Ma 2018 február 21. szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Tarvágás a Hargitán

E-mail Nyomtatás PDF

Méregzöld mesék című filmjével nyerte meg a közelmúltban a XVII. Lakiteleki Filmszemle fődíját. Szabó Attila székelyudvarhelyi rendező az erdélyi erdőmaffia történetét dolgozta fel.

Tovább
 

Meghívó Sass Kálmán mellszobrának avatására

E-mail Nyomtatás PDF

Az Érmihályfalvai Református Egyházközség Presbitérima tisztelettel hívja Önt és kedves családját szoboravató ünnepségünkre, melyen felavatjuk 1956-os mártírlelkipásztorunk, Sass Kálmán mellszobrát. Az idei 500 éves jubileum alkalmából leplezzük le a szobrot, mely méltó emlékeztető és jövőbe mutató szellemi-lelki iránytű marad az itt élő érmelléki magyarságnak.

Tovább
 

Kölcsey Kör 50. pódiumbeszélgetése: Atilla fia, Csaba királyfi

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 50. rendezvényére, mely 2017. november 22-én, szerdán 18 órakor kerül megrendezésre a Polgárok Házában. Lezsák Sándor: Atilla fia, Csaba királyfi című kötetéről dr. Rosta Szabolcs megyei múzeumigazgató beszélget a szerzővel.

Tovább
 

Meghívó - A Bethlen Gábor Alapítvány díjátadó ünnepségére

E-mail Nyomtatás PDF

2017. november 15-én, szerdán 17 órakor kerül sor a Bethlen Gábor Alapítvány díjátadó ünnepségére a Pesti Vármegyeháza dísztermében. Átadásra kerül a Bethlen Gábor-díj, a Márton Áron emlékérem, a Tamási Áron-díj, a Székelyföld jövőjéért ösztöndíjat, valamint a Bethlen Gábor Alapítvány kutatói ösztöndíját.

Tovább
 

„Térválasztó” – A közösségi művelődés terei című konferencia

E-mail Nyomtatás PDF

Közel 150 fő vesz részt a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében megvalósuló „Térválasztó – A közösségi művelődés terei” című konferencián. A Lakitelek Népfőiskolán zajló tanácskozás fókuszában a közösségi folyamatoknak otthont adó, azokat gyakorta inspiráló és éltető, helyi fórumként szolgáló helyszínek, terek állnak.

Tovább
 

Negyed évszázada működik a Jakabszállási Népfőiskola

E-mail Nyomtatás PDF

Negyed évszázada működik a Jakabszállási Népfőiskola. Az ősztől tavaszig tartó előadás-sorozatok nemcsak az ismeretek bővítését szolgálják, hanem általuk a községben élő emberek közelebb kerülnek egymáshoz, tájékozottabbak lesznek, véleményt cserélhetnek egymással.

Tovább
 

Öt település csoportjainak látogatása a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

November 11-én, szombaton bugaci, bugacpusztaházi, jászszentlászlói, pálmonostorai és tiszaalpári csoportok tettek látogatást a Lakitelek Népfőiskolán, akik megtekintették a Népfőiskola új és felújított épületeit, majd találkoztak Lezsák Sándorral, a Népfőiskola kuratóriumának elnökével.

Tovább
 

Gátéri, izsáki, kiskunmajsai és nyárlőrinci csoport látogatása

E-mail Nyomtatás PDF

November 10-én, pénteken gátéri, izsáki, kiskunmajsai és nyárlőrinci csoportok tettek látogatást a Lakitelek Népfőiskolán, akik megtekintették a Népfőiskola új és felújított épületeit, majd találkoztak Lezsák Sándorral, a Népfőiskola kuratóriumának elnökével.

Tovább
 

Szabó Attila Méregzöld mesék című filmjének ítélték a Lakiteleki Filmszemle fődíját

E-mail Nyomtatás PDF

A zsűri a székelyudvarhelyi rendező, Szabó Attila Méregzöld mesék című filmjének ítélte a XVII. Lakiteleki Filmszemle fődíját. Az erdélyi rendező alkotásáért az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Kulturális Alap keretéből felajánlott egymillió forint összegű díját vehette át.

Tovább
 

Közösségteremtő ereje van a filmszemlének

E-mail Nyomtatás PDF

A Méregzöld mesék című film nyerte az idei Lakiteleki Filmszemle fődíját. A Petőfi Népe különdíját a kecskeméti alkotó, Horváth Mária Hogyan lett az ember című filmje kapta. Az ünnepélyes díjátadót csütörtökön a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában tartották.

Tovább
 


7. oldal / 163

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink