Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Másodszor találkoznak Kárpát-medencei önkéntes tűzoltózenekarok

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Tűzoltó Szövetség a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával együttműködve, a Magyar Országgyűlés elnökének fővédnökségével 2019. május 24–26. között Lakiteleken és Kiskunfélegyházán megrendezi a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót. Az eseményen idén három hazai és három külhoni tűzoltózenekar vesz részt.

Tovább
 

„Várjuk a nemzetállamok továbbélését helyeslő pártok megerősödését”

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1979-ben Lakiteleken Ön által meg- rendezésre került irodalmi rendezvény ma már elvitathatatlanul a rendszervál- tás kezdeti pillanatát jelentette. Amikor belefogott a szervezésébe, gondolt-e arra, hogy Lakitelek a XX. század Pilvax kávé- háza lehet, ahol elhangozhatnak a nem- zetért aggódó, sorsát féltő gondolatok, akár 1956-ra utalással, „áthallással”, mi- lyen gáncsoskodásra készült fel az akkori uralkodó rendszer részéről? – Beszélgetés Lezsák Sándorral, a Nemzeti Fórum elnökével a Lámpás című lapban.

Tovább
 

Nagybánya-Kecskemét Alkotótábor kiállítása

E-mail Nyomtatás PDF

2019. május 5-16. között ismét megrendezésre került a Nagybánya-Kecskemét-Lakitelek Alkotótábor a lakiteleki Népfőiskolán. Az alkotótábor célja az alföldi tanyavilág megörökítése, a környék művészeti értékeinek megismerésére és szakmai tapasztalatcsere.

Tovább
 

Kétnapos nemzetközi tudományos konferencia kezdődött Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Partnerségben a közművelődéssel címmel, kétnapos nemzetközi tudományos konferencia kezdődött a Lakitelek Népfőiskolán. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára arról beszélt, hogy „olyan közösségben jó lenni, amelyik nemcsak sodródik az árral, hanem tesz is magáért”, meg tudja fogalmazni a kérdéseit, a problémáit, melyekre szüntelenül választ és megoldást keres.

Tovább
 

Ghéczy Iván búcsúztatása

E-mail Nyomtatás PDF

Ghéczy Iván március 4-én, Svájcban halt meg lányai körében. Utolsó heteit egy gyönyörű otthonban töltötte, mellette felesége, fiai, lányai, unokái, rokonai. Ghéczy-Domozi Diána búcsúztatása elhangzott Kecskeméten, 2019. április 27-én a református templomban, Ghéczy Iván emlékére rendezett gyászistentiszteleten.)

Tovább
 

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Fedák Sári ulti bajnokságot

E-mail Nyomtatás PDF

2019. május 12-én, a Nemzeti Fórum és a Magyar Ultiszövetség szervezésében lezajlott a XIII. Fedák Sári ulti bajnokság a lakiteleki Népfőiskola Kölcsey házában. A versenyen közel száz ultis mérte össze tudását csapatban és egyéniben egyaránt.

Tovább
 

Munkavédelmi oktatás és tűzvédelmi gyakorlat a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

2019. május 13-án, hétfőn délelőtt 8 órakor kezdődött megszokott módon az éves munkavédelmi oktatás a Népfőiskola dolgozói számára a Kölcsey házban, Pozsár István vezetésével. Az elméleti képzés után egy teszt kitöltése következett, mely a tűzvédelemmel kapcsolatos felkészültséget mérte fel, majd szimulációs gyakorlat keretében kellett a leggyorsabban elhagyni a közel 100 dolgozónak az épületet a „Tűz van!” felkiáltás után. Jóval a megadott szintidő előtt megtörtént a kiürítés.

Tovább
 

Partnerségben a közművelődéssel – nemzetközi tudományos konferencia Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Az utóbbi években alkalmazott, már jó gyakorlatként hatékonyan működő közösségteremtő eszközök és programok állnak a fókuszában az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében 2019. május 15-én és 16-án megvalósuló, Partnerségben a közművelődéssel című nemzetközi tudományos konferenciának, amelyet Magyarországon, Lakiteleken rendeznek meg.

Tovább
 

Szatmári matektehetségek nemzetközi megmérettetésen

E-mail Nyomtatás PDF

Hatodik alkalommal rendezték meg az általános iskolások Nemzetközi Magyar Matematikaversenyét, melynek idén a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. A versenyre Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Magyarországról összesen 175 diák és 35 kísérő tanár érkezett.

Tovább
 

Összenő, ami összetartozik - Történelmi pillanat a Kárpát-medencei muzeológia életében

E-mail Nyomtatás PDF

A rendszerváltás ikonikus helyszínén, a Lakitelek Népfőiskolán tartotta éves, kétnapos közgyűlését a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége (MVMSZ) május 7-8-án. A rendezvény ünnepi jellegét az adta, hogy a mai nappal új időszámítás vette kezdetét a szövetség életében: idén nyilvános tagfelvételt hirdetett a határon túli, a magyar kultúra emlékeit, gyűjteményeit őrző, muzeális intézmények számára.

Tovább
 


7. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink