Ma 2020 február 21. péntek, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Kecskeméti Kölcsey Kör: Új utakon a gazdaság és a felsőoktatás

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 35. pódium-beszélgetésre, melynek témája: Új utakon a gazdaság és a felsőoktatás. Időpontja: 2019. március 21. 18.00 óra.

Tovább
 

A Népfőiskola is képviseltette magát a Tourex kiállításon

E-mail Nyomtatás PDF

A Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár 28. alkalommal került megrendezésre 2019. március 1-2. között Kecskeméten. A kiállításon a hagyományoknak megfelelően üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkozhatnak be a kiállítók. A kiállításon jelen volt a Népfőiskola Alapítvány is.

Tovább
 

Lakiteleken került megrendezésre az értékfeltáró kollégiumok szakmai konferenciája

E-mail Nyomtatás PDF

Lezajlott az értékfeltáró kollégiumok szakmai konferenciája, amely az Értékfeltáró kollégiumok a Kárpát-medencében 2014-2018 címet kapta. A konferenciának a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont, fővédnöke pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője volt.

Tovább
 

Elhunyt Ghéczy Iván, a Népfőiskola Alapítvány alapító kurátora

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Alapítvány és a Népfőiskola Alapítvány alapító kurátora életének 89. évében földi zarándokútja és szíve lelke mélyéig harmóniában fonódott házassága Veronikával véget ért.

Tovább
 

Hétfőn esküt tett a Hungarikum Bizottság négy delegált tagja

E-mail Nyomtatás PDF

Hétfőn esküt tett a Hungarikum Bizottság Országgyűlés által delegált négy tagja: Magyar Zoltán, a Jobbik, Lezsák Sándor, a Fidesz, Simicskó István, a KDNP parlamenti képviselője és Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló az Országgyűlés plenáris ülésén, akik delegálásáról a Ház 140 igen szavazattal, 1 nem ellenében határozott.

Tovább
 

Körzeti úszóverseny lesz a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola 2019. március 28-án ismét megszervezi általános iskolások részére körzeti úszóversenyét a Gyarmati Dezső Tanuszodában. Különböző korcsoportokban és úszásnemekben mérhetik össze magukat a fiatalok.

Tovább
 

A Nemzeti Fórum közgyűlésének nyilatkozata

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Fórum Egyesület Budapesten megtartotta 2019. évi közgyűlését. A tanácskozást Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója, a Magyar Demokrata Fórum alapító elnöke köszöntötte. Az állandó napirendi pontok megtárgyalásán túl a tagság üdvözölte a Nemzeti Fórumos parlamenti képviselők csoportjának megalakulását.

Tovább
 

Megyei hungarikum vetélkedőnek adott otthont a Népfőiskola

E-mail Nyomtatás PDF

A Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” című nyertes pályázat alapján került megrendezésre 2019. február 25-26-án a megyei hungarikum vetélkedő a lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

Értékfeltáró kollégiumok résztvevői tartottak konferenciát

E-mail Nyomtatás PDF

Az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. szervezésében került megrendezésre 2019. február 23-24-én az Értékfeltáró kollégiumok szakmai konferenciája a Lakiteleki Népfőiskolán. A kétnapos rendezvényre a Népfőiskola szervezésében eddig megvalósult 21 Kárpát-medencei értékfeltáró kollégium résztvevői kaptak meghívást.

Tovább
 

Bátran merítsünk erőt hőseink, őseink örökségéből

E-mail Nyomtatás PDF

Mi jelenleg a szaktárcán belül a legégetőbb kérdés? Miért döntöttek a nagypolitika mellett? Kik a történelmi példaképeik, s melyek az irodalmi élményeik? Mennyire meghatározó a család szellemi öröksége? – többek között ezeket a kérdéseket tette föl államtitkár-vendégeinek Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke február 20-án, szerdán a Polgárok Házában, a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 55. rendezvényén.

Tovább
 


17. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink