Ma 2020 január 26. vasárnap, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Bahget Iskander fotói Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg Bahget Iskander fotográfus kiállítását március 30-án a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey házában. A tárlat május 5-ig várja az érdeklődőket.

 

Kevés családnak vannak megtakarításai

E-mail Nyomtatás PDF

Befejeződött a Lakitelek Népfőiskola Kossuth Kollégiumának kutatása, amelynek az volt a célja, hogy felmérje a környező településeken élő családok pénzügyi helyzetét. Az eredményeket március 25-én ismertették a hallgatók a népfőiskolán.

Tovább
 

Diákok végeznek pénzügyi felméréseket a térség településein

E-mail Nyomtatás PDF

A következő napokban közel 100 hallgató végez felméréseket a nehéz pénzügyi helyzetben lévő családoknál a térség településein. A Lakitelek Népfőiskola Kossuth Lajos Kollégiuma összegzi is a tapasztalatokat, amelyeket egy év múlva javaslatok formájában a Parlament elé terjesztenek.

Tovább
 

Pad a hársfa árnyékában

E-mail Nyomtatás PDF

„A múltba tekintésnek csak akkor van értelme, ha a jövőt szolgálja.”

A 2008 decemberében indult és 2011 márciusában véget ért Konrad Adenauer Kollégium hallgatóiként hársfát ajándékoztunk a Népfőiskolának, „cserébe” pedig egy faragott padot kaptunk, amin – Lakitelekre visszatérve – megpihenhetünk és visszaemlékezhetünk az együtt töltött 2,5 évre.

Tovább
 

Kisdiákok között a legjobbak

E-mail Nyomtatás PDF

Harmincnyolc általános iskola kereken száz versenyzőjének részvételével rendezték meg március 9-10-én, a Lakitelek Népfőiskolán a kisnyelvészek Tollas Tiborról és a kismatematikusok  Kovács Lajosról elnevezett, sorrendben hetedik levelezős versenyének döntőjét.

Tovább
 

XVII. Országos Gazdafórum

E-mail Nyomtatás PDF

Képtárunk új galériával frissült

Időpont: 2010. február 25.

Ide kattintva megtekinthetik a képeket

 

Koszorúzás Mándoky Kongur István emléktáblájánál 67. születésnapján

E-mail Nyomtatás PDF

Képtárunk új galériával frissült

Időpont: 2010. február 10.

Helyszín: Budapest, bartók Béla u. 52.

Ide kattintva megtekinthetik a képeket

 

Kérdésekkel telve!

E-mail Nyomtatás PDF

Kérdésekkel telve indultam Lakitelekre, hogy részt vegyek a Balázs Ferenc kollégiumnyitón.

Ott van-e a helyem? Van-e helyem ott? Az adok-kapokban méltó partner tudok lenni? Különben is olyan messze van térben, a mindennapok kicsiny jó-rosszában.

Tovább
 

Birtokpolitikai kérdésekről tanácskoztak a gazdák a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A birtokpolitikai kérdéseket vitatták meg február 25-én a gazdák a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett A magyar vidék élni akar című mezőgazdasági konferencián és fórumon.

A váratlan télies időjárás ellenére nagy érdeklődés övezte Dr. Medgyasszay László, a Nemzeti Földalap birtokpolitikai elnökhelyettesének prezentációval egybekötött előadását.

Tovább
 

Indul a Lakiteleki Népfőiskola vándortábora

E-mail Nyomtatás PDF


A tavasszal indítja útjára a Lakiteleki Népfőiskola Kárpát-medencei vándortáborának programsorozatát, amelynek célja a közügyek iránt érdeklődő fiatalok közösségi kapcsolatainak megerősítése, bővítése.

Tovább
 


183. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink