Ma 2018 december 17. hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Óvodások a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Szerda délelőtt a szentkirályi óvoda hetven, csütörtökön a lakiteleki Szivárvány Óvoda 165 fős csoportja vendégeskedett a Lakitelek Népfőiskolán. A kétszázharmincöt apróság előbb megnézte, hogyan készül, majd megkóstolta a kemencében sült, lekvárral, tejföllel ízesített kenyérlángost.

Tovább
 

A valódi kicsinyített mása

E-mail Nyomtatás PDF

A bócsai általános iskola 1-es számú csapata nyerte idén a kisiskolások Olajos Csaba Várépítő versenyét. A vetélkedőt ezúttal is az eseménynek otthont adó Lakitelek Népfőiskola, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületével közösen szervezte. A kétnapos várépítő versenyre idén nyolc hazai, illetve határon túli – partiumi és délvidéki – nevezett be.

Tovább
 

A jövő nagy focistái

E-mail Nyomtatás PDF

Grosics Gyula Ifjúsági Kupa címmel, az általános iskolák alsó és felső tagozatos futballistáinak részvételével rendeztek kétnapos labdarúgó tornát az elmúlt héten a Lakitelek Népfőiskolán. Az alsó tagozatos csapatok körmérkőzését a lakiteleki, míg a felsősökét a tatabányai csapat nyerte. A győztes csapatok a kupa mellett számos ajándékot kaptak.

Tovább
 

1956 ma is a nemzet erkölcsi iránytűje

E-mail Nyomtatás PDF

Forradalomidéző kiskunmajsai tudásverseny a Pongrátz Gergely által megálmodott környezetben.

Nem léphetjük át a hazájukért vérüket áldozó forradalmárok emlékét, mert akkor egy embertelen, globalizált világba süllyedünk – mondta Wittner Mária egykori halálra ítélt forradalmár a Pongrátz Gergely halálának ötödik évfordulóján rendezett ötvenhatos történelmi vetélkedő döntőjén.

Tovább
 

Hungarikumok - Az elődöntő végeredménye

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Résztvevők!

Lezárult a 2010. évi hungarikum-vetélkedő  I. és II. fordulójának az értékelése. Ezúton köszönjük valamennyi résztvevőnek a munkáját!

Az első 25 helyezést elért csapat jutott a döntőbe, melyet 2010. május 13-14-én rendezünk meg a Lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

Hungarikumok - Az I. forduló eredményei

E-mail Nyomtatás PDF

Hungarikumok

A II. forduló eredményei, valamint az összesített eredmények hamarosan elérhetőek lesznek.

Amennyiben a 9. feladat pontszáma 0, az a beküldendő alkotás hiányát jelzi. Ezzel, illetve az eredményekkel kapcsolatos bármely kérdéssel a 06 70 341 52 63 telefonszámon lehet érdeklődni.

                              Eredménytáblázat letöltése

 

Elballagtak a végzős diákok

E-mail Nyomtatás PDF

Az eseményen jelen voltak a közvetlen hozzátartozók, barátok is

Hagyományosan idén is a Lakitelek Népfőiskolán tartotta ballagó ünnepségét a kecskeméti Németh László Dolgozók Gimnázium kihelyezett tagozatának végzős osztálya.

A XII. F. osztály diákjai és tanáraik ezúttal rendhagyó útvonalon „ballagták” körbe a Népfőiskola hatalmas udvarát.

Tovább
 

Tavaszköszöntő Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Dőreség lenne azt hinni, hogy márciusban véget ér a tél. Bármit írjanak is a naptárkészítők, időjósok, óraállítók, az agg hadfi még a határban táboroz, akármikor visszafordulhat. Aztán egy reggelen mégis megtörténik a csoda: a kitárt ablakon rigó füttyét lebbenti otthonunkba az éjszakánként fuvallattá szelídülő böjti szél. A harsány rigófütty, akár az ócska vekker kiveri az álmot a természet szeméből, s az hirtelen tudatára ébred halhatatlanságának.

Tovább
 

A tanyák jövője érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

Április 26-án, hétfőn kezdődött és csütörtökön ért véget a Tanyakollégium II. idei fordulója, melyet ezúttal is az eseménynek otthont adó Lakitelek Népfőiskola szervezett az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetével közösen.

A kollégium elsődleges célja az volt, hogy felmérje ebben a sajátosan magyar és alföldi létformában az elmúlt évtizedekben végbement változásokat, az ott élők problémáit, igényeit, hogy az így szerzett ismeretek birtokában az országgyűlés megalkothassa a tanyák hosszútávú fennmaradását biztosító törvényt.

Tovább
 

Ideje volt már a változásnak!

E-mail Nyomtatás PDF

A kalocsa-kecskeméti érsek örül a jobboldal választási győzelmének, mert „igazságosabb és szociálisan érzékenyebb korszak köszönt ránk”. Bábel Balázs a Nemzeti Fórum lakiteleki találkozóján a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott: ezentúl a jó és a rossz tetteknek következményük lesz. Mert eddig ez egy következmények nélküli ország volt.

Kifejtette: az egyháznak nincs pártja, de a Fidesz-KDNP mellett a Nemzeti Fórum Egyesület áll a legközelebb az egyház által képviselt evangéliumi üzenethez és tanításához.

Tovább
 


174. oldal / 178

Állásajánlataink


Aktuális állásajánlataink

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink