Ma 2019 december 13. Péntek, Luca és Otília napja van. Holnap Szilárda napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Email Nyomtatás

2016. évi programnaptár

Esemény 

2016 szept. 4. - 2016 szept. 11. 

Orosz-magyar műfordítói tábor

Hol:
Meghívók, pályázatok -
Kategória:
2016. évi programnaptár

Képaláírás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola és a Tolsztoj Társaság

pályázatot hirdet orosz-magyar műfordítói táborban való részvételre.

A pályázati felhívásra azoknak az orosz-magyar műfordítás iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek orosz nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs orosz irodalomról, az orosz kultúra sajátosságairól, és szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek az orosz nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne:     Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje: 2016. szeptember 4-11.

A szervezők a fordítótábor idejére ingyenes szállást, étkezést és a foglalkozásokon való térítésmentes részvételi lehetőséget biztosítanak a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy minimum 8.000 – maximum 12.000 karakterből álló, oroszról magyarra fordított szépirodalmi szöveggel mint pályamunkával, valamint a Lakiteleki Népfőiskola vagy a Tolsztoj Társaság honlapjáról (http://nepfoiskola.lakitelek.hu, www.tolsztojtarsasag.hu) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni.

A pályamunkákat és a jelentkezési lapokat pdf formátumban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailre kell elküldeni.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2016. július 15.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázókat 2016. július 30-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Dr. Szűcs Olga
a Tolsztoj Társaság elnöke

Lezsák Sándor
a Magyar Országgyűlés alelnöke
a Tolsztoj Társaság tiszteletbeli elnök


Jelentkezési lap letöltése

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink