Ma 2020 január 26. vasárnap, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Lezsák Sándor: igazságot kell szolgáltatni mindazoknak, akik feláldozták magukat a szavak oltárán

E-mail Nyomtatás PDF

Május 30-án a Magyar Írószövetség klubtermében mutatták be a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában megjelent „Jelentés a szívdobogásról” – A versmondás Piafja: Pálfy Margit című kötetet.

Tovább
 

Kis-Tóth Ferenc és Megyer Márta kiállításának megnyitója

E-mail Nyomtatás PDF

Kis-Tóth Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, valamint Megyer Márta Samu Géza-díjas szobrászművész kiállítása nyílik meg 2019. június 14-én 17 órakor a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey házában. A kiállítást megnyitja Lezsák Sándor költő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tovább
 

Az ágasegyházi csapat nyerte a Fenyvesi kupát

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is nagy sikerrel rendezték meg a kisiskolások részére a Fenyvesi labdarúgó tornát a lakiteleki Népfőiskolán. Ebben az esztendőben Ágasegyháza, Fülöpjakab, Bácskertes, Páhi és Szakmár alsó és felső tagozatos diákjai mérkőztek meg a kispályás labdarúgó pályán.

Tovább
 

A versmondás Piafja: Pálfy Margit

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Antológia Kiadó „Jelentés a szívdobogásról” A versmondás Piafja: Pálfy Margit című könyvének bemutatójára. Köszöntőt mond: Lezsák Sándor költő, író, az Országgyűlés alelnöke. A könyvet bemutatja: Agócs Sándor költő, szerkesztő és Belicza András dokumentumfilmes, fotós.

Tovább
 

Zentai fiatalok sikere Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Szép sikert ért el a zentai Emlékiskola Tiszavirág csapata a Négy határon át interaktív, honismereti vetélkedő Kárpát-medencei döntőjében: a Lakitelken megrendezett fináléban a Barna Emília, Csáki Márton, Szarka Kitti és Bognár Anka (drukkerjátékos) alkotta csapat a második helyen végzett. Munkájukat Katona Noémi segítette csapatszurkolóként, a felkészítő tanárjuk pedig Kormányos Katona Gyöngyi volt.

Tovább
 

Meghívó Trianon 99 – Teleki Pál emlékestre

E-mail Nyomtatás PDF

Ezúttal rendhagyó, de reményeink szerint hagyományteremtő módon, kilépve a fővárosból Balassagyarmaton, a legbátrabb városban tartja a nemzeti összetartozás napi, Balassagyarmat várossal közös emlékestjét a Bethlen Gábor Alapítvány.

Tovább
 

Idén is megtartották a Buzánszky Kupát a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Minden évben megrendezik a többszörös magyar válogatott labdarúgó, Buzánszky Jenő tiszteletére a róla elnevezett futball kupát a lakiteleki Népfőiskolán. A versenyt a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Egyesületével közösen szervezik a megye általános iskolái részére.

Tovább
 

Felvidéki győzelemmel zárult a Négy határon át vetélkedő Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Május 20-án rendezték meg a 4 határon át elnevezésű interaktív, honismereti, többfordulós verseny Kárpát-medencei döntőjét. Lakitelken tizenkét csapat mérte össze tudását négy határon túli régióból, a Felvidékről, Erdélyből, a Muravidékről és a Vajdaságból. A vetélkedő fő szervezője a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, illetve annak igazgatója, Huszár László volt.

Tovább
 

Grosics Focikupa a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete szervezésében ismét megrendezték a Grosics Kupát kistelepülések általános iskolásai részére.

Tovább
 

Pongrácz Tibor, a győztes

E-mail Nyomtatás PDF

A Merre tovább Magyarország című MDF-es programban a Mit akarunk kérdésre így válaszolt: „Nemzeti értékeinkre büszke (…), szabad Magyarországot”. Lezsák Sándor búcsú beszéde elhangzott Budapesten, a Farkasréti temetőben, 2019. május 17-én.

Tovább
 


12. oldal / 193

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink