Ma 2020 január 26. vasárnap, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 55. rendezvényére „Új arcok, régi harcok” címmel 2019. február 20-án, szerdán 18.00 órakor a Polgárok Házába. (Bp., VIII. ker. Visi Imre u. 6.)

Tovább
 

Megrendítő búcsú Dallos Andortól

E-mail Nyomtatás PDF

Január 25-én, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont zsúfolásig telt lovardájában barátai, munkatársai, tanítványai, tisztelői búcsúztak Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad elhunyt igazgatójától, a hazai és a nemzetközi lovasélet kiemelkedő személyiségétől.

Tovább
 

A Faluszépítő Társaskör vendége Madari Róbert és Hatala József

E-mail Nyomtatás PDF

2019. január 31-én, csütörtökön 18.00-kor tartja ötödik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Madari Róbert rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt vagyonvédelmi főelőadója és Dr. Hatala József rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor.

Tovább
 

Végigvonulnak a zenekarok Kiskunfélegyháza városán

E-mail Nyomtatás PDF

A Városalapítók napi programsorozat keretében, május 25-én rendezi meg a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Fesztiválját Félegyházán a Magyar Tűzoltó Szövetség a Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával közösen.

Tovább
 

Lakiteleki Legendárium – pályázati felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki nyugdíjasok részére korábban kiírt önéletíró pályázatunkat az idei esztendőben bővítjük. Továbbra is várjuk akár a teljes életút leírását, akár a személyes életsors egy-egy izgalmas részletét. Várunk helyi anekdotákat, tréfás történeteket, vagy olyan helyi tragédiát, bűnesetet, amit megőrzött az emlékezet. Az alábbiakban javasolt címek, témakörök adhatnak segítséget:

Tovább
 

Petőházi és kapuvári sikerek az Endrédy Vendel Térségi Matematikaversenyen

E-mail Nyomtatás PDF

Január 19-én, szombaton került megrendezésre, immár negyedik alkalommal a Közi Horváth József Népfőiskola szervezésében, az agyagosszergényi Általános Iskolában az Endrédy Vendel Térségi Matematikaverseny, melyre 7 iskola 21 tanulóját nevezték. A 4. osztályosoknál Stárics Nóra (Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Petőházi Tagiskola), a 7. osztályosoknál Töreki Anna (Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola) végzett az első helyen.

Tovább
 

NOE évindító konferencia a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A hétvégén több mint százötvenen gyűltek össze a Kárpát-medence minden részéről a Nagycsaládosok Országos Egyesületének évindító konferenciáján, a Lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

Január 26–27-én IV. Pajtaszínházi Szemle!

E-mail Nyomtatás PDF

Ez évben is a magyar kultúra napja előtt tisztelegve, a jeles dátumot követő hétvégén – 2019. január 26–27-én – a Pajtaszínházi Szemlén mutatkoznak be a IV. Pajtaszínház Programba bevont települések a program során született előadásaikkal a Nemzeti Színház stúdiószínpadain.

Tovább
 

Brüsszelből tekintve – Titkos NATO-jelentések az átalakuló Kelet-Európáról, 1988-1991

E-mail Nyomtatás PDF

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Kecskés D. Gusztáv (szerk.) : Brüsszelből tekintve - Titkos NATO-jelentések az átalakuló Kelet-Európáról, 1988-1991 című dokumentumkötet bemutatójára.

Tovább
 

Épül a Népfőiskola (videó)

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében megújultak eddig a Népfőiskola meglévő épületei, valamint már újabbakat is kialakítottak. A felújítási munkálatokról készült videófelvétel az alábbiakban tekinthető meg.

Tovább
 


19. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink