Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Szárszó Kollégium: A népi mozgalom kora és fő kérdései

E-mail Nyomtatás PDF

A Szárszó Kollégium a Hitel folyóirat, a Lakiteleki Népfőiskola és a Mika Sándor Egyesület közös, közös programsorozata, a Szárszó emlékezete 2018–2023 program oktatási felülete. Időpontja: 2019, május 17-19. között Budapesten és Lakiteleken.

Tovább
 

A Népfőiskolán tartja ünnepi közgyűlését a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége (MVMSZ) évi ünnepi közgyűlését 2019. május 7-8-án tartja a Lakitelek Népfőiskolán. A rendezvényen részt vesz Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára, Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, házigazdaként dr. Rosta Szabolcs, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének jelenlegi elnöke és dr. Végh Katalin, a MVMSZ ügyvezető titkára, valamint a Szövetség valamennyi jelenlegi és leendő tagja.

Tovább
 

Németh Szilvia köszöntése

E-mail Nyomtatás PDF

Május 3-án délután Budapesten köszöntöttük Németh Szilvia munkatársunkat, akinek kedves meglepetést szerveztek, így családja, barátai, kollégái körében ünnepelhette születésnapját. A Németh család a kezdetektől segítette munkámat, melyért most is köszönetet mondtam. Az eseményen a család barátja, Lendvai Zoltán atya, a "gördeszkás pap" is jelen volt, aki a köszöntések után megáldotta a jelenlévőket – írta facebook oldalán Lezsák Sándor.

Tovább
 

Moldvai csángómagyar pedagógusok a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Moldvai Csángómagyar Oktatási Program keretében április 23-27. között csángó tanítók járta a Lakiteleki Népfőiskolán. Képzésük során Závogyán Magdolna, az NMI Művelődési Intézet ügyvezetője előadását hallgatták meg, és Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke is fogadta a program résztvevőit.

Tovább
 

Lakiteleki civil szervezetek, közösségek részére meghirdetett pályázat eredménye

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány 2019. február hónapban pályázatot hirdetett lakiteleki helyi egyesületek, közösségek részére. Felhívásunkra a megadott határidőig 20 pályázat érkezett. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért zsűri döntése alapján összesen 5.435.000 Ft összegben az alábbi egyesületek, közösségek kerültek támogatásra:

Tovább
 

,,A komatál hagyományok közösségerősítő szerepe" - konferencia és díjátadó Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Több száz alkotó és alkotóközösség vett részt a múlt hét csütörtökön megrendezett Kárpát-medencei alkotópályázat díjkiosztóján és a kiállítás megnyitóján, a Lakitelek Népfőiskolán. 19 megyéből és a határon túlról is érkeztek művészek, akik a komatál hagyományok újraélesztése és közösségerősítő szerepe miatt vettek részt a programban.

Tovább
 

A kecskeméti Kölcsey Kör vendége Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 36.pódium-beszélgetésre, melynek témája: A szíriai menekültek mai helyzete. Vendég: Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolita atya.

Tovább
 

Bagi Ferenc és Eperjes Károly a Faluszépítő Társaskörben

E-mail Nyomtatás PDF

2019. április 25-én, csütörtökön 18.00-kor tartja nyolcadik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: BAGI Ferenc, Lakitelek plébánosa és EPERJES Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, a Hídember. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője.

Tovább
 

Áldott húsvéti ünnepet!

E-mail Nyomtatás PDF

Húsvét alkalmából Pilinszky János versével kívánunk áldott ünnepet! Legyőzte a halált, feltámadt az Úr! Valóban feltámadt.

Tovább
 

Középvezetői képzés a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola középvezetői tréningen vettek részt 2019 tavaszának első feléig bezárólag. A tréningre kéthetente került sor, összesen 6 alkalommal.

Tovább
 


8. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink