Ma 2019 július 20. szombat, Illés napja van. Holnap Dániel és Daniella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

A versmondás Piafja: Pálfy Margit

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Antológia Kiadó „Jelentés a szívdobogásról” A versmondás Piafja: Pálfy Margit című könyvének bemutatójára. Köszöntőt mond: Lezsák Sándor költő, író, az Országgyűlés alelnöke. A könyvet bemutatja: Agócs Sándor költő, szerkesztő és Belicza András dokumentumfilmes, fotós.

Tovább
 

Zentai fiatalok sikere Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Szép sikert ért el a zentai Emlékiskola Tiszavirág csapata a Négy határon át interaktív, honismereti vetélkedő Kárpát-medencei döntőjében: a Lakitelken megrendezett fináléban a Barna Emília, Csáki Márton, Szarka Kitti és Bognár Anka (drukkerjátékos) alkotta csapat a második helyen végzett. Munkájukat Katona Noémi segítette csapatszurkolóként, a felkészítő tanárjuk pedig Kormányos Katona Gyöngyi volt.

Tovább
 

Meghívó Trianon 99 – Teleki Pál emlékestre

E-mail Nyomtatás PDF

Ezúttal rendhagyó, de reményeink szerint hagyományteremtő módon, kilépve a fővárosból Balassagyarmaton, a legbátrabb városban tartja a nemzeti összetartozás napi, Balassagyarmat várossal közös emlékestjét a Bethlen Gábor Alapítvány.

Tovább
 

Idén is megtartották a Buzánszky Kupát a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Minden évben megrendezik a többszörös magyar válogatott labdarúgó, Buzánszky Jenő tiszteletére a róla elnevezett futball kupát a lakiteleki Népfőiskolán. A versenyt a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Egyesületével közösen szervezik a megye általános iskolái részére.

Tovább
 

Felvidéki győzelemmel zárult a Négy határon át vetélkedő Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Május 20-án rendezték meg a 4 határon át elnevezésű interaktív, honismereti, többfordulós verseny Kárpát-medencei döntőjét. Lakitelken tizenkét csapat mérte össze tudását négy határon túli régióból, a Felvidékről, Erdélyből, a Muravidékről és a Vajdaságból. A vetélkedő fő szervezője a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, illetve annak igazgatója, Huszár László volt.

Tovább
 

Grosics Focikupa a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete szervezésében ismét megrendezték a Grosics Kupát kistelepülések általános iskolásai részére.

Tovább
 

Pongrácz Tibor, a győztes

E-mail Nyomtatás PDF

A Merre tovább Magyarország című MDF-es programban a Mit akarunk kérdésre így válaszolt: „Nemzeti értékeinkre büszke (…), szabad Magyarországot”. Lezsák Sándor búcsú beszéde elhangzott Budapesten, a Farkasréti temetőben, 2019. május 17-én.

Tovább
 

Másodszor találkoznak Kárpát-medencei önkéntes tűzoltózenekarok

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Tűzoltó Szövetség a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával együttműködve, a Magyar Országgyűlés elnökének fővédnökségével 2019. május 24–26. között Lakiteleken és Kiskunfélegyházán megrendezi a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót. Az eseményen idén három hazai és három külhoni tűzoltózenekar vesz részt.

Tovább
 

„Várjuk a nemzetállamok továbbélését helyeslő pártok megerősödését”

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1979-ben Lakiteleken Ön által meg- rendezésre került irodalmi rendezvény ma már elvitathatatlanul a rendszervál- tás kezdeti pillanatát jelentette. Amikor belefogott a szervezésébe, gondolt-e arra, hogy Lakitelek a XX. század Pilvax kávé- háza lehet, ahol elhangozhatnak a nem- zetért aggódó, sorsát féltő gondolatok, akár 1956-ra utalással, „áthallással”, mi- lyen gáncsoskodásra készült fel az akkori uralkodó rendszer részéről? – Beszélgetés Lezsák Sándorral, a Nemzeti Fórum elnökével a Lámpás című lapban.

Tovább
 

Nagybánya-Kecskemét Alkotótábor kiállítása

E-mail Nyomtatás PDF

2019. május 5-16. között ismét megrendezésre került a Nagybánya-Kecskemét-Lakitelek Alkotótábor a lakiteleki Népfőiskolán. Az alkotótábor célja az alföldi tanyavilág megörökítése, a környék művészeti értékeinek megismerésére és szakmai tapasztalatcsere.

Tovább
 


4. oldal / 185

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink