Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Szeredi Pál (szerk.): A cselekvés fél éve

E-mail Nyomtatás PDF

A politikai közélet kapuit nyitotta meg - többek között - a Magyar Demokrata Fórum 1988. szeptember 3-i lakiteleki találkozója a változást, reformokat igénylő személyek, politikai csoportok előtt. Lakiteleken szinte mindenki ott volt, akik majd hetek-hónapok múlva politikai pártok szervezőiként, szakértőként jelentkeztek a közélet színpadán.

Tovább
 

Felhívás: Most mutasd meg! - helyi érték mobilon -

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola meghirdeti „Most mutasd meg!” című pályázatát, amelynek célja, hogy új lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 18 év alatti, a filmezés műfaja iránt érdeklődő fiataloknak a környezetükben lévő helyi érték bemutatására egy általuk mobiltelefonon készített rövidfilm segítségével.

Tovább
 

Felhívás: Karikatúra pályázat 2019

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola 2019-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

Tovább
 

Pintér Sándor: Nem kell félni Magyarországon

E-mail Nyomtatás PDF

Mitől nyugodt a nyugodt erő? címmel tartott előadást Pintér Sándor belügyminiszter a Lakitelek Népfőiskolán megrendezett Európa Szabadegyetemen tegnap. A miniszterelnök-helyettessel Lezsák Sándor házigazda, az Országgyűlés alelnöke beszélgetett.

Tovább
 

Néptánctábor a lakiteleki Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Huszonharmadik alkalommal rendezte meg a néptáncosok szakmai alkotótáborát a Kösöntyű Néptánccsoport és a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely az elmúlt héten a Lakitelek Népfőiskolán.

Tovább
 

A vidék biztonságáért együttműködik az agrártárca az Országos Polgárőr Szövetséggel

E-mail Nyomtatás PDF

A tanya- és a zárkerti programok, a többmilliárdos mezőgazdasági beruházások révén fejlődik, vagyonában is egyre gyarapodik a magyar vidék, melynek védelme valamennyiünk számára fontos. Különösen a tanyás térségek, mezőgazdasági külterületek személy- és vagyonvédelmében jelentős segítséget nyújtanak a polgárőrök, akiknek áldoztatos munkáját nem tudjuk eléggé megköszönni – fogalmazott Feldman Zsolt szombaton, a VIII. Országos Lovas Polgárőr Szemlén.

Tovább
 

Búcsú a Magyar Élettől – Búcsúzás Csapó Endrétől

E-mail Nyomtatás PDF

2018 Karácsonyán"Ausztrália egyetlen magyar hetilapjától" e mottóval búcsúztam. Éppen fél év múltán e szívhez szóló népdalt dúdolva, magányosan köszöntem el főszerkesztőjétől is...... Az Aracs új, nyári számában, Európa Trianonja c. írását olvasva; kedden hívtam telefonon, hogy gratuláljak. Fia, Mick vette föl a kagylót:Apa tegnap meghalt...

Tovább
 

Felhívás komatál közösség létrehozására

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzetközi Gyermeknapot követően a kormányzat családbarát intézkedéseivel összhangban a Komatál Program új szakaszba lépett. Az alkotói pályázat és a kiállítás után most elérkezett az idő, hogy az újdonsült, vagy újabb gyermekkel gyarapodó családok részére komatálat és komakendőt igényelhessenek a komatál közösségek.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Ahol nem csak a víz gyógyít

E-mail Nyomtatás PDF

Cél a magyar nemzetközösség egyetemes és helyi összetartó erejének növelése, a nemzeti egység elősegítése a Kárpát-medencében a közösségi összetartozás erősítésével, a helyi értékek támogatásával, az egyéni és közösségi képességek fejlesztésével. Elhangzott 2019. június 27-én A kulturális intézmények helyzete a kultúra támogatásában címmel rendezett konferencián, a Parlament Felsőházi termében.

Tovább
 

Reményt adnak a kerekesszékes táncosok

E-mail Nyomtatás PDF

A Gördülő Tánccsoport fellépése volt a szombaton Lakiteleken megrendezett akadálymentes nap egyik leginkább várt programpontja a résztvevők körében. A Népfőiskola idén immár 17. alkalommal szervezte meg a rendezvényt az egészségkárosultak napja alkalmából, melynek szinte kezdetektől fogva visszatérő előadói a kerekesszékes táncosok.

Tovább
 


3. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink