattintson a képre!)