Ma 2019 július 20. szombat, Illés napja van. Holnap Dániel és Daniella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kösöntyű Néptánccsoport

Hírös Tanoda Néptánctábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A kecskeméti Hírös Tanoda Csuporka, Sodrás, Boróka néptánccsoportjai néptánctáborban vettek részt a lakiteleki Népfőiskolán. A táncoktatással, mókás népmesei feladatokkal, éjszakai „róka” kereséssel tűzdelt hét után a néptáncosok a hat nap alatt megtanult tánctudásukról péntek délután gálaműsorral adtak számot.

Tovább
 

Jubiláló Kösöntyű néptánctábor

E-mail Nyomtatás PDF

Már két évtizede, hogy nyaranta a népfőiskolán találkoznak

Két évtizedes múlttal rendelkezik a Kösöntyű néptánctábor, amit minden évben a népfőiskolán rendeznek Balogh Ildikó és Fantoly Gyula szakmai irányításával.

Tovább
 

Visszatekintő - két évtized

E-mail Nyomtatás PDF

Késő délután volt, amikor egy maroknyi ember gyülekezett a Lévay iskola tornatermében. Senkit sem ismertem közülük, így hát bemutatkoztunk egymásnak, majd leültem egy kispadra. Akkor még csak néztem őket, hogyan tanulják a néptánclépéseket, talán Dél-alföldi csárdást gyakoroltak, vagy somogyit, már homályosan emlékszem. Nem telt el fél óra, s hívtak, hogy álljak be én is a körbe, melynek közepén Gyula mutatta a figurákat.


Tovább
 

A Kösöntyű Néptánccsoport gyűjtőútja Erdélyben

E-mail Nyomtatás PDF

Az Emberi Erőforrás Minisztériumának és a Népfőiskola Alapítványnak köszönhetően a tánccsoport ez év júliusában Székelyföldet látogatta meg azzal a céllal, hogy bővítse ismereteit onnan, ahonnan erednek a népi szokások, dalok, táncok.

Tovább
 

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora - felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora a lakiteleki Népfőiskolán 2014. június 29.  – július 6. között. Szakmai alkotótáborunkban a néptáncosok ismereteit bővítjük bonchidai magyar és román, tardoskeddi és martosi táncok tanításával, élő zenével.

Részletekhez és a jelentkezési lap letöltéséhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

 

Csángó-magyar táncház

E-mail Nyomtatás PDF

Hétfőn este a Népfőiskola Kösöntyű Néptánccsoportja Fantoly Gyula és Lezsákné Sütő Gabriella vezetésével néhány táncot mutatott be a moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak tartott képzés résztvevőinek.

Tovább
 

Visszatekintés a Kösöntyű Néptánccsoport 2013. évére

E-mail Nyomtatás PDF

Elsősorban jubileumi évre tekintünk vissza, hiszen immár 20 éve annak, hogy folyamatosan táncolunk különböző koreográfiákat, táncokat, s adjuk tovább 1993 óta. Páratlan évet zártunk tavaly, a “szó”, mindkét értelmében. Fellépéseink száma 2013-ban túlhaladta a huszonegyet, ami természetesen nem egyenlő az egyes műsorban megmutatott, akár öt tájegységből vitt koreográfiák számával.

Tovább
 

Kalotaszegi női viselet bemutató volt a tánctáborban

E-mail Nyomtatás PDF

A népi kultúra iránt érdeklődő és azt művelő Kösöntyű néptánccsoport tagjai újabb közösségi élményeket és ismereteket gyűjthettek 2013. július 4-én, a lakiteleki Népfőiskolán, a kalotaszegi női viseleteket bemutató előadáson.

Tovább
 

Visszatekintő - 20 éves gálaműsor (2013)

E-mail Nyomtatás PDF

Május sok felkészüléssel járt, hogy utolsó hétvégéjén, május 26-án megünnepelhessük 20 éves fennállásunkat. A néptánccsoport már az év elején terveket szőtt, ötleteket gyűjtött, ruhákat varratott, színpadképet állított össze, és természetesen addig is eleget tett számos felkérésnek. Sűrített próbáinkból mindenki kivette a részét, és ugyan nem panaszképpen írom, de igen csak elfáradt a csapat.  A német út is hosszú volt, 1400 km-t buszoztunk, igaz teljes kényelemben.

Tovább
 

20. éves a Kösöntyű - meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola Néptánccsoportja 2013. május 26-án, vasárnap  gálaműsorral ünnepli 20. éves születésnapját.

Tovább
 


2. oldal / 3

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink