Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Zöldház Rajzstúdió Alkotótábora - Téma: „Vigyázz a madárra”

E-mail Nyomtatás PDF

„NAGY VAGY TERMÉSZET, NAGY VAGY, Ó, MŰVÉSZET.” /BELLINGIONE/ Művészek még nem vagyunk, csak „kóstolgatjuk” azt. A természetet csodáljuk, mert az maga az élet és a szépség. Az életre és a szépségre vigyázni kell. E két fogalom egyszerre van jelen a madarakban, melyek nagyon sok jelképet adtak az embereknek. Vigyázni kell rájuk, vigyázni kell a másikra, az életre. Meg kell ezeket őrizni.

Tovább
 

Sára Sándor Filmműhely második kurzusa

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány és a Dunaversitas Egyesület együttműködésében indult el 2019-ben a Sára Sándor Filmműhely, amelynek fő célja a filmes, televíziós szerkesztői, rendezői és operatőri feladatokkal összefüggő ismeretek fejlesztése, átadása mestertanárok segítségével.

Tovább
 

Elhunyt Csapó Endre, az Ausztráliai Magyar Élet volt főszerkesztője

E-mail Nyomtatás PDF

Isten rendelését elfogadva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Csapó Endre újságíró, az Ausztráliai Magyar Élet volt főszerkesztője, az ausztráliai magyarság egyik fő szervezője türelemmel viselt, rövid, de súlyos betegség után, gazdag életének 98. évében 2019. június 24-én Sydney-i otthonában elhunyt.

Tovább
 

Ceruza-lovagok

E-mail Nyomtatás PDF

Szokták mondani, hogy a jó pap, holtig tanul. Ezt igazolja legjobban talán, a békés környezetben elhelyezkedő, Lakiteleki Népfőiskola. Nyolc és félhektárnyi területen mutat meg új dolgokat az ide látogatók számára.

Tovább
 

Pedagógusok a kistelepülésekért-díjakat adtak át Izsákon

E-mail Nyomtatás PDF

Átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért regionális díjakat pénteken a Bács-Kiskun megyei Izsákon. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az átadóünnepségen elmondta: a díjat a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 2017-ben alapította Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye emlékére.

Tovább
 

Kásler Miklós: meg kell őrizni a magyar identitást, a családot és a közösséget

E-mail Nyomtatás PDF

Meg kell őrizni a magyar identitást, a nyelvet, az egységet, a szuverenitást, a hagyományokat, a nemzeti és keresztény gyökereket, az életszemléletet, a magyar észjárást, valamint mindennek az alapját, a családot és a közösséget - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Lakitelek Népfőiskolán.

Tovább
 

A versmondás Piafja: Pálfy Margit

E-mail Nyomtatás PDF

„Jelentés a szívdobogásról” címmel az Antológia Kiadó Lakitelek, új könyvet mutatott be 2019. május 30-án a Magyar Írószövetségben. Pálfy Margit negyven éves pályafutásának főbb állomásai a hetvenes és nyolcvanas évek szívdobogását őrzi – ama nomád nemzedék üzenetét a történelmi hazába – amikor még a metaforákban is zsarnok élt.

Tovább
 

Szakács Árpád: Nagypapa hogyan került a bőröndbe?

E-mail Nyomtatás PDF

Újabb hiánypótló kötettel jelentkezett Lezsák Sándor író, az országgyűlés alelnöke. Az irodalom s a gondolkozás fejlődésének, változásainak hajszálcsövessége van. Minden egymásra épül, egymásból következik, a különböző rétegek alkotják a kultúra szerkezetét, enélkül nem lehet érteni semmit, ami a múltban történt, és azt sem, hogy annak milyen hatása van a jelenkorra.

Tovább
 

Kapaszkodó tábor lesz Lakiteleken a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A fogyatékkal élő gyermekeket, fiatal felnőtteket nevelő családok jelentkezését július 1-ig várják. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szeretettel hívja és várja a fogyatékkal élő gyermeket, illetve fiatal felnőttet nevelő családokat 2019. július 29 – augusztus 2-ig tartó Kapaszkodó táborába.

Tovább
 

Meghívó Kásler Miklós miniszter előadására és kiállítás megnyitóra

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves családját dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Nemzeti Nagyvizit – Nemzetközi Nagyvizit című előadására és Megyer Márta Samu Géza-díjas szobrászművész és a 70. születésnapját ünneplő Kis-Tóth Ferenc Munkácsy-díjas festőművész A magyar parasztság emlékére című kiállítás megnyitójára.

Tovább
 


5. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink