Ma 2020 január 23. csütörtök, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Közi Horváth József ösztöndíj pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola vállalva névadója szellemi hagyatékának megőrzését, ápolását, meghirdeti a Közi Horváth József ösztöndíj pályázatot. Még néhány nap áll az agyagosszergényi fiatalok rendelkezésére, hogy összeállítsák pályázati anyagukat. Bízunk benne, hogy minél többen élnek a lehetőséggel.

Tovább
 

A Jakabszállási Népfőiskola januári előadásai

E-mail Nyomtatás PDF

A Jakabszállási Népfőiskola előadás-sorozata 2019. január 10-én, csütörtökön tovább folytatódik a jakabszállási Művelődési Házban. 2019. január 10-én 17 órakor az Alsó-Bordrogköz és vidékének bemutatására kerül sor filmvetítés keretében. Gondolatait megosztja Hágen Ádám, a kollégium szervezője, a kötet szerkesztője.

Tovább
 

Népi kézművességgel a nemzetegyesítésért

E-mail Nyomtatás PDF

Látóúton. Molnár György: Az ipari kender példáján keresztül látható lesz, miként válhatnak a kulturális és közösségi értékeink gazdasági erővé, illetve a szülőföldön maradás zálogává.

Tovább
 

Kupolás barlangmedencével épül termálfürdő Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

A beruházás részeként kialakítanak többek között egy gyerek- és élménymedencét is, a zárt termálpark pedig több mint 3000 négyzetméteren jön létre. Lakiteleken nyitott és zárt termálfürdőt és gyógyászati részt, valamint kempinget, illetve hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló épületeket hoznak létre több mint 4,5 milliárd forintból a Ferroép Zrt. kivitelezésében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Tovább
 

Boldog új esztendőt kívánunk!

E-mail Nyomtatás PDF

Sikerekben és eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Népfőiskola Alapítvány munkatársai

Tovább
 

Karácsonyi levél - Búcsú a "Magyar Élet" hetilaptól

E-mail Nyomtatás PDF

Amióta megkaptam az egyetlen megmaradt hetilapom Mikulás-napi számát, nincs nyugtom. Ebben az esztendőben megszűnt a Magyar Nemzet napilap, amelynek több, mint négy évtizeden át voltunk előfizetői, olvasói. Azután csődöt mondott a Heti Válasz, majd a Magyar Fórum hetilap is szünetel, amelyeket néhány éve szintén előfizettünk, olvastunk.

Tovább
 

Szilveszterezzen a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Szilveszter este pezsgő hangulatú műsorral, nyolc fogásos, svédasztalos gálavacsorával, éjfélkor zenés tűzijátékkal, éjfél után újévi büfével várjuk vendégeinket a Népfőiskola Lakodalmas Házában.

Tovább
 

Áldott karácsonyt!

E-mail Nyomtatás PDF

Áldott, meghitt karácsonyi ünnepet kívánunk!

Népfőiskola Alapítvány munkatársai

Tovább
 

Két díjjal is elismerték Lezsák Sándor irodalmi munkásságát a Prima-gálán

E-mail Nyomtatás PDF

Kategória­győztes­ként és különdíjasként is jutalmazták Lezsák Sándor irodalmi munkásságát a Bács-Kiskun megyei Prima-gálán. Az íróval, költővel elismerése kapcsán beszélgettünk.

Tovább
 

Németh László katedrája a Kárpát-medencében való együttélésről szólt

E-mail Nyomtatás PDF

Ezért szükséges megismerni a közép-európai népek irodalmát. December 5-én délután az Országos Idegennyelvű Könyvtárban mutatkozott be a Lakiteleki Népfőiskola Németh László közép-európai fordítótábora egy felolvasóest keretén belül.

Tovább
 


20. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink