Ma 2020 február 24. hétfő, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Búcsú a Magyar Élettől – Búcsúzás Csapó Endrétől

E-mail Nyomtatás PDF

2018 Karácsonyán"Ausztrália egyetlen magyar hetilapjától" e mottóval búcsúztam. Éppen fél év múltán e szívhez szóló népdalt dúdolva, magányosan köszöntem el főszerkesztőjétől is...... Az Aracs új, nyári számában, Európa Trianonja c. írását olvasva; kedden hívtam telefonon, hogy gratuláljak. Fia, Mick vette föl a kagylót:Apa tegnap meghalt...

Tovább
 

Felhívás komatál közösség létrehozására

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzetközi Gyermeknapot követően a kormányzat családbarát intézkedéseivel összhangban a Komatál Program új szakaszba lépett. Az alkotói pályázat és a kiállítás után most elérkezett az idő, hogy az újdonsült, vagy újabb gyermekkel gyarapodó családok részére komatálat és komakendőt igényelhessenek a komatál közösségek.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Ahol nem csak a víz gyógyít

E-mail Nyomtatás PDF

Cél a magyar nemzetközösség egyetemes és helyi összetartó erejének növelése, a nemzeti egység elősegítése a Kárpát-medencében a közösségi összetartozás erősítésével, a helyi értékek támogatásával, az egyéni és közösségi képességek fejlesztésével. Elhangzott 2019. június 27-én A kulturális intézmények helyzete a kultúra támogatásában címmel rendezett konferencián, a Parlament Felsőházi termében.

Tovább
 

Reményt adnak a kerekesszékes táncosok

E-mail Nyomtatás PDF

A Gördülő Tánccsoport fellépése volt a szombaton Lakiteleken megrendezett akadálymentes nap egyik leginkább várt programpontja a résztvevők körében. A Népfőiskola idén immár 17. alkalommal szervezte meg a rendezvényt az egészségkárosultak napja alkalmából, melynek szinte kezdetektől fogva visszatérő előadói a kerekesszékes táncosok.

Tovább
 

Századvég Gazdaságkutató munkatársa a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Hancsics György, a Századvég Gazdaságkutató Digitális és Innovációs üzletágának vezetője előadást tartott a Lakiteleki Népfőiskolán. Szerinte a korábbi ipari forradalmak logikáján keresztül megfigyelhetjük és következtethetünk a digitalizáció által generált jövőbeni folyamatokra.

Tovább
 

Európa Szabadegyetem Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola 2019-ben is megrendezi nyári szabadegyetemét. A szabadegyetem programját a plenáris előadások mellett a Népfőiskola által indított Kína Kollégium és Neumann János Kollégium gazdagítja. A Szabadegyetem 2019. július 15. (hétfő) - 19. (péntek) között kerül megrendezésre a lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

A „rendszerváltás” kifejezés hungarikum

E-mail Nyomtatás PDF

Dokumentumok, pontos definíciók és az 1990-es évek elején létrejött történetírói kánon változásának mélyebb ismeretére lenne szükség a rendszerváltás megértéséhez. Bemutatták Kiss Gy. Csaba irodalom- és művelődéstörténész, az MDF alapító tagjának Harminc év után című visszaemlékező kötetét.

Tovább
 

Közösségszervező tábor Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

2019. június 24-én indult a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. öt napos Közösségszervező tábora Lakiteleken, amelyen Közösségszervezés BA szakos hallgatók vettek részt.

Tovább
 

Határnyitás címmel nyílt karikatúra-kiállítás

E-mail Nyomtatás PDF

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül. Az egy hétig tartó alkotótábor rendszeresen kiállítással zárul, nem volt ez másként ebben az évben sem.

Tovább
 

Faluszépítő Társaskör vendége Olajos István és Bábel Balázs

E-mail Nyomtatás PDF

2019. július 4-én, csütörtökön, ezúttal 19.00-kor tartja kilencedik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Olajos István iskolaigazgató, helytörténész és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője.

Tovább
 


10. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink