Ma 2019 szeptember 15. vasárnap, Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Hangverseny a piacon

E-mail Nyomtatás PDF

Vérpezsdítő fúvószenei hangversennyel lepte meg a Vám-és Pénzügyőrség Zenekara szerdán a lakitelekieket.

Nem kis megrökönyödést keltett a helybeliek körében az a három – egyenruhás vám- és pénzügyőrökkel teli – mikrobusz, amely szerda reggel fél kilenc táján kanyarodott be a lakiteleki piac kapuján.

Tovább
 

Tizenöt esztendeje alakult meg a Professzorok Batthyány Köre

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskolán ünnepelte megalakulásának tizenötödik évfordulóját szombaton a Professzorok Batthyány Köre.

– A kör megalakulásakor azt a szellemi, lelki nemzetmentő célt tűzte ki maga elé, melyet ugyanilyen formában a Lakitelek Népfőiskola is képvisel, s amelyet a mai napig sikeresen meg is valósított.

Tovább
 

Ágasegyházára került a kupa

E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtökön és pénteken harmadik alkalommal rendezték meg a kisiskolák Dalnoki Jenő kispályás labdarúgó tornáját a Lakitelek Népfőiskolán. A találkozó mindkét korosztályában (alsó és felső tagozat) az ágasegyházi focisták bizonyultak a legjobbaknak.

A Ferencváros hajdani hátvédjéről elnevezett futballtalálkozót szerdán a házigazda Lezsák Sándor nyitotta meg.

Tovább
 

A szenvedés szenvedélye

E-mail Nyomtatás PDF

Tizennégy hazai, valamint partiumi és erdélyi festőművész vett részt a Kecskemét-Nagybányai festőiskola idei, sorrendben ötödik alkotótáborában, a Lakitelek Népfőiskolán.

A tábor május 15-én, szombaton kiállítással zárult a Népfőiskola Kölcsey Házában, melyen minden művész két-két alkotásával vett részt. A tárlatot ezúttal is dr. Turai Kamill esztéta, főiskolai docens méltatta.

Tovább
 

Egyetemisták a határban

E-mail Nyomtatás PDF

Április 25-én folytatta a múlt év őszén megkezdett munkáját a kiskunsági Tanyakollégium. Ez már a második volt. Az első nagyszabású kutatás, a Szent István Egyetem 120 hallgatójának és tanárának részvételével, 2002-ben és 2003-ban zajlott.

Azóta sok minden történt. Az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézete a Tanyakollégium 24 tanyás településen folytatott kutatásait 2004-től kiterjesztette a Duna-Tisza közi Homokhátság egészére.

Tovább
 

Terítéken a magyar értékek

E-mail Nyomtatás PDF

A tatabányai Magyar vándor nevű csapat nyerte az elmúlt héten, a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában megrendezett, s a Kárpát-medencei általános iskolások számára meghirdetett Hungaricumok című versenyt. Második helyen a Patria, míg a harmadikon a Röszkei betyárok csapata végzett.

A vetélkedőt ez év márciusában hirdették meg. A múlt heti döntőt két internetes forduló előzte meg, melyek eredményei alapján huszonöt csapatot hívtak meg a múlt heti elő-, illetve döntőbe.

Tovább
 

A községek legjobb kisfocistái

E-mail Nyomtatás PDF

Buzánszky Jenő, 49-szeres válogatott futballista, az Aranycsapat hátvédje, edző és sportvezető is jelen volt kedden, a Lakitelek Népfőiskolán megrendezett, s a róla elnevezett községi általános iskolák alsó és felső tagozatos focisták kétnapos ifjúsági labdarúgó tornáján.

Tovább
 

Óvodások a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Szerda délelőtt a szentkirályi óvoda hetven, csütörtökön a lakiteleki Szivárvány Óvoda 165 fős csoportja vendégeskedett a Lakitelek Népfőiskolán. A kétszázharmincöt apróság előbb megnézte, hogyan készül, majd megkóstolta a kemencében sült, lekvárral, tejföllel ízesített kenyérlángost.

Tovább
 

A valódi kicsinyített mása

E-mail Nyomtatás PDF

A bócsai általános iskola 1-es számú csapata nyerte idén a kisiskolások Olajos Csaba Várépítő versenyét. A vetélkedőt ezúttal is az eseménynek otthont adó Lakitelek Népfőiskola, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületével közösen szervezte. A kétnapos várépítő versenyre idén nyolc hazai, illetve határon túli – partiumi és délvidéki – nevezett be.

Tovább
 

A jövő nagy focistái

E-mail Nyomtatás PDF

Grosics Gyula Ifjúsági Kupa címmel, az általános iskolák alsó és felső tagozatos futballistáinak részvételével rendeztek kétnapos labdarúgó tornát az elmúlt héten a Lakitelek Népfőiskolán. Az alsó tagozatos csapatok körmérkőzését a lakiteleki, míg a felsősökét a tatabányai csapat nyerte. A győztes csapatok a kupa mellett számos ajándékot kaptak.

Tovább
 


182. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink