Ma 2019 május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Körzeti úszóverseny lesz a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola 2019. március 28-án ismét megszervezi általános iskolások részére körzeti úszóversenyét a Gyarmati Dezső Tanuszodában. Különböző korcsoportokban és úszásnemekben mérhetik össze magukat a fiatalok.

Tovább
 

A Nemzeti Fórum közgyűlésének nyilatkozata

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Fórum Egyesület Budapesten megtartotta 2019. évi közgyűlését. A tanácskozást Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója, a Magyar Demokrata Fórum alapító elnöke köszöntötte. Az állandó napirendi pontok megtárgyalásán túl a tagság üdvözölte a Nemzeti Fórumos parlamenti képviselők csoportjának megalakulását.

Tovább
 

Megyei hungarikum vetélkedőnek adott otthont a Népfőiskola

E-mail Nyomtatás PDF

A Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” című nyertes pályázat alapján került megrendezésre 2019. február 25-26-án a megyei hungarikum vetélkedő a lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

Értékfeltáró kollégiumok résztvevői tartottak konferenciát

E-mail Nyomtatás PDF

Az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. szervezésében került megrendezésre 2019. február 23-24-én az Értékfeltáró kollégiumok szakmai konferenciája a Lakiteleki Népfőiskolán. A kétnapos rendezvényre a Népfőiskola szervezésében eddig megvalósult 21 Kárpát-medencei értékfeltáró kollégium résztvevői kaptak meghívást.

Tovább
 

Bátran merítsünk erőt hőseink, őseink örökségéből

E-mail Nyomtatás PDF

Mi jelenleg a szaktárcán belül a legégetőbb kérdés? Miért döntöttek a nagypolitika mellett? Kik a történelmi példaképeik, s melyek az irodalmi élményeik? Mennyire meghatározó a család szellemi öröksége? – többek között ezeket a kérdéseket tette föl államtitkár-vendégeinek Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke február 20-án, szerdán a Polgárok Házában, a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 55. rendezvényén.

Tovább
 

Teljessé vált az értékfeltáró kollégiumokat bemutató sorozat

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent a Lakitelek Népfőiskola Kárpát-medencei értékfeltáró kutatásait összegző CD- és DVD-ROM-sorozat. Az Antológia Kiadó által publikált anyag a Népfőiskolán 2015 óta folyó terepmunka digitális adathordozókon való rögzítése, amely így a nagyközönség számára is elérhetővé válik.

Tovább
 

Szoros együttműködés a családok és a kulturális értékek védelme érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

A családokat erősítő kulturális értékek megőrzése és közvetítése céljából kötött megállapodást tegnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI): a dokumentumot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin NOE-elnök és Závogyán Magdolna, a NMI ügyvezetője írta alá.

Tovább
 

Hungarikumünnepet rendeznek szeptemberben Budapesten

E-mail Nyomtatás PDF

Kárpát-medencei hungarikumünnepet rendeznek szeptember 21-22-én a fővárosi Várkert Bazárban - mondta el az MTI-nek szerdán Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője.

Tovább
 

Kölcsey Kör Kecskemét városüzemeltetéséről

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 34. pódium-beszélgetésre, melynek témája: Kecskemét városüzemeltetése. Időpontja: 2019. február 21. 18.00 óra.

Tovább
 

Parlamenti csoport alakult a Nemzeti Fórum képviselőiből

E-mail Nyomtatás PDF

Parlamenti csoport alakult a Nemzeti Fórum képviselőiből - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés Fideszes alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke hétfőn az MTI-vel.

Tovább
 


5. oldal / 181

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink