Ma 2018 február 21. szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Kiss Gy. Csaba: Szimbolikusan nem vettünk búcsút a kommunista rendszertől

E-mail Nyomtatás PDF

A mai fiatalok már nem nagyon érthetik, hogyan működött a kommunista rendszer, és milyen fájdalmak közepette történt meg az átalakítása. Ebben jelentős szerepet játszott az első szabad választáson győztes Magyar Demokrata Fórum. Az MDF megalakulásának harmincadik évfordulóján jelent meg egyfajta tanúságtételként Kiss Gy. Csaba egyetemi tanár könyve. A Magyar Demokrata Fórum egyik alapítójával, egykori alelnökével ennek kapcsán idéztük fel a múltat.

Tovább
 

Babaúszás a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő kisgyermeket (3 hónapos kórtól) szülővel a harminc perces éneklős, vizes foglalkozásra a Népfőiskola Alapítvány Gyarmati Dezső Tanuszodájába 2017. október 16-tól hétfőnként 14.30-15.00 óra között.

Tovább
 

Népzenei találkozóval ünnepelték a jubileumot

E-mail Nyomtatás PDF

Szombaton ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját az Ágasegyházi Boróka Népdalkör és Citerazenekar. Meghívták a környező települések népdalköreit, táncegyütteseit és citerazenakarait. A rendezvény fővédnökének Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkárát kérték fel.

Tovább
 

Bíró Zoltán: a kultúrára is hatott a rendszerváltás

E-mail Nyomtatás PDF

A rendszerváltás nemcsak a gazdasági és politikai berendezkedésre, valamint a jogrendszerre hatott, hanem a kultúrára is - közölte a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója csütörtökön Lakiteleken.

Tovább
 

A rendszerváltás kulturológiai aspektusai

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, a Tolsztoj Társaság és a Lakitelek Népfőiskola szervezésében október 12-13. között kerül megrendezésre „A rendszerváltás kulturológiai aspektusai – társadalom- és bölcsészettudományi megközelítések” című konferencia Lakiteleken.

Tovább
 

Nemzeti Fórum Nóta- és Népdalkör látogatása a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A keddi napon látogatást tettek a Lakiteleki Népfőiskolán a Nemzeti Fórum Nóta- és Népdalkörének tagjai, akik megismerkedtek a Népfőiskola meglévő, és a kormányzati beruházás részeként már elkészült épületeivel. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke is köszöntötte őket.

Tovább
 

Elkezdte értékfeltárását az Alsó- és Felső-Bodrogköz Kollégium

E-mail Nyomtatás PDF

Október 8-15. között első körben kutatják fiatalok a Bodrogköz helyi értékeit. Az Alsó-Bodrogköz és Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium munkája jó ütemben halad.

Tovább
 

Szülők Akadémiája: Autista a gyermekem

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Érdeklődőt a Szülők Akadémiája programsorozatunk újabb előadására, melynek témája az autizmus.

Tovább
 

„Hazámért ezt is szívesen”

E-mail Nyomtatás PDF

Egy évszázadig nem lesz több forradalom Magyarországon, ha kell, a fejemmel szavatolok érte, mert gyökerestől irtom ki a gazt – kérkedett Haynau egy levelében. Százhatvannyolc ezelőtt, 1849. október 6-án érte el csúcspontját a császári bosszúállás, amikor Haynau parancsára sortűz végzett Pesten az első felelős magyar miniszterelnökkel, Aradon egy altábornagyot, két tábornokot és egy ezredest kegyelemből „por és golyó által” végeztek ki, míg kilenc honvédtábornokot bitóra húztak.

Tovább
 

Államtitkári egyeztetés a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és Lezsák Sándorné, a Népfőiskola igazgatója a mai napon egyeztetést folytatott Fülöp Attilával, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával és munkatársaival.

Tovább
 


10. oldal / 163

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink