2021. május 18. kedd Erik, Alexandra, Szandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Időszaki kiállítások

A mai nap reggelén a Népfőiskola Kölcsey házának galériájában egybegyűltek alkotók, vendégek, érdeklődők, hogy az immáron kilencedik éve megrendezésre kerülő Nagybányai-Kecskeméti Festőiskola Alkotótábor kiállításának megnyitóján részt vehessenek.

A mai nap reggelén a Népfőiskola Kölcsey házának galériájában egybegyűltek alkotók, vendégek, érdeklődők, hogy az immáron kilencedik éve megrendezésre kerülő Nagybányai-Kecskeméti Festőiskola Alkotótábor kiállításának megnyitóján részt vehessenek.

M. Lezsák Anna köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta a művészeket.

(Nagyításhoz kattintson a képekre!)

Turai Kamil, esztéta gondos műelemzéssel egybekötött tárlatvezetése közelebb vitte a hallgatóságot az alkotókhoz és alkotásaikhoz, festményekhez, grafikákhoz, szoborhoz.

A kiállítás 2015. június 30-ig mindennap megtekinthető.

Vincze László esztergomi festőművész, a tábor egyik alkotója az alábbi gondolatokat írta le az itt töltött napokról:

Napfényes májusi hetek, baráti festőtársaság, szívélyes vendéglátás, lázas alkotókedv – mind szerencsésen összejött tizenöt művésznek, hogy dolgozhasson az igazi festői szépségű Tőserdőn, az alföldi tanyák változatos világában. Jókedvünket igencsak fokozta a virágba borult akácerdő, a madárdal. Csoda-e, ha vidám fényben fürdő, szikrázó szép színekben pompázó képek születtek? Igazi ünnep, amikor az alkotó napok végén ünnepélyes megnyitón, a záró kiállításon együtt láthatjuk képeinket. Az alkotótábor résztvevői hálásan köszönik mindenkinek, akik ezt a lehetőséget megteremtették és legjobb képeinkkel szeretnénk ezt megköszönni. Lelkesít bennünket az a gondolat, hogy a nagyhírű nagybányai művésztársaság szellemét szerény tehetségünkkel folytathatjuk, és egy kis szállal kapcsolatban lehetünk azokkal, akik a múlt századokban a magyar képzőművészetet európai rangra emelték.


Az idei esztendő alkotói:

Goór Imre, táborvezető (Kecskemét)

Balló Andrea (Szeged)

Balogh József (Izsák)

Görgényi Tamás (Békés)

Harascsák Csaba (Lakitelek)

Horváth Lajos (Veszprém)

Kovács Emil Lajos (Szatmárnémeti)

Mártonfi Benke Márta (Kecskemét)

Pénzes Géza (Balassagyarmat)

Sebestyén Erzsébet (Veszprém)

Sütő Éva (Déva)

Szamecz Béla (Kunszentmárton)

Szappanos István (Kecskemét)

Vassy Erzsébet (Nagyvárad)

Vincze László (Esztergom)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban