Ma 2018 február 21. szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Csaba királyfi története Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor író-költő, az Országgyűlés alelnöke hétfőn Győrben mutatta be a közelmúltban megjelent Atilla fia, Csaba királyfi című, romantikus népszínmű műfajmegjelöléssel született könyvét.

Tovább
 

A vidéki Magyarország értékmegtartó képessége

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2018. január 26-án 18 órakor a Közi Horváth József Népfőiskola által szervezett Czupy Bálint Vidékpolitikai Vándoregyetem első rendezvényére, melynek címe: A vidéki Magyarország értékmegtartó képessége.

Tovább
 

Közösségszervezés alapszak 9 felsőoktatási intézményben

E-mail Nyomtatás PDF

Elindult a felsőoktatási felvételi jelentkezés a Felvi.hu oldalon a 2018. szeptemberben induló képzésekre. Az ország 9 felsőoktatási intézménye 12 képzési helyen várja a közösségszervezés alapszakra jelentkezőket nappali és levelező tagozaton.

Tovább
 

Tüntetések könyve - Negyedszázad 56 tüntetése Magyarországon (1988-2013)

E-mail Nyomtatás PDF

Ez a könyv történészek és politológusok együttműködéseként született, és hazánk történetének utolsó negyedszázadára tekint vissza. Benne az 1988 és 2013 közötti időszak legfontosabbnak ítélt 56 tüntetéséről és munkabeszüntetéséről olvashatnak az érdeklődők. Legfontosabb feladatunknak a tények pontos leírását tartottuk.

Tovább
 

Emléktáblát avattak Gyarmati Dezső tiszteletére Hódmezővásárhelyen

E-mail Nyomtatás PDF

Gyarmati Dezső születésének 90. évfordulójához kapcsolódva emléktáblát avattak a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nevét viselő sportuszoda bejáratánál Hódmezővásárhelyen kedden. Gyarmati Dezső haláláig a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának tagja volt.

Tovább
 

Szilveszteri bált rendeztek a Népfőiskola Lakodalmas házában

E-mail Nyomtatás PDF

Volt egyszer egy szilveszter… A 2017-es esztendőt fergeteges mulatsággal búcsúztatták a báli vendégek a Népfőiskola Lakodalmas termében. Az ízletes, 9 fogásos gálavacsora után a zenét Belicza András és barátai szolgáltatták, akiknek köszönhetően több cipő is elkopott a táncparketten…

Tovább
 

Dallamos közérzet

E-mail Nyomtatás PDF

Abbahagyja az énekmondást – jelent meg nemrég közösségi oldalán. Az idén és talán jövőre még kiáll a pódiumra, aztán befejezi. Igazán így gondolja? Mondogatják róla, hogy „költők között zenész, zenészek között költő”. Ratkó József szerint alkotásai „majdnem versek”. A hetvenéves daltulajdonos, Dinnyés József ötven éve áll színpadon.

Tovább
 

Pályázat lakiteleki civil szervezetek részére

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola kuratóriuma pályázatot hirdet lakiteleki civil közösségeknek, egyesületeknek, alapítványoknak, intézményeknek működésre, vagy olyan rendezvényekre, amelyek a helyi közösség erősítését szolgálják. A megpályázható összeg 25.000-160.000 Ft.

Tovább
 

Izing Máté Antal: A határon túli magyarság és a rendszerváltás - Oktatás, identitás, jövőkép: a kárpátaljai magyar fiatalság kihívásai saját kutatás tükrében

E-mail Nyomtatás PDF

"Dolgozatom célja, hogy széles közönséggel ismertethessem Kárpátalja 1989 óta eltelt időszakát, továbbá jelen- és jövőképét. Reményeim szerint olyan tényeket, összefüggéseket tárhatok fel, amelyek világossá teszik, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdenie ahhoz a közösségnek, hogy az általam is vizsgált fiatalság életképes jövőt és perspektívát lásson Kárpátaljában.

Tovább
 

Évnyitó értekezletet tartottak a Népfőiskola munkatársainak

E-mail Nyomtatás PDF

Január 8-án délután a Népfőiskola Kölcsey Házában évnyitó értekezleten vettek részt a Lakiteleki Népfőiskola munkatársai. Lezsák Sándor kuratóriumi elnök köszöntő szavai után vendégek előadásait hallgatták a munkatársak olyan témakörökben, melyek mind érintették eddig is, illetve követően is fogják a Népfőiskolát.

Tovább
 


3. oldal / 163

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink