Ma 2020 május 29. Péntek, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Email Nyomtatás

Meghívók, pályázatok

Esemény 

2019 ápr. 10. 

Gyarmati Dezső Kollégium - felhívás

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
Meghívók, pályázatok

Képaláírás


A Lakiteleki Népfőiskola Gyarmati Dezső Kollégium néven 2019 áprilisában a sportvállalkozói ismeretek témakörében előadássorozatot indít. Ezzel emlékezünk Gyarmati Dezsőre, a rendszerváltás politikusára, az olimpiai bajnok sportvezetőre, a 21. század testnevelési és sportmozgalmi alapjait parlamenti munkájával meghatározó országgyűlési képviselőre.

Célcsoport:

Olyan 35 év alatti, felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató hallgatók, illetve a terület iránt érdeklődő fiatal felnőttek, akik jelenleg is a sport területén tevékenykednek, vagy ezen a területen képzelik el a jövőjüket.


Előadás formája és az előadók:

A kollégium hallgatói

- részt vehetnek országos sportvezetők, neves gazdasági szereplők és sportolók, miniszteri megbízottak, sportvállalkozók, turisztikai szakemberek, médiaképviselők által tartott előadásokon.

- információt kaphatnak pályázatokról, a pályázati rendszerről.

- munkacsoportokban az elméleti anyag gyakorlati megvalósíthatóságában is alapismeretekre tehetnek szert.


Képzés időtartama:

2019 áprilisa és 2020 decembere között nyolc alkalommal, negyedévenként egy-egy bentlakásos hétvége a Lakiteleki Népfőiskolán.


Tematika:

- A testnevelés és sport irányítási, szervezeti, működtetési rendszerének a rendszerváltozás előtti, jelenlegi és jövőbeni egymásra épülésének kölcsönhatásai, tapasztalatai;

- A fogyatékossággal élők lehetőségei a sport területén;

- Sport, testnevelés globális jellemzői a Kárpát-medencében;

- A sporttal, a testneveléssel kapcsolatos jogszabályok elemzése;

- A jövő testnevelési és sporttevékenysége (iskolai testnevelés, szabadidősport, versenysport, egyéb területek).


Az előadássorozat célja:

A kollégium tagjai számara olyan összefüggésiben láttatja a testnevelés és a sport társadalmi szerepét, amely a szervezők hite szerint az elkövetkező évtizedek jellemzője lesz.

Célja, hogy ezek az alapelvek valósuljanak meg a jövőben is a kollégiumi hallgatók aktív közreműködésével.


Jelentkezés:

Jelentkezés a kitöltött jelentkezési lappal és annak csatolt mellékleteivel 2019. április 10-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.


A jelentkezési lap letölthető ide kattintva!


Lakitelek, 2019. február 5.                 Lezsák Sándor                                                   Nagyváradi Róbert

a Magyar Országgyűlés alelnöke                                        sportmenedzser

       a Kollégium védnöke, felelőse                                        a Kollégium vezetőjeKövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink