Ma 2018 május 26. szombat, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Emléktáblát avattak Gyarmati Dezső tiszteletére Hódmezővásárhelyen

E-mail Nyomtatás PDF

Gyarmati Dezső születésének 90. évfordulójához kapcsolódva emléktáblát avattak a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nevét viselő sportuszoda bejáratánál Hódmezővásárhelyen kedden. Gyarmati Dezső haláláig a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának tagja volt.

Tovább
 

Szilveszteri bált rendeztek a Népfőiskola Lakodalmas házában

E-mail Nyomtatás PDF

Volt egyszer egy szilveszter… A 2017-es esztendőt fergeteges mulatsággal búcsúztatták a báli vendégek a Népfőiskola Lakodalmas termében. Az ízletes, 9 fogásos gálavacsora után a zenét Belicza András és barátai szolgáltatták, akiknek köszönhetően több cipő is elkopott a táncparketten…

Tovább
 

Dallamos közérzet

E-mail Nyomtatás PDF

Abbahagyja az énekmondást – jelent meg nemrég közösségi oldalán. Az idén és talán jövőre még kiáll a pódiumra, aztán befejezi. Igazán így gondolja? Mondogatják róla, hogy „költők között zenész, zenészek között költő”. Ratkó József szerint alkotásai „majdnem versek”. A hetvenéves daltulajdonos, Dinnyés József ötven éve áll színpadon.

Tovább
 

Pályázat lakiteleki civil szervezetek részére

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola kuratóriuma pályázatot hirdet lakiteleki civil közösségeknek, egyesületeknek, alapítványoknak, intézményeknek működésre, vagy olyan rendezvényekre, amelyek a helyi közösség erősítését szolgálják. A megpályázható összeg 25.000-160.000 Ft.

Tovább
 

Izing Máté Antal: A határon túli magyarság és a rendszerváltás - Oktatás, identitás, jövőkép: a kárpátaljai magyar fiatalság kihívásai saját kutatás tükrében

E-mail Nyomtatás PDF

"Dolgozatom célja, hogy széles közönséggel ismertethessem Kárpátalja 1989 óta eltelt időszakát, továbbá jelen- és jövőképét. Reményeim szerint olyan tényeket, összefüggéseket tárhatok fel, amelyek világossá teszik, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdenie ahhoz a közösségnek, hogy az általam is vizsgált fiatalság életképes jövőt és perspektívát lásson Kárpátaljában.

Tovább
 

Évnyitó értekezletet tartottak a Népfőiskola munkatársainak

E-mail Nyomtatás PDF

Január 8-án délután a Népfőiskola Kölcsey Házában évnyitó értekezleten vettek részt a Lakiteleki Népfőiskola munkatársai. Lezsák Sándor kuratóriumi elnök köszöntő szavai után vendégek előadásait hallgatták a munkatársak olyan témakörökben, melyek mind érintették eddig is, illetve követően is fogják a Népfőiskolát.

Tovább
 

2018. évi önéletíró pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleken élők részére, korhatár nélkül önéletíró pályázatot hirdet a Lakiteleki Népfőiskola. Pályázni lehet a teljes életút leírásával vagy meghatározó élményekkel, a személyes életsors egy-egy izgalmas, érdekes történetével. A terjedelmet nem korlátozzuk.

Tovább
 

Balogh Géza Attila: A rendszerváltáskori privatizációs hullám hatásai a selypi cukorgyár tükrében

E-mail Nyomtatás PDF

"Lőrinci lakosként, és lokálpatrióta egyetemistaként folyamatosan igyekszem megismerni szűkebb hazám történelmét, az egykori község, majd nagyközség gazdasági-társadalmi hátterét. Ez a motiváció sarkallt arra, hogy eme tanulmány keretein belül a város északi részével, Selyppel foglalkozzam.

Tovább
 

Rendszerváltás 1989 – 15 tanulmány

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tervezett „RETÖRKI Könyvek” sorozata második kötetének kézirata is jelzi, hogy az Intézet létrehozása nemzet- és történetpolitikai szempontból is szükséges volt. Munkatársainak szakmai rátermettségét és hozzáértését bizonyítja, hogy fél év alatt immár a második kötetet készítették el.

Tovább
 

Szilveszterezzen a Lakiteleki Népfőiskolán!

E-mail Nyomtatás PDF

Pezsgő hangulatú műsorral, 8 fogásos, svédasztalos gálavacsorával, éjfélkor zenés tűzijátékkal, éjfél után újévi büfével várjuk vendégeinket december 31-én a Népfőiskola Lakodalmas Házában. Köszöntse velünk az Újévet!

Tovább
 


9. oldal / 168

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink