Ma 2019 október 20. vasárnap, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Európa Szabadegyetem Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola 2019-ben is megrendezi nyári szabadegyetemét. A szabadegyetem programját a plenáris előadások mellett a Népfőiskola által indított Kína Kollégium és Neumann János Kollégium gazdagítja. A Szabadegyetem 2019. július 15. (hétfő) - 19. (péntek) között kerül megrendezésre a lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

A „rendszerváltás” kifejezés hungarikum

E-mail Nyomtatás PDF

Dokumentumok, pontos definíciók és az 1990-es évek elején létrejött történetírói kánon változásának mélyebb ismeretére lenne szükség a rendszerváltás megértéséhez. Bemutatták Kiss Gy. Csaba irodalom- és művelődéstörténész, az MDF alapító tagjának Harminc év után című visszaemlékező kötetét.

Tovább
 

Közösségszervező tábor Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

2019. június 24-én indult a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. öt napos Közösségszervező tábora Lakiteleken, amelyen Közösségszervezés BA szakos hallgatók vettek részt.

Tovább
 

Határnyitás címmel nyílt karikatúra-kiállítás

E-mail Nyomtatás PDF

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül. Az egy hétig tartó alkotótábor rendszeresen kiállítással zárul, nem volt ez másként ebben az évben sem.

Tovább
 

Faluszépítő Társaskör vendége Olajos István és Bábel Balázs

E-mail Nyomtatás PDF

2019. július 4-én, csütörtökön, ezúttal 19.00-kor tartja kilencedik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Olajos István iskolaigazgató, helytörténész és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője.

Tovább
 

Kiránduláson vettek részt a Hungarikum vetélkedő győztesei

E-mail Nyomtatás PDF

A tavaly év végén általános iskolás diákok számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című hungarikum vetélkedőben két évfolyam, a 7. és 8. osztályosok mérhették össze tudásukat a hungarikumok és nemzeti értékek világáról. Az elődöntő és a döntő a lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre április 3-4-én, illetve május 23-24-én.

Tovább
 

Megkezdődött a 2019. évi néptánctábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Balogh Ildikó, mestertanár, örökös aranygyöngyös táncos és Fantoly Gyula, a népművészet ifjú mestere, nívódíjas koreográfus vezetésével kezdődött meg vasárnap a már hagyományosnak tekinthető néptánctábor, ahová az ország különböző részeiből és a határon túlról is érkeztek táncosok.

Tovább
 

Lezsák Sándor: A Verhetetlen Páros

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma elnökének megnyitó gondolata elhangzott 2019. június 14-én Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításán, a lakiteleki Népfőiskola Kölcsey házában.

Tovább
 

Bánkuty Géza végső nyugalomra helyezése

E-mail Nyomtatás PDF

Bánkuty Géza, volt amerikai magyar közéleti vezető, ’56-os szabadságharcos, a magyarság összefogásának következetes híve, Floridában elhunyt. Végakaratának megfelelően Budapesten, a Fiumei úti temetőben, az ’56-os díszparcellában, katonai tiszteletadás mellett kerülnek elhelyezésre hamvai július 4-én, csütörtökön 11 órakor. A temetési szertartásra nagy tisztelettel és szeretettel hívjuk Önt!

Tovább
 

Zöldház Rajzstúdió Alkotótábora - Téma: „Vigyázz a madárra”

E-mail Nyomtatás PDF

„NAGY VAGY TERMÉSZET, NAGY VAGY, Ó, MŰVÉSZET.” /BELLINGIONE/ Művészek még nem vagyunk, csak „kóstolgatjuk” azt. A természetet csodáljuk, mert az maga az élet és a szépség. Az életre és a szépségre vigyázni kell. E két fogalom egyszerre van jelen a madarakban, melyek nagyon sok jelképet adtak az embereknek. Vigyázni kell rájuk, vigyázni kell a másikra, az életre. Meg kell ezeket őrizni.

Tovább
 


6. oldal / 189

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink