Ma 2019 október 20. vasárnap, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Hungarikumok - Az elődöntő végeredménye

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Résztvevők!

Lezárult a 2010. évi hungarikum-vetélkedő  I. és II. fordulójának az értékelése. Ezúton köszönjük valamennyi résztvevőnek a munkáját!

Az első 25 helyezést elért csapat jutott a döntőbe, melyet 2010. május 13-14-én rendezünk meg a Lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

Hungarikumok - Az I. forduló eredményei

E-mail Nyomtatás PDF

Hungarikumok

A II. forduló eredményei, valamint az összesített eredmények hamarosan elérhetőek lesznek.

Amennyiben a 9. feladat pontszáma 0, az a beküldendő alkotás hiányát jelzi. Ezzel, illetve az eredményekkel kapcsolatos bármely kérdéssel a 06 70 341 52 63 telefonszámon lehet érdeklődni.

                              Eredménytáblázat letöltése

 

Elballagtak a végzős diákok

E-mail Nyomtatás PDF

Az eseményen jelen voltak a közvetlen hozzátartozók, barátok is

Hagyományosan idén is a Lakitelek Népfőiskolán tartotta ballagó ünnepségét a kecskeméti Németh László Dolgozók Gimnázium kihelyezett tagozatának végzős osztálya.

A XII. F. osztály diákjai és tanáraik ezúttal rendhagyó útvonalon „ballagták” körbe a Népfőiskola hatalmas udvarát.

Tovább
 

Tavaszköszöntő Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Dőreség lenne azt hinni, hogy márciusban véget ér a tél. Bármit írjanak is a naptárkészítők, időjósok, óraállítók, az agg hadfi még a határban táboroz, akármikor visszafordulhat. Aztán egy reggelen mégis megtörténik a csoda: a kitárt ablakon rigó füttyét lebbenti otthonunkba az éjszakánként fuvallattá szelídülő böjti szél. A harsány rigófütty, akár az ócska vekker kiveri az álmot a természet szeméből, s az hirtelen tudatára ébred halhatatlanságának.

Tovább
 

A tanyák jövője érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

Április 26-án, hétfőn kezdődött és csütörtökön ért véget a Tanyakollégium II. idei fordulója, melyet ezúttal is az eseménynek otthont adó Lakitelek Népfőiskola szervezett az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetével közösen.

A kollégium elsődleges célja az volt, hogy felmérje ebben a sajátosan magyar és alföldi létformában az elmúlt évtizedekben végbement változásokat, az ott élők problémáit, igényeit, hogy az így szerzett ismeretek birtokában az országgyűlés megalkothassa a tanyák hosszútávú fennmaradását biztosító törvényt.

Tovább
 

Ideje volt már a változásnak!

E-mail Nyomtatás PDF

A kalocsa-kecskeméti érsek örül a jobboldal választási győzelmének, mert „igazságosabb és szociálisan érzékenyebb korszak köszönt ránk”. Bábel Balázs a Nemzeti Fórum lakiteleki találkozóján a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott: ezentúl a jó és a rossz tetteknek következményük lesz. Mert eddig ez egy következmények nélküli ország volt.

Kifejtette: az egyháznak nincs pártja, de a Fidesz-KDNP mellett a Nemzeti Fórum Egyesület áll a legközelebb az egyház által képviselt evangéliumi üzenethez és tanításához.

Tovább
 

Aki nem ismert megalkuvást

E-mail Nyomtatás PDF

Romzsa Tódorra, a mártír görög püspökre emlékeztünk.

A budapesti Baht Nabijj nevű csapat nyerte azt a kétnapos vetélkedőt, melyet Megalkuvás nélkül címmel, Romzsa Tódor, kárpátaljai görög katolikus püspök emlékére rendeztünk az elmúlt héten.

Immár hagyomány, hogy a Lakitelek Népfőiskola a Keresztény Élet című hetilap szerkesztőségével közösen, minden esztendőben emlékversenyt hirdet a Kárpát-medencei középiskolák számára.

Tovább
 

HUNGARIKUMOK - A II. forduló feladatsora

E-mail Nyomtatás PDF

Hungarikumok

A Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum Egyesület HUNGARIKUMOK című csapatversenyének második II. fordulós feladatsora letölthető innen:

Letöltés

Beküldési határidő: 2010. április 26.

Beküldési cím: Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.

(A borítékon kérjük feltüntetni: „hungarikumok")

 

Makói kislány lett a győztes

E-mail Nyomtatás PDF

Himnuszmondó versennyel tisztelegtek a Költészet Napja előtt Harminchét Kárpát-medencei általános iskola, ötvenhét diákjának részvételével himnuszmondó versenyt tartottak 2010 április 7-8. szerdán és csütörtökön a Lakitelek Népfőiskolán.

A Költészet napja előtti tisztelgésnek is szánt vetélkedő, vagy inkább találkozó ötlete tavaly, a Petőfi Sándor halálának 160. évfordulója alkalmából rendezett budapesti emléktúrán fogalmazódott meg.

Tovább
 

Wass Albert versmondó találkozó

E-mail Nyomtatás PDF

Wass Albert

„Nincs másik idő, mely befogadna,
másik ország, mely nevet adna;
ideköt idegszálaival a szél,
pamutszálaival a köd
s a végső türelem is ideötvöz.”

(Csoóri Sándor)

A Polgári Egylet, a Lakitelek Népfőiskola és Ballószög Község Önkormányzata támogatásával ismét megrendezték a „Wass Albert” versmondó találkozót, két korcsoportban ballószögi fiataloknak.

Tovább
 


185. oldal / 189

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink