Ma 2020 június 6. szombat, Norbert és Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Dippold Pál: Az életépítész
E-mail Nyomtatás PDF


Nézzük Lezsák életpályájának legfontosabb elemeit: Kispesten született, édesapja, Lezsák Lajos a második világháború előtt és alatt hivatásos katona volt, utána B listára került. Édesanyja, Magyar Ilona szakácsnőként dolgozott.

A politikus 1971 óta nős, felesége Sütő Gabriella. Három gyerekük van, Levente, Gabriella és Anna, akik már nyolc unokával boldogítják szüleiket. Lezsák pesti srác volt, általános és középiskolai tanulmányait itt teljesítette, 1968-ban érettségizett a Madách Imre Gimnáziumban. Ezután kocsikísérő, rakodómunkás, majd könyvtári segédmunkás az Országos Széchényi Könyvtárban. Aztán, 1969-ben Lakitelekre költözött, öt évig képesítés nélkül tanított a szikrai tanyasi iskolában, majd levelező tagozaton szerzett magyar–történelem szakos diplomát, ezzel a lakiteleki általános iskola tanára lett. Másodállásban a művelődési házban is dolgozott, irodalmi esteket, találkozókat szervezett, színjátszó csoportot vezetett, színdarabot rendezett.

A hetvenes évek közepén az Írószövetség Fiatal Írók József Attila Körének vezetőségi tagja. Verseket írt, színdarabokat, és elkészítette Szörényi Levente Atilla, Isten kardja című rockoperájának a szövegkönyvét.

Illyés Gyula, Csoóri Sándor és Bíró Zoltán támogatásával 1979-ben a fiatal írók lakiteleki találkozójának egyik szervezője, 1984-től a Magyar Írók Szövetségének tagja, a Bethlen Gábor Alapítvány vidéki titkára, később kuratóriumának elnöke.

A háza kertjében tartották 1987. szeptember 27-én az ellenzéki lakiteleki találkozót, rá egy évre ugyanitt megalakult a Magyar Demokrata Fórum. Ekkortól az MDF elnökségi tagja, alelnöke, 1996 és 1999 között a párt országos elnöke, majd alelnöke. Az MDF-ből 2004 novemberében kizárták. Tragikomikus húzás, hol vannak az aljaemberek, akik ezt, úgy hitték, megtehetik? A politikatörténet patkányjárta kukáiban.

Lezsák ezután megalapítja  a Nemzeti Fórumot, azóta az elnöke, miként korábban a Lakitelek Alapítvány és Népfőiskola létrehozója, és a Mindszenty Társaság ügyvezető elnökeként dolgozik.

Országgyűlési képviselő 1994 óta, 2006-tól a Fidesz-frakció tagja, az Országgyűlés alelnöke, ahogyan a legutóbbi választások után is az maradt.

Itt kopognak a gazdag életút legfontosabb állomásait, eseményeit megmutató szavak, ám ezek csak töredékét adják tudtunkra annak a teljességnek, amit Lezsák Sándor élete jelent. Annyit azonban mindenki megérthet belőlük, hogy a makulátlan tisztesség, a folyamatos munka, a makacs, konok kitartás céljai eléréséért meghozta és -hozza gyümölcsét.

Van hite, van hazája, van családja. Hűséges volt hozzájuk, mindet megtartotta, miként azok is megtartották őt.

Miként sokunkat, akiknek szerencsénk van ismerni őt.

Isten éltesse, és engedje még sokáig egészségben köztünk élni a hetvenéves Lezsák Sándort!


https://www.magyarhirlap.hu 


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink