Ma 2018 május 26. szombat, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Kárpát-dzsungeltől a magyar sivatagig

E-mail Nyomtatás PDF

A kárpátaljai dzsungeltől a délvidéki sivatagig szinte mindenhol megfordult a Hazajáró. A Prima Primissima közönségdíjas, izgalmas honismereti műsor rendezőjével, Moys Zoltánnal és operatőrével, Schödl Dáviddal arról beszélgettünk, mit rejt még a Kárpát-medence.

Tovább
 

Hungarikum a Kodály-módszer

E-mail Nyomtatás PDF

A Kodály-módszer hungarikummá avató oklevelét hétfőn vehette át Alföldyné Dobozi Eszter, a Kodály iskola igazgatónője. A magyar kultúra napján az elmúlt három évben hungarikummá vált értékek képviselőinek átadták a Hungarikum Díjakat és okleveleket Budapesten, a Parlament Vadásztermében.

Tovább
 

A Magyar Honvédség a rendszerváltás sodrában I. kötet

E-mail Nyomtatás PDF

„Kiemelkedő érdeme a szerzőknek az úgynevezett vitatott események történeti értelmezése. Közismertek egyebek mellett a honvédség parancsnokságának létrehozásával és működésével vagy a taxisblokáddal, a délszláv válsággal kapcsolatos megnyilatkozások, amelyek ismerethiánnyal, indokolatlan feltételezésekkel jellemezhetők.”

Tovább
 

Nemzeti Művelődési Intézet Hálózaterősítő képzése

E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtök délelőtt a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában a Nemzeti Művelődési Intézet Hálozaterősítő képzésén tartott előadást Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki több évtizedes gyakorlati tapasztalatairól beszélt a hallgatóságnak.

Tovább
 

Mi a felelősségünk, feladatunk szülőként, pedagógusként a képességek kibontakoztatásában?

E-mail Nyomtatás PDF

2018. február 12-én 17 órától ismét Szülők Akadémiája lesz a Lakiteleki Népfőiskolán. A Széchenyi teremben ezúttal Lezsák Sándor fog beszélni harminc év pedagógusi tapasztalatairól, valamint Labáth Ferencné könyvének bemutatójára is sor kerül.

Tovább
 

Kárpát-medencei Értékfeltáró Filmklub Agyagosszergényben

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola meghívja Önt és kedves családját a Kárpát-medencei Értékfeltáró Filmklub vetítés-sorozat első rendezvényére, melyen a Drávaszög és Szlavónia Kollégium munkája kerül bemutatásra, 2018. február 2-án, 18 óra 30 perctől.

Tovább
 

Csaba királyfi története Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor író-költő, az Országgyűlés alelnöke hétfőn Győrben mutatta be a közelmúltban megjelent Atilla fia, Csaba királyfi című, romantikus népszínmű műfajmegjelöléssel született könyvét.

Tovább
 

A vidéki Magyarország értékmegtartó képessége

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2018. január 26-án 18 órakor a Közi Horváth József Népfőiskola által szervezett Czupy Bálint Vidékpolitikai Vándoregyetem első rendezvényére, melynek címe: A vidéki Magyarország értékmegtartó képessége.

Tovább
 

Közösségszervezés alapszak 9 felsőoktatási intézményben

E-mail Nyomtatás PDF

Elindult a felsőoktatási felvételi jelentkezés a Felvi.hu oldalon a 2018. szeptemberben induló képzésekre. Az ország 9 felsőoktatási intézménye 12 képzési helyen várja a közösségszervezés alapszakra jelentkezőket nappali és levelező tagozaton.

Tovább
 

Tüntetések könyve - Negyedszázad 56 tüntetése Magyarországon (1988-2013)

E-mail Nyomtatás PDF

Ez a könyv történészek és politológusok együttműködéseként született, és hazánk történetének utolsó negyedszázadára tekint vissza. Benne az 1988 és 2013 közötti időszak legfontosabbnak ítélt 56 tüntetéséről és munkabeszüntetéséről olvashatnak az érdeklődők. Legfontosabb feladatunknak a tények pontos leírását tartottuk.

Tovább
 


8. oldal / 168

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink