2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina, Pál napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A hagyományoknak megfelelően a Templom téri kopjafánál tartották az 1956-os megemlékezést Lakiteleken. Több százan gyűltek össze, hogy részesei lehessenek az 56 évvel ezelőtt történt események felidézésének.
A jelenlévőket Felföldi Zoltán polgármester köszöntötte, majd az általános iskolások adtak műsort. Serfőző Simon költő egyik írásából olvasott fel részletet. Az ünnepi beszédet Stefka István a Magyar Hírlap főszerkesztője mondta, aki felidézte hogyan élte át az 1956-ban történteket.

Minden év október 22-én, az ünnepség keretében kerül sor a Kátay Zoltán tanulmányi ösztöndíj átadására. Ezúttal egy fiatal házaspár, Kristóf Péter és Kristófné Gungl Rita vehette át a díjat Lezsák Sándortól. A közgazdász házaspár egy Baranya megyei kis településen, Keszün él. Az ünnepség végén a jelenlévők megkoszorúzták a kopjafát.


Az eseményen készült további fotókat ide kattintva megtekinthetik a képtárban