Ma 2020 július 5. vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Képgaléria frissítés

E-mail Nyomtatás PDF

Képtárunk két új galériával frissült:

1. Padavató

2. Kárpát-medencei Szabadegyetem

Ide kattintva megtekinthetik a képeket

 

Szabadegyetem nem csak kollégistáknak

E-mail Nyomtatás PDF

Az új nemzeti tanügy magyarságra, európaiságra, korszerűségre neveli majd a fiatalokat

Több kollégium tagjai is részt vettek a Kárpát-medencei Népfőiskolai Szabadegyetemen, amit a Lakitelek Népfőiskolán tartottak július 1 és 6 között.

Tovább
 

Roma Szakkollégiumi Nyári Egyetem - 2011. június 13-18.

E-mail Nyomtatás PDF

A 2011. június 13-18. között megrendezésre kerülő Roma Szakkollégiumi Nyári Egyetem pünkösdhétfőre való tekintettel a hetet cigány Szentmisével nyitotta meg, melyet a Szakkollégium tagjai, Balázs József plébános úr és Lakatos Péter görög katolikus kispap celebráltak. Szentmisén és az ezt követő beszélgetéseken jelen volt P. Forrai Tamás provinciális úr is, ami nagy megtiszteltetés és öröm volt a Szakkollégisták számára.

Tovább
 

Nyitrai: Magyarország érdeke tehetségeinek felkutatása

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor meghívására dr. Nyitrai Zsolt kedden előadást tartott a Lakitelki Népfőiskolán. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke személyesen mutatta be a sokszínű komplexumot, a könyvtárat, a kápolnát, az uszodát és a szobrokat, továbbá mesélt a ‘87-es lakiteleki ellenzéki sátorbontás történetéről.

Tovább
 

A túlélés négy főszabálya

E-mail Nyomtatás PDF

Olofsson Placid atya élménybeszámolója a Lakitelek Népfőiskolán

A túlélésnek négy főszabálya van. Ezek betartása jelentette az egyetlen lehetőséget azok számára, akik megjárták a földi pokolnak számító hajdani szovjet gulágok valamelyikét – derült ki  Placid atya élménybeszámolójából a Lakitelek Népfőiskolán.

Tovább
 

A politika tanulhat a jezsuitáktól

E-mail Nyomtatás PDF

Az Apor Vilmos Közéleti Kollégium résztvevőivel július 4-én Szalma Botond Gyula, a KDNP budapesti elnöke és Forrai Tamás jezsuita tartományfőnök osztotta meg gondolatait a Lakitelek Népfőiskolán – olvasható a Nemzeti Fórum Egyesület keddi közleményében.

Tovább
 

Stílusteremtő kis művészek

E-mail Nyomtatás PDF

A kecskeméti Zöldház Rajzstúdió tárlata a Lakitelek Népfőiskolán

Ősi szimbólumok címmel, a kecskeméti Zöldház Rajzstúdió növendékeinek alkotásaiból nyílt kiállítás a héten, a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában. A tárlatot Mártonfi Benke Márta festőművész nyitotta meg.

Tovább
 

Vendégünk volt Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskolán kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Népfőiskolai Szabadegyetem 2011. július 1-6. között, amelyen az Apor Vilmos Közéleti Kollégium tagjai is részt vesznek. A nagy érdeklődéssel kísért Szabadegyetemet Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd bemutatta az este első előadóját, Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt.

Tovább
 

Képgaléria frissítés

E-mail Nyomtatás PDF

Képtárunk két új galériával frissült:

1. Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Ipartörténeti Konferenciája Lakiteleken

2. Akadálymentes nap a Népfőiskolán

Ide kattintva megtekinthetik a képeket

 

Ikonfestő alkotótábor a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Az alkotótábor célja: Az ősi tojástemperával történő ikonfestés technikájának elsajátítása. Az ikonfestés történeti, teológiai és liturgikus hátterének megismerése.

Időpont: 2011. augusztus 15-25.

Tovább

 


185. oldal / 199

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink