Ma 2020 február 20. csütörtök, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Teljessé vált az értékfeltáró kollégiumokat bemutató sorozat

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent a Lakitelek Népfőiskola Kárpát-medencei értékfeltáró kutatásait összegző CD- és DVD-ROM-sorozat. Az Antológia Kiadó által publikált anyag a Népfőiskolán 2015 óta folyó terepmunka digitális adathordozókon való rögzítése, amely így a nagyközönség számára is elérhetővé válik.

Tovább
 

Szoros együttműködés a családok és a kulturális értékek védelme érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

A családokat erősítő kulturális értékek megőrzése és közvetítése céljából kötött megállapodást tegnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI): a dokumentumot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin NOE-elnök és Závogyán Magdolna, a NMI ügyvezetője írta alá.

Tovább
 

Hungarikumünnepet rendeznek szeptemberben Budapesten

E-mail Nyomtatás PDF

Kárpát-medencei hungarikumünnepet rendeznek szeptember 21-22-én a fővárosi Várkert Bazárban - mondta el az MTI-nek szerdán Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője.

Tovább
 

Kölcsey Kör Kecskemét városüzemeltetéséről

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 34. pódium-beszélgetésre, melynek témája: Kecskemét városüzemeltetése. Időpontja: 2019. február 21. 18.00 óra.

Tovább
 

Parlamenti csoport alakult a Nemzeti Fórum képviselőiből

E-mail Nyomtatás PDF

Parlamenti csoport alakult a Nemzeti Fórum képviselőiből - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés Fideszes alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke hétfőn az MTI-vel.

Tovább
 

Folytatódik az avar kori temető feltárása a Népfőiskolánál

E-mail Nyomtatás PDF

A kecskeméti Katona József Múzeum régészei folytatják a Lakitelek Népfőiskola területén talált avar korabeli temető feltárását. Vélhetően a VII-VIII. században élt őseink települése volt ez a hely.

Tovább
 

Népfőiskolai pályázat lakiteleki civil szervezetek részére

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet bankszámlával rendelkező lakiteleki civil közösségeknek, egyesületeknek, alapítványoknak, intézményeknek működésre, vagy olyan rendezvényekre, amelyek a helyi közösség erősítését szolgálják.

Tovább
 

Pályázati felhívás a Rongyos Gárda megalakulásának 100. évfordulójára

E-mail Nyomtatás PDF

Az Antológia Kiadó és Nyomda, valamint a Lakiteleki Népfőiskola 2019-ben pályázatot hirdet a Rongyos Gárda létrejöttének 100. évfordulóján. Ezt pályázatot olyan fiatal Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók számára hirdetjük meg, akik a bölcsészet-, vagy egyéb társadalomtudomány valamely szakágával, vagy művészettörténettel foglalkoznak.

Tovább
 

Lakiteleken pasztorált a gördeszkás atya

E-mail Nyomtatás PDF

A viharos szél és a csípős hideg ellenére is sokan várták kedden Lendvai Zoltán atyát, a „gördeszkás papként” közismertté vált rédicsi plébánost Lakiteleken a gördeszka pályánál. Zoltán atya a Népfőiskola Alapítvány meghívására érkezett a településre, ahol gördeszkás pasztorációja ezúttal is nagy sikert aratott. Az atyát a fiatalok és az idősebbek is gyorsan a szívükbe zárták.

Tovább
 

Együttműködést erősítő alkalmat tartottak februárban Lakiteleken a Cselekvő Közösségek projekt munkatársai

E-mail Nyomtatás PDF

Az NMI Művelődési Intézet, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár konzorciumában megvalósuló „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) projekt keretében szervezték meg a soron következő Együttműködést erősítő alkalmat Lakitelken, a programban résztvevő közösségfejlesztő mentorok számára.

Tovább
 


18. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink