Ma 2018 augusztus 16. csütörtök, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Bemutatták Az alapjogi jogalkotás az alkotmányos rendszerváltás éveiben című kötetet

E-mail Nyomtatás PDF

Bemutatták Kukorelli István és Tóth Károly: Az alapjogi jogalkotás az alkotmányos rendszerváltás éveiben című kötetét Budapesten, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, szerdán.

Tovább
 

OPSZ Lovas Tagozat rajz- és fogalmazás-pályázata

E-mail Nyomtatás PDF

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata rajz- és fogalmazás-pályázatot hirdet "Lovas Polgárőrrel Találkoztam" címmel 6-14 éves korú gyermekeknek. Beküldési határidő: 2018. május 30.

Tovább
 

Lakitelek ékszerei

E-mail Nyomtatás PDF

Negyedszázada jött létre a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoport, a jubileumot a település művelődési házában szombaton gálaműsorral ünnepelte az együttes. Több régió népszokásait elevenítették fel, erről lapunknak az egyik alapító, Lezsákné Sütő Gabriella elmondta, hogy mindig is a teljes Kárpát-medencei tánckultúra bemutatását tartották szem előtt.

Tovább
 

Harmadik alkalommal rendeztek körzeti úszóversenyt a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A három korcsoportban meghirdetett versenyre április 23-án Lakitelekről és a környező települések, Szentkirály és Nyárlőrinc iskoláiból érkeztek az úszásban legeredményesebb diákok. A délelőtt folyamán a gyermekek sportszerű, egészséges versenyszellemben, egymásnak is szurkolva mérték össze erejüket, kitartásban, gyorsaságban és nem utolsósorban úszástechnikában.

Tovább
 

A világon a legjobb óvónőnek lenni – vallja Sütő Lászlóné

E-mail Nyomtatás PDF

Ritkaságszámba megy manapság, hogy valaki négy évtizeden át dolgozzon egy munkahelyen. Sütő Lászlóné a lakiteleki Szivárvány Óvodában kezdte pályafutását negyven éve. Harminchárom éve az intézmény vezetője. Irányítása alatt vált referenciaintézménnyé az óvoda. Kimagasló szakmai munkáját a közelmúltban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével jutalmazták.

Tovább
 

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 30. pódium-beszélgetésre, melynek címe: A migrációról – másként. Vendég: dr. Kasznár Attila őrnagy, az NKE Terrorelhárítási Tanszék vezetője és Nagy Sándor, a Nemzeti Fórum alelnöke.

Tovább
 

Lóhátról vigyáznak a falu nyugalmára Tiszaalpáron

E-mail Nyomtatás PDF

A lokálpatrióta nem csupán büszke szűkebb pátriá­jára és az általa képviselt javakra, hanem a régi értékek megőrzését, az újabbak teremtését is igyekszik előmozdítani, és fontosságban a helyi sajátosságokat a nemzeti, regionális vagy globális értékek fölé helyezi – írja a szakirodalom. Ezt akár Bársony Anettről is írhatták volna.

Tovább
 

Polgármesterek találkoztak a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Bács-Kiskun megye 118 polgármesterét hívta szakmai fórumra a megyei önkormányzat csütörtökön és pénteken. A tanácskozást minden évben más településen rendezik meg, ezúttal a Lakitelek Népfőiskola adott otthont az eseménynek.

Tovább
 

Nem pihen a Lovas Tagozat

E-mail Nyomtatás PDF

A Tagozat az idei évben már két elnökségi ülésen van túl, és gőzerővel vetették bele magukat a 2018. évre szóló munkatervük megvalósításába is. Április 13-15 között adott ismételten otthont a lakiteleki Népfőiskola a lovas polgárőrök portya- és járőrvezetői képzésének, amely a szokott módon egy hétvégét ölelt fel.

Tovább
 

Kisiskolák „Ki mit tud?” versenyét rendezték meg idén is a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülte ebben az évben is megrendezte „Ifjúsági Ki mit tud?” vetélkedőjét a lakiteleki Népfőiskolán április 11 – 12-én. Az elmúlt évek élményekben gazdag tapasztalatai alapján idén rekord számban jelentkeztek a tehetségüket bemutatni szándékozó diákok.

Tovább
 


9. oldal / 170

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink