Ma 2018 február 21. szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Közi Horváth József emlékév nyitórendezvénye

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt és Családját a Közi Horváth József emlékév nyitórendezvényére 2017. november 4-én Agyagosszergénybe. Szentmisét celebrál Cserháti Ferenc püspök, megnyitja Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Tovább
 

Reklámfilm a Lakitelek Népfőiskoláról

E-mail Nyomtatás PDF

Nemes Mátyás, fülöpjakabi biogazda mondta a Lakiteleki Népfőiskoláról, hogy itt nemcsak a víz gyógyít. A Népfőiskola környezetét úgy kell kialakítani, hogy tisztes bevételi forrása legyen az Alapítólevélben meghatározott nemzetpolitikai törekvéseknek. Ezért készült ez a reklámfilm is.

Tovább
 

Új munkalehetőségek a Népfőiskolán 2020-ig

E-mail Nyomtatás PDF

A megújuló lakiteleki Népfőiskola folyamatosan bővülő feladatkörökkel végzi több mint húsz éve elkezdett közösségépítő és ismeretátadó tevékenységét. Lezsák Sándorné, a Népfőiskola igazgatója a jövőbeni új munkalehetőségekről beruházási prezentációval egybekötött tájékoztató előadást tart az érdeklődőknek.

Tovább
 

Minden számban magyar győzelem született Lakiteleken a szektorlabda Eb-n

E-mail Nyomtatás PDF

Minden számban magyar siker született Lakiteleken a szektorlabda, vagy közismertebb nevén gombfoci Európa-bajnokságon. A szervezők tájékoztatása szerint a versenyzők két szakágban mérték össze tudásukat.

Tovább
 

Kecskési Tollas Tibor: Bebádogoznak minden ablakot

E-mail Nyomtatás PDF

Az életből csak ennyi fény maradt,
Csillagos ég, tenyérnyi napsugár.
Ezt vártuk nap-nap, homályos falak
Üregéből esténként-délután.
S elvették ezt is, a tenyérnyi napot:
Bebádogoztak minden ablakot.

Tovább
 

1956-os megemlékezés Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezés lesz október 22-én, vasárnap 17 órától a Templom téri kopjafánál. Ünnepi beszédet mond prof. dr. Kásler Miklós orvosprofesszor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Tovább
 

Orosz nyelvi vetélkedőt hirdet 11. és 12. osztályos középiskolások számára

E-mail Nyomtatás PDF

A Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézete, a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület és a Debreceni Egyetem Orosz Központja orosz nyelvi vetélkedőt hirdet 11. és 12. osztályos középiskolások számára 2017. december 1-2. (péntek-szombat)

Tovább
 

Ünnepi közgyűlés rangos elismerésekkel

E-mail Nyomtatás PDF

Ma délelőtt tartotta ünnepi ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a Lakiteleki Népfőiskolán. A rendezvény egyik fő apropója az 1956-os forradalmi megemlékezés volt, de ez alkalommal kerültek átadásra a megyei kitüntető díjak is.

Tovább
 

Hétvégén Lakiteleken rendezik a szektorlabda Európa-bajnokságot

E-mail Nyomtatás PDF

Lakiteleken szombattól hétfőig rendezik meg a szektorlabda, vagy közismertebb nevén a gombfoci Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott címvédőként indul. A szervezők tájékoztatása szerint a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey termében sorra kerülő nyolcadik kontinensbajnokság versenyei szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tartanak.

Tovább
 

A vers ereje – Kádár félelme

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Írószövetség tisztelettel meghívja Önt és kedves hozzátartozóit 2017. október 19-én, csütörtökön 19 órára ’A vers ereje – Kádár félelme’ című film vetítésére! A vetítést megelőzően emlékidéző beszélgetést tartunk a legendás 1985-ös lakiteleki költőtalálkozóról.

Tovább
 


9. oldal / 163

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink