Ma 2020 február 24. hétfő, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Sára Sándor Emlékest a Kölcsey Körben

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 60. rendezvényére „Sára Sándor Emlékest” címmel 2019. november 20-án, szerdán 18.00 órakor a Polgárok Házába. (Bp., VIII. ker. Visi Imre u. 6.)

Tovább
 

Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány díjait

E-mail Nyomtatás PDF

Erdély nagy fejedelme születésének 400. évfordulóján, 1980-ban nyolcvanöt jeles magyar személyiség – köztük Illyés Gyula, Németh Lászlóné, Kodály Zoltánné és Csoóri Sándor – által létrehozott, kezdetben illegálisan, 1985-től hivatalosan is működő Bethlen Gábor Alapítvány célja az utódállamokban élő, nemzetiségi jogaiban korlátozott magyarság segítése. Azóta is évente, a fejedelem halálának évfordulóján tartott díjátadó ünnepség az értük, elsősorban a szórványban élőkért végzett munkát ismeri el.

Tovább
 

Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csapatverseny döntője a lakiteleki Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

2019. november 13-án - a magyar nyelv napján - vette kezdetét a lakiteleki Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének közös szervezésében a Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csapatverseny. A kétnapos vetélkedőt minden évben harmadik és negyedik osztályos diákok számára hirdetik meg.

Tovább
 

Meghívó a Bethlen Gábor Alapítvány díjátadó ünnepségére

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt a Bethlen Gábor Alapítvány díjátadó ünnepségére, melynek helyszíne: a Pesti Vármegyeháza díszterme, 1052 Budapest, Városház utca 7. Időpontja: 2019. november 15. péntek, 17 óra

Tovább
 

Óvodások látogatása a Népfőiskola kertészetében

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Szivárvány Óvoda Napsugár csoportja Madari Istvánné, Judit óvónéni irányításával látogatott a Népfőiskola biokertészetébe, ahol többek között az őszi virágokról és a család mindennapjaiban is használt zöldségekről gyűjthettek újabb ismereteket a gyermekek. Ismerkedtek a színekkel, formákkal és az illatokkal az üvegházban.

Tovább
 

Lakiteleki Legendárium

E-mail Nyomtatás PDF

Lakiteleki Legendárium címmel meghirdetett önéletírói pályázatunk eredménye:

Tovább
 

Kerekasztal-beszélgetés a rendszerváltásról Csíkszeredában

E-mail Nyomtatás PDF

2019. november 8-án Csíkszeredán, a városháza dísztermében kerekasztal-beszélgetés lesz a rendszerváltásról. Meghívott vendég: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, akivel Pataky István újságíró, publicista beszélget.

Tovább
 

Megemlékezés Gérecz Attila halálának évfordulóján

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt Gérecz Attila hősi halálának 63. évfordulóján tartandó megemlékezésre és koszorúzásra 2019. november 7-én 18 órára. Beszédet mond: Lezsák Sándor József Attila-díjas költő, a Parlament alelnöke. Közreműködnek: Szamosvári Gyöngyvér és Kovács J. István a Térszínház színészei. A rendezvény helyszíne: Budapest, VII. Klauzál tér 9.

Tovább
 

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben

E-mail Nyomtatás PDF

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Kerényi Lajos piarista szerzetest, Hollai Ferencet, a Katolikus Iparos és Munkásifjak Országos Egyesülete volt titkárát, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a Palaui Köztársaságban működő Mindszenty High Schoolt vasárnap Budapesten.

Tovább
 

„Otthonról haza” – Népfőiskolai Vándorakadémia – Székelyderzs

E-mail Nyomtatás PDF

A néhány évvel ezelőtt felújított és az UNESCO-világörökség részévé nyilvánított erődtemplomáról híres faluban szervez háromnapos konferenciát az NMI Művelődési Intézet Népfőiskolai Vándorakadémiája október 26. és 29. között. A program célja, hogy a hazai és a külföldi népfőiskolák szervezői, munkatársai által fellelhető módszerek és jó gyakorlatok bemutatásra, átadásra kerüljenek.

Tovább
 


4. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink