Ma 2018 október 23. kedd, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Rombolástól a megmaradásig

E-mail Nyomtatás PDF

Előző lapszámunkban főleg idézetekkel tarkítva, kedvcsinálásként, az olvasók figyelmének felhívására mutattuk be a Rendszerváltó Archívum legújabb lapszámát. Ennek a periodikának nem is lehet más célja, mint hogy olyan emberek felé is eljusson az intézet munkássága, akik nem feltétlenül fognak kutatni, de érdeklődnek a feldolgozott témák iránt, és egyetlen számítógépes kattintással szeretnének dokumentumokhoz hozzáférni.

Tovább
 

Zarándokok Kossuth nyomában

E-mail Nyomtatás PDF

Az egykori kormányzó életének fő állomásaira látogattak a róla szóló történelmi versenyen legeredményesebben szereplő diákok. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezeti azt a zarándokutat, amely ma érkezett Kossuth Lajos szülőházához Monokra és az elmúlt három napban Kossuth életének főbb állomásait látogatta meg.

Tovább
 

Lezsák Sándor: „Kellett a ritmusérzék, az önfegyelem”

E-mail Nyomtatás PDF

A VI. Martosi Szabadegyetem szombati napjának első előadásán Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a harminc évvel ezelőtti lakiteleki találkozóról és a rendszerváltásról beszélt az érdeklődőknek.

Tovább
 

Zarándokutat vezet a honatya

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezeti azt a háromnapos zarándokutat, amely ma indult és Kossuth Lajos életének főbb állomásait látogatja meg.

Tovább
 

Meghívó Karikatúra tábor kiállítására

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait egy minden tekintetben rendhagyó Karikatúra kiállításra a Lakiteleki Népfőiskola Gálfalvi György termébe, melynek megnyitója 2018. július 12-én délután 17.00 órakor kezdődik. A kiállítás témája: Rejtó Jenő szellemisége, életének eseményei, irodalmi alakjai.

Tovább
 

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertezik csütörtökön a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Július 8-14. között ismét Lakiteleken tartja nyári táborát a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar. Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjére, mely július 12-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Népfőiskolán.

Tovább
 

Színes füzetek készültek nemzeti értékeinkről

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt időszakban az NMI Művelődési Intézet 29 partnerszervezettel kötött megállapodást a helyi vagy térségi értékeket bemutató kiadvány elkészítésére. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány vezetésével megkezdődött a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat kiépítése – olvasható a szakmai támogatóként közreműködő NMI Művelődési Intézet honlapján.

Tovább
 

Zöldház Rajzstúdió Alkotótábora

E-mail Nyomtatás PDF

2018. június 24-30. került megrendezésre a Zöldház Rajzstúdió alkotótábora a Lakitelek Népfőiskolán. Kádasi Laura művésztanár azzal a céllal hozta létre 1997 szeptemberében a Rajzstúdiót, hogy a gyermekek egyszerű rajzi eszközökkel, színekkel, mindezek alkalmazásával megismerkedjenek, és művészeti élményekkel gazdagodjanak, alkossanak.

Tovább
 

Kazahsztánban táncol a Kurázsi Táncműhely

E-mail Nyomtatás PDF

A Kurázsi Táncműhely július 4. és július 11. között Kazahsztánban vesz részt az ottani Főváros Napja ünnephez kapcsolódó rendezvénysorozaton.

Tovább
 

Műveltségi vetélkedő nyugdíjasoknak népfőiskolai támogatással

E-mail Nyomtatás PDF

Június 23-án hirdették ki annak a háromfordulós online műveltségi vetélkedőnek az eredményét, amelyet Kecskemét születésnapja alkalmából, még a Magyar Kultúra Napján írt ki a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége.

Tovább
 


8. oldal / 175

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink