Ma 2019 szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Január 26–27-én IV. Pajtaszínházi Szemle!

E-mail Nyomtatás PDF

Ez évben is a magyar kultúra napja előtt tisztelegve, a jeles dátumot követő hétvégén – 2019. január 26–27-én – a Pajtaszínházi Szemlén mutatkoznak be a IV. Pajtaszínház Programba bevont települések a program során született előadásaikkal a Nemzeti Színház stúdiószínpadain.

Tovább
 

Brüsszelből tekintve – Titkos NATO-jelentések az átalakuló Kelet-Európáról, 1988-1991

E-mail Nyomtatás PDF

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Kecskés D. Gusztáv (szerk.) : Brüsszelből tekintve - Titkos NATO-jelentések az átalakuló Kelet-Európáról, 1988-1991 című dokumentumkötet bemutatójára.

Tovább
 

Épül a Népfőiskola (videó)

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében megújultak eddig a Népfőiskola meglévő épületei, valamint már újabbakat is kialakítottak. A felújítási munkálatokról készült videófelvétel az alábbiakban tekinthető meg.

Tovább
 

Újra van a közművelődésnek szakmai díja

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére, s tekintettel a közösségi művelődés társadalmi hasznosságára és közösségformáló erejére, a kormányzat január 9-én döntést hozott arról, hogy újra lehetőség lesz a közművelődés legmagasabb, az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésre, a Bessenyei György-díj elnyerésére.

Tovább
 

Lakitelek Népfőiskola az újév kezdetén

E-mail Nyomtatás PDF

2019. január elején, az év kezdetén télies táj fogadja mindazokat, akik a Lakitelek Népfőiskolára látogatnak.

Tovább
 

Közi Horváth József ösztöndíj pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola vállalva névadója szellemi hagyatékának megőrzését, ápolását, meghirdeti a Közi Horváth József ösztöndíj pályázatot. Még néhány nap áll az agyagosszergényi fiatalok rendelkezésére, hogy összeállítsák pályázati anyagukat. Bízunk benne, hogy minél többen élnek a lehetőséggel.

Tovább
 

A Jakabszállási Népfőiskola januári előadásai

E-mail Nyomtatás PDF

A Jakabszállási Népfőiskola előadás-sorozata 2019. január 10-én, csütörtökön tovább folytatódik a jakabszállási Művelődési Házban. 2019. január 10-én 17 órakor az Alsó-Bordrogköz és vidékének bemutatására kerül sor filmvetítés keretében. Gondolatait megosztja Hágen Ádám, a kollégium szervezője, a kötet szerkesztője.

Tovább
 

Népi kézművességgel a nemzetegyesítésért

E-mail Nyomtatás PDF

Látóúton. Molnár György: Az ipari kender példáján keresztül látható lesz, miként válhatnak a kulturális és közösségi értékeink gazdasági erővé, illetve a szülőföldön maradás zálogává.

Tovább
 

Kupolás barlangmedencével épül termálfürdő Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

A beruházás részeként kialakítanak többek között egy gyerek- és élménymedencét is, a zárt termálpark pedig több mint 3000 négyzetméteren jön létre. Lakiteleken nyitott és zárt termálfürdőt és gyógyászati részt, valamint kempinget, illetve hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló épületeket hoznak létre több mint 4,5 milliárd forintból a Ferroép Zrt. kivitelezésében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Tovább
 

Boldog új esztendőt kívánunk!

E-mail Nyomtatás PDF

Sikerekben és eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Népfőiskola Alapítvány munkatársai

Tovább
 


14. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink