Ma 2018 október 23. kedd, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

A bugaci Aranymonostor a Magyar Hírlap hétvégi mellékletében

E-mail Nyomtatás PDF

Álljunk föl a bazilika falára, innen minden jobban látszik – kezdi beszélgetésünket a bugaci pusztában az utóbbi idők egy legszenzációsabb magyarországi régészeti feltárását vezető Rosta Szabolcs. A Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója, egyben a Bugac határában zajló ásatás vezetője évtizedek óta foglalkozik a Kiskunság településtörténetével.

Tovább
 

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Szekér Nóra – Szeredi Pál (szerk.): MDF-tanulmányok és Szeredi Pál (szerk.): A II. Lakiteleki Találkozó jegyzőkönyve című, az Antológia Kiadó gondozásában megjelent köteteinek könyvbemutatójára.

Tovább
 

László Gyula-mellszobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Felavatták László Gyula régész-történész, egyetemi tanár, képzőművész bronz mellszobrát a Lakitelek Népfőiskolán kialakított Nemzeti Panteonban kedden. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere avató beszédében hangsúlyozta: László Gyula egy olyan korban szólalt meg, amikor nem lehetett, vitte tovább azt az eszmeiséget, amely a magyar hagyományokban, történelemben és irodalomban, mint a búvópatak, újra és újra megjelent, és amelyet soha nem lehetett kiirtani.

Tovább
 

Kiállítás megnyitóval zárult a pedagógusok alkotótábora

E-mail Nyomtatás PDF

2018 augusztusában ismét a Lakitelek Népfőiskolán tartották nyári táborukat a Pedagógus Alkotótábor tagjai, művészei. Munkáikból kiállítás nyílt augusztus 23-án a Népfőiskola különtermében.

Tovább
 

Bűvésztábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Második alkalommal rendezték meg a bűvésztábort a Lakitelek Népfőiskolán, ahol egy héten át tartalmas programokkal várták a táborozókat. A bűvészkedés mellett színjátszást és zsonglőrködést is tanulhattak a gyerekek – nyilatkozta lapunknak Bosnyák Dániel, a tábor szervezője, aki a zsonglőrködés alapjaival ismertette meg a táborozókat.

Tovább
 

A termékeny bizalmatlanság kora

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar őstörténet-kutatás egy helyben topog, nemcsak a fékevesztett fantáziájú amatőr elméletek miatt, hanem többek között a finnugor paradigma megcsontosodása okán is. A végletek képviselői megmerevítik az álláspontokat, szakmai viták helyett anyázásba fullad a kommunikáció. Sok esetben újra kell gombolni a zubbonyt, de ezt felelősséggel kell tenni, elkerülve a dilettantizmus és dogmatizmus szélsőségeit, esendő emberekként fenntartva ugyanakkor a tévedés jogát – mondta a Demokratának dr. Szabados György történész, a László Gyula Intézet igazgatója.

Tovább
 

Nagy érdeklődés mellett megnyílt a Lakitelek helyi értékei című kiállítás

E-mail Nyomtatás PDF

Augusztus 25-én, szombaton délelőtt megtelt a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házának nagyterme, ahol tíz év után ismét találkoztak Lakitelek helyi értékei. A kiállítás megnyitóval együtt került bemutatásra Lisztes János: Szikrapuszta régi népe című, Lakitelek helytörténetének egy fontos részét feldolgozó munkája is.

Tovább
 

László Gyula kiállítás megnyitó és szoboravató

E-mail Nyomtatás PDF

A Keleti Nyitás Műfordító és Országismereti Tábor keretében 2018. augusztus 28-án, kedden délben László Gyulára emlékezünk. Szakolczay Lajos nyitja meg László Gyula: „50 rajz a honfoglalókról” című kiállítását. László Gyula bronz mellszobránál avatóbeszédet mond dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Tovább
 

Kétnapos kirándulásra utazhatnak a Hungarikum vetélkedő legjobbjai

E-mail Nyomtatás PDF

A Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő győztesei vesznek részt azon a kétnapos kiránduláson, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a vetélkedő fővédnöke vezet. A kirándulók több helyszínen tekintik meg a hungarikumokat.

Tovább
 

Útkeresés két korszak határán című emlékkonferencia Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola a Közi Horváth József Emlékév keretében augusztus 25-én, szombaton egész napos konferenciával emlékezik a Katolikus Szociális Népmozgalom megalakulásának 75. évfordulójára a győri Szemináriumban. A program 18 órakor püspöki szentmisével zárul a Székesegyházban.

Tovább
 


4. oldal / 175

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink