Ma 2019 május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

A Népfőiskola fejlesztéseiről Budakeszin

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándorné Sütő Gabriella szerda este Budakeszin a Széchenyi Baráti Kör meghívására tartott vetített képes előadást a Lakiteleki Népfőiskola fejlesztéseiről.

Tovább
 

Aki elsőként megmutatta a megmutathatatlant

E-mail Nyomtatás PDF

Nyolcvanöt éves lett Sára Sándor, a kiváló operatőr és filmrendező, a tévéelnök, akinek majd tízesztendős munkája meghozta a Duna Televíziónak az UNESCO Camera-díjat. A Duna így a világ legjobb kulturális televíziója lett, ami nem kis megtiszteltetés a széles mezőnyben.

Tovább
 

Alapítványi iskola a művelődésért

E-mail Nyomtatás PDF

Célkitűzésük, hogy a térségben felneveljenek egy nemzetielköteleződésű, keresztény, gondolkodó nemzedéket. Látóúton. Lakitelek központtal születőben van egy népfőiskolai hálózat, ennek lenne az egyik járási központja a mezőörsi Magyar Műhely Alapítvány – mondta Szabó Gyula plébános.

Tovább
 

Közgazdászok és szociológusok találkozója a RETÖRKI-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal előadás hangzott el a jövő belátásának tudásáról.

Tovább
 

Nagy Dóra: Kulturális kettős mérce

E-mail Nyomtatás PDF

Manapság, amikor a kultúrharc a tetőfokára hág, mindenki igyekszik kivenni belőle a részét és önjelölt kritikusnak áll. Különösen igaz ez a baloldali sajtó munkatársainak egy részére, akik mindennek nekimennek, annak érdekében, hogy végre megbukjon „az Orbán”. Most éppen a Prima Primissima okozott akkora felháborodást a balliberális oldalon, hogy egyből billentyűzetet ragadtak és belekiabálták bánatukat a világba.

Tovább
 

Bőzsöny Ferenc koporsója előtt

E-mail Nyomtatás PDF

Bágya Rita, a Mindszenty Társaság titkárának beszéde elhangzott, Bőzsöny Ferenc a Mindszenty Társaság alapító tagjának temetésén, 2018. november 21-én, a Budapesti Angolkisasszonyok templomában.

Tovább
 

A Lakitelek Népfőiskola programjait mutatják be

E-mail Nyomtatás PDF

Bemutatják a jelenleg működő Lakitelek Népfőiskolát a Polgárok Házában – tudatta lapunkkal Horváth Béla, a Kölcsey Kör vezetője. A ma 18 órakor kezdődő előadáson az MDF alapító tagja Lezsákné Sütő Gabriellával, a Lakitelek Népfőiskola igazgatójával egyebek mellett az intézmény beruházásairól beszél majd, továbbá képekben is bemutatják az új értékfeltáró kollégiu-mokat és szakkollégiumokat.

Tovább
 

Újabb könyv született a Magyarok Világszövetségéről

E-mail Nyomtatás PDF

November 14-én 15 órakor mutatták be a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) konferenciatermében Bakos István – Házi Balázs – Nagymihály Zoltán (szerk.): A Magyarok Világszövetsége „hármas kistükre” (1989-2000) című, a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában megjelent kötetét.

Tovább
 

Tollas Tibor helyesíró verseny

E-mail Nyomtatás PDF

2018. november 12-13-án került megrendezésre a lakiteleki Népfőiskolán a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének és a Népfőiskola közös szervezésében a Tollas Tibor helyesíró verseny.

Tovább
 

Lengyel állami kitüntetést vehetett át Kiss Gy. Csaba, a RETÖRKI külsős munkatársa

E-mail Nyomtatás PDF

A Lengyel Köztársaság elnöke döntése alapján Kovács István történész a Lengyel Köztársasági Érdemrend Parancsnoki Keresztjét Csillaggal, Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész és polonista a Lengyel Köztársasági Érdemrend Parancsnoki Keresztjét, Móser Zoltán etnográfus és fényképész pedig a Lengyel Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át. Jerzy Snopek nagykövet adta át a kitüntetéseket és méltatta a kitüntetetteket.

Tovább
 


10. oldal / 181

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink