Ma 2018 május 26. szombat, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Elsöprő, 60% feletti győzelmet aratott Lezsák Sándor és a Fidesz-KDNP Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Az április 8-án tartott országgyűlési választás magas, 65% feletti részvétellel zajlott Lakiteleken. Lezsák Sándor a szavazatok 62,38%-ával fölényesen nyert a településen, a Fidesz-KDNP listája pedig 61,24%-kal szintén a legtöbb szavazatot kapta. Települési szinten az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció be se került volna a parlamentbe.

Tovább
 

Igazán mélyre süllyedt Lakitelek Önkormányzata a választási kampányban

E-mail Nyomtatás PDF

Pénteken, az országgyűlési választás előtt kettő nappal politikai tartalmú szórólapot juttatott el a háztartásokba Lakitelek Önkormányzata, melyen Lezsák Sándort, a Fidesz-KDNP jelöltjét bírálja. A képviselő-testület valamennyi tagja által jegyzett levélben saját szavaikkal cáfolható módon vádolják Lakitelek országgyűlési képviselőjét. A szórólap miatt Lenkei Róbert megyei önkormányzati képviselő az országgyűlési választókerületi választási bizottsághoz fordult.

Tovább
 

A hungarikumok is erősítik a csángó magyarok identitásőrzését

E-mail Nyomtatás PDF

Amióta a moldvai magyar pedagógusok részt vesznek a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén, érezhetően erősödött a közösségük is. A szakmai elmélyülés mellett közösséggé is formálódnak a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén részt vevő csángó magyar pedagógusok – emelte ki lapunknak adott interjújában a program hangsúlyait Lezsák Sándor, a népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke.

Tovább
 

A migráns a jólét reményével követel bebocsátást, rúgja ránk az ajtót

E-mail Nyomtatás PDF

Felforrósodott a hangulat a makro- és a mikrokörnyezetünkben egyaránt. A békés nyugalomnak úgy tűnik, egyszer és mindenkorra vége van. Külső erők feszegetik hazánk határait – nyugati és belső ellenfelek segítségével. Hazánk határvédelemre szorul… Az országgyűlési választások időszaka mindig is felfokozta a hazai választási hangulatot, de ahogy előbbre jutunk, úgy látszódik, soha nem látott méreteket is ölt…

Tovább
 

SZDSZ-jelenség – Szemben a nemzeti gondolattal

E-mail Nyomtatás PDF

Március 28-án Latorcai Csaba mutatta be Halmy Kund, Orosz Tímea és Fricz Tamás által írt és szerkesztett, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum gondozásában megjelenő: Az SZDSZ - jelenség. Liberalizmus Magyarországon a rendszerváltás idején című tanulmánykötetet az intézet zsúfolásig megtelt konferenciatermében.

Tovább
 

A magyar nyelv nagyköveteinek szakmai továbbképzése a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője meghívására hatodik alkalommal érkeztek moldvai csángó pedagógusok a lakiteleki Népfőiskolára.

Tovább
 

Egészségnap a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdőben

E-mail Nyomtatás PDF

2018. április 7-én, szombaton 10-16 óra között az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és az aktív kikapcsolódás jegyében egészségnapra kerül sor a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdőben. Gerinctorna kortalanul, masszázs az egészségért.

Tovább
 

Megkezdődtek a népfőiskolai beruházás földmunkái

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola 25 hektáros területén megkezdődtek a földmunkálatok. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke Molnár Arnolddal - aki a tervezői munkában is jelentős részt vállalt - járta végig a terepet.

Tovább
 

Kurultaj Kollégium második alkalommal a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Az ország minden részéből (Pécs, Szeged, Miskolc, Budapest, Debrecen, Veszprém, Sopron) érkeztek március 27-28. között a második Kurultaj Kollégium mongol diákjai. A közel nyolcvan egyetemista a magyarság csúcsteljesítményeivel, a hungarikumokkal ismerkedett.

Tovább
 

Pedagógusok a kistelepülésekért-díj - Pályázati felhívás Dobos Krisztina emlékére

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány Pedagógusok a kistelepülésekért-díj elnyerésére hirdet pályázatot. Az alapítvány kuratóriumának döntése alapján 2018-ban legfeljebb 3 pedagógus részesülhet ebben az elismerésben.

Tovább
 


4. oldal / 168

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink