Ma 2019 szeptember 17. Kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Email Nyomtatás

2014. évi programnaptár

Esemény 

2014 aug. 10. - 2014 aug. 19. 

Orosz műfordító tábor

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
2014. évi programnaptár

Képaláírás


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola, a Tolsztoj Társaság valamint a
Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány

pályázatot hirdet orosz-magyar műfordítói táborban való részvételre.


A pályázati felhívásra azoknak az orosz-magyar műfordítás iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek orosz nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs orosz irodalomról, az orosz kultúra sajátosságairól, a mai orosz mentalitásról, az orosz filmről, az orosz és a magyar nyelv egybevető nyelvtanáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek az orosz nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje: 2014. augusztus 10-19.

A szervezők a fordítótábor idejére ingyenes szállást, étkezést és a foglalkozásokon való térítésmentes részvételi lehetőséget biztosítanak a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy minimum 10.000 – maximum 12.000 karakterből álló, nyomtatásban még meg nem jelent, oroszról magyarra fordított, XX-XXI. századi szépirodalmi szöveggel mint pályamunkával lehet jelentkezni. A pályamunkák mellé kérjük csatolni a Lakiteleki Népfőiskola vagy a Tolsztoj Társaság honlapjáról – www.lakitelek.hu/nepfoiskola vagy a www.tolsztojtarsasag.hu – letölthető, kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot is.

A pályamunkákat és a jelentkezési lapokat pdf formátumban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre kérjük elküldeni.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2014. június 20.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb 15 pályázót 2013. július 1-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Lezsák Sándor
a Lakiteleki Népfőiskola vezetője
Goretity József
a Tolsztoj Társaság alelnöke
Tóth István
a KKEKK Alapítvány képviselője


Jelentkezési lap letöltése

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink