Ma 2019 július 20. szombat, Illés napja van. Holnap Dániel és Daniella napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Ceruza-lovagok

E-mail Nyomtatás PDF

Szokták mondani, hogy a jó pap, holtig tanul. Ezt igazolja legjobban talán, a békés környezetben elhelyezkedő, Lakiteleki Népfőiskola. Nyolc és félhektárnyi területen mutat meg új dolgokat az ide látogatók számára.

Tovább
 

Pedagógusok a kistelepülésekért-díjakat adtak át Izsákon

E-mail Nyomtatás PDF

Átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért regionális díjakat pénteken a Bács-Kiskun megyei Izsákon. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az átadóünnepségen elmondta: a díjat a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 2017-ben alapította Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye emlékére.

Tovább
 

Kásler Miklós: meg kell őrizni a magyar identitást, a családot és a közösséget

E-mail Nyomtatás PDF

Meg kell őrizni a magyar identitást, a nyelvet, az egységet, a szuverenitást, a hagyományokat, a nemzeti és keresztény gyökereket, az életszemléletet, a magyar észjárást, valamint mindennek az alapját, a családot és a közösséget - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Lakitelek Népfőiskolán.

Tovább
 

A versmondás Piafja: Pálfy Margit

E-mail Nyomtatás PDF

„Jelentés a szívdobogásról” címmel az Antológia Kiadó Lakitelek, új könyvet mutatott be 2019. május 30-án a Magyar Írószövetségben. Pálfy Margit negyven éves pályafutásának főbb állomásai a hetvenes és nyolcvanas évek szívdobogását őrzi – ama nomád nemzedék üzenetét a történelmi hazába – amikor még a metaforákban is zsarnok élt.

Tovább
 

Szakács Árpád: Nagypapa hogyan került a bőröndbe?

E-mail Nyomtatás PDF

Újabb hiánypótló kötettel jelentkezett Lezsák Sándor író, az országgyűlés alelnöke. Az irodalom s a gondolkozás fejlődésének, változásainak hajszálcsövessége van. Minden egymásra épül, egymásból következik, a különböző rétegek alkotják a kultúra szerkezetét, enélkül nem lehet érteni semmit, ami a múltban történt, és azt sem, hogy annak milyen hatása van a jelenkorra.

Tovább
 

Kapaszkodó tábor lesz Lakiteleken a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A fogyatékkal élő gyermekeket, fiatal felnőtteket nevelő családok jelentkezését július 1-ig várják. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szeretettel hívja és várja a fogyatékkal élő gyermeket, illetve fiatal felnőttet nevelő családokat 2019. július 29 – augusztus 2-ig tartó Kapaszkodó táborába.

Tovább
 

Meghívó Kásler Miklós miniszter előadására és kiállítás megnyitóra

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves családját dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Nemzeti Nagyvizit – Nemzetközi Nagyvizit című előadására és Megyer Márta Samu Géza-díjas szobrászművész és a 70. születésnapját ünneplő Kis-Tóth Ferenc Munkácsy-díjas festőművész A magyar parasztság emlékére című kiállítás megnyitójára.

Tovább
 

Lezsák Sándor: igazságot kell szolgáltatni mindazoknak, akik feláldozták magukat a szavak oltárán

E-mail Nyomtatás PDF

Május 30-án a Magyar Írószövetség klubtermében mutatták be a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában megjelent „Jelentés a szívdobogásról” – A versmondás Piafja: Pálfy Margit című kötetet.

Tovább
 

Kis-Tóth Ferenc és Megyer Márta kiállításának megnyitója

E-mail Nyomtatás PDF

Kis-Tóth Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, valamint Megyer Márta Samu Géza-díjas szobrászművész kiállítása nyílik meg 2019. június 14-én 17 órakor a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey házában. A kiállítást megnyitja Lezsák Sándor költő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tovább
 

Az ágasegyházi csapat nyerte a Fenyvesi kupát

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is nagy sikerrel rendezték meg a kisiskolások részére a Fenyvesi labdarúgó tornát a lakiteleki Népfőiskolán. Ebben az esztendőben Ágasegyháza, Fülöpjakab, Bácskertes, Páhi és Szakmár alsó és felső tagozatos diákjai mérkőztek meg a kispályás labdarúgó pályán.

Tovább
 


3. oldal / 185

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink