Ma 2019 június 20. csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

FELHÍVÁS - Országos történelmi vetélkedő 1956-ról

E-mail Nyomtatás PDF

1956

A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az 56-os Történelmi Alapítvány országos történelmi vetélkedőt hirdet az általános iskolák számára. A vetélkedő témája az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarországon.

Tovább
 

Jubileumi gazdafórum

E-mail Nyomtatás PDF

Bagi Béla országgyűlési képviselő elnökletével immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey házában

A tanácskozás ezúttal három rendkívül fontos témát tűzött napirendjére: a hazai termőföldek, a tanyák, valamint a hungarikumok ügyét, védelmét.

Tovább
 

Felhívás - Wass Albert versmondó verseny

E-mail Nyomtatás PDF

Wass Albert

„Nincs másik idő, mely befogadna,
másik ország, mely nevet adna;
ideköt idegszálaival a szél,
pamutszálaival a köd
s a végső türelem is ideötvöz.”

(Csoóri Sándor)

A Polgári Egylet, a Lakitelek Népfőiskola és Ballószög Község Önkormányzata támogatásával ismét meghirdeti a „Wass Albert” versmondó versenyt, két korcsoportban ballószögi lakosoknak.

Tovább
 

Tizenöt végzősnek tűzték fel a szalagot

E-mail Nyomtatás PDF

„A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék. Úgy gondolkodj, mint a bölcs, de úgy beszélj, mint az egyszerű emberek” – idézte a két és félezer éve élt Arisztotelészt köszöntőjében a szalagavató ünnepséget levezénylő Olajos István.

Szombaton a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában a kecskeméti Németh László Gimnázium és a Népfőiskola közös kihelyezett tagozatának tizenöt végzős diákja tartotta szalagavató ünnepségét.
Tovább
 

Szobor Vass Lajos emlékére

E-mail Nyomtatás PDF

Vass LajosA hetvenes években Lakitelek mellett számos Kecskemét környéki település vendége volt Vass Lajos. Vonzó egyénisége szinte megbabonázta a közönséget. Ma is sokan emlékeznek szívesen a közös éneklésekre, tanításaira.

A Lakitelek Népfőiskola nemzeti szoborparkjában Kodály Zoltán és Simándy József szobra mellett március 27-én, szombaton avatják fel Vass Lajos bronz mellszobrát, melyet Búza Barna szobrászművész készít. Ebből az alkalomból kerestük meg Herbály Jánosnét, a Bugaci Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar vezetőjét.

Tovább
 

Kárpát-medencei Himnusz mondó verseny

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete a Költészet napja előtt tisztelegve versmondó versenyt hirdet a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

A jelentkező tanulók feladata nemzeti imádságunk, a Himnusz magas színvonalú bemutatása. Más kötelező, vagy szabadon választott vers nincs. A versmondásokat neves hozzáértőkből álló zsűri bírálja el.
Tovább
 

Emlékeim Vass Lajosról

E-mail Nyomtatás PDF

Vass Lajos

A Lakiteleki Népfőiskola „Emlékeim Vass Lajosról" címmel pályázatot hirdet mindazok részére, akik rövid-hosszabb írásban idézik föl személyes találkozásukat, élményüket a televíziós „Röpülj páva!" mozgalom elindítójával.

Tovább
 

Versenyfelhívás - Romzsa Tódor élete és kora

E-mail Nyomtatás PDF

Romzsa TódorA Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakitelek Alapítvány és a
Mindszenty Társaság

MEGALKUVÁS NÉLKÜL,

ROMZSA TÓDOR ÉLETE ÉS KORA

címmel csapatversenyt hirdet a Kárpát-medencében, középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére.

Tovább
 

Január 16-án búcsúztatják Pongrátz Ödönt

E-mail Nyomtatás PDF

Pongrátz ÖdönPongrátz Ödön földi maradványait végakaratának megfelelően a kiskunmajsai Ötvenhatos Kápolnában helyezzük örök nyugalomra 2010. január 16-án délelőtt 11 órakor.

Tovább
 

Kellemes Ünnepeket!

E-mail Nyomtatás PDF
Boldog Karácsonyt!

Áldott, békés karácsonyt és boldog Újévet kíván valamennyi dolgozója nevében a
Lakitelek Népfőiskola!

 


180. oldal / 182

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink