Ma 2020 augusztus 15. Szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Email Nyomtatás

2016. évi programnaptár

Esemény 

2016 szept. 4. - 2016 szept. 11. 

Mongol-magyar műfordítói tábor

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
2016. évi programnaptár

Képaláírás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány

pályázatot hirdet mongol-magyar műfordítói táborban való részvételre.


A pályázati felhívásra azoknak a mongol–magyar műfordítás iránt érdeklődő személyeknek a jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek mongol nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs mongol irodalomról, a mongol kultúra sajátosságairól, a mongol sajtónyelvről, a mongol és a magyar nyelv egybevető nyelvtanáról valamint szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a mongol nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne:       Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje:              2016. szeptember 4-11.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít.

A fordítótáborba egy minimum 3.000 – maximum 4.000 karakterből álló, mongolról magyarra fordított, szépirodalmi szöveggel vagy a mongol műveltséghez kapcsolódó tanulmánnyal, esszével lehet jelentkezni. A pályamunkák mellé kérjük csatolni a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról – http://nepfoiskola.lakitelek.hu/ – letölthető, kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot is. További részletekről az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2016. június 6.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a nyertes pályázókat 2016. június 14-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Tóth István
a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnöke

Lezsák Sándor
a Lakiteleki Népfőiskola vezetője


Jelentkezési lap letöltése

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink