Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Zajlanak a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozó előkészületei

E-mail Nyomtatás PDF

2019. március 14-15-én zajlott a lakiteleki Népfőiskolán az idén is megrendezésre kerülő II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozójának egyeztető, szervezői megbeszélése. A tanácskozáson részt vett Szedlacsek Emília, az NMI szakmai igazgatója, Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke, Hegymegi Ildikó, a Magyar Tűzoltószövetség gazdasági vezetője, Biczó Miklós, az NMI rendezvényszervező központvezetője, valamint Madari Andor a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

Tovább
 

Béres József 100 - Pályázati felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

2020-ban emlékezünk a magyar tudománytörténet kiemelkedő tudósa, id. dr. Béres József születésének 100. évfordulójára. A cseppjeiről ismertté vált feltaláló, kinek készítménye ma hungarikum, már nincs köztünk, de sokan élnek még, akik személyes emlékeket őriznek karizmatikus alakjáról.

Tovább
 

Elkezdődött a fedett termálfürdő és gyógyászat építése

E-mail Nyomtatás PDF

Megkezdődtek a fedett termálfürdő és gyógyászat építési munkálatai a Lakitelek Népfőiskolán. Jó ütemben haladnak a népfőiskolai beruházások.

Tovább
 

„Magyarország Alaptörvénye a mi programunk”

E-mail Nyomtatás PDF

A mai törekvésünk nem egyéb, mint az Euró­pai Unión belül elérni az alapító atyák által elfogadott szövetséget, a független nemzetek unióját. Nem akarunk európai egyesült államokat – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke, a parlament alelnöke. Szerinte tanulságos élmény megtapasztalni, hogy az egyébként jó képességű ellenzéki politikusok többségét hogyan zülleszti el a politikai kapuzárás előtti pánik.

Tovább
 

Kölcsey Kör: A kultúra diktatúrája

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 56. rendezvényére „A kultúra diktatúrája” 2019. március 20-án, szerdán 18.00 órakor a Polgárok Házában. A beszélgetést vezeti: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke. Vendégünk: Szakács Árpád újságíró.

Tovább
 

Gyarmati Dezső, László Gyula és Neumann János kollégium indul Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

A képzések idén áprilistól a jövő év végéig nyolc-nyolc bentlakásos hétvégi képzés formájában zajlanak, kiegészülve egy-egy nyári egyetemmel. Sportvállalkozói ismeretek szerzése, a magyar őstörténet és honfoglalás kori kutatás megismerése, valamint a digitális jövőkép kérdéseire nemzeti szintű válaszok kidolgozása érdekében tematikus kollégiumokat indít a Lakitelek Népfőiskola áprilisban – közölte Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke hétfőn.

Tovább
 

Kecskeméti Kölcsey Kör: Új utakon a gazdaság és a felsőoktatás

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 35. pódium-beszélgetésre, melynek témája: Új utakon a gazdaság és a felsőoktatás. Időpontja: 2019. március 21. 18.00 óra.

Tovább
 

A Népfőiskola is képviseltette magát a Tourex kiállításon

E-mail Nyomtatás PDF

A Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár 28. alkalommal került megrendezésre 2019. március 1-2. között Kecskeméten. A kiállításon a hagyományoknak megfelelően üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók. A kiállításon jelen volt a Népfőiskola Alapítvány is.

Tovább
 

Lakiteleken került megrendezésre az értékfeltáró kollégiumok szakmai konferenciája

E-mail Nyomtatás PDF

Lezajlott az értékfeltáró kollégiumok szakmai konferenciája, amely az Értékfeltáró kollégiumok a Kárpát-medencében 2014-2018 címet kapta. A konferenciának a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont, fővédnöke pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője volt.

Tovább
 

Elhunyt Ghéczy Iván, a Népfőiskola Alapítvány alapító kurátora

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Alapítvány és a Népfőiskola Alapítvány alapító kurátora életének 89. évében földi zarándokútja és szíve lelke mélyéig harmóniában fonódott házassága Veronikával véget ért.

Tovább
 


10. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink