Ma 2020 július 2. csütörtök, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Hősképző a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány részt vett a Magyar Vöröskereszt Hősképző programjában. 2019. október 7-én az Alapítvány 122 dolgozója (a munkatársak 95%-a) elsősegélynyújtási képzésben vett részt, amely a Népfőiskola területén került megrendezésre.

Tovább
 

Lezsák Sándor a Ludovika Szabadegyetemen

E-mail Nyomtatás PDF

2019. október 15-én 18.00 órakor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Szabadegyetemének vendége lesz Lezsák Sándor író, a Magyar Országgyűlés alelnöke, aki a lakiteleki találkozóról és az MDF megalakulásáról fog beszélni a 30 éve szabadon rendezvény keretében.

Tovább
 

Sára Sándor búcsúztatása

E-mail Nyomtatás PDF

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja 2019. szeptember 22-én, életének 86. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. Szeretett halottunktól 2019. október 11-én, pénteken 15:00 órakor veszünk végső búcsút a budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében, a katolikus egyház szertartása szerint.

Tovább
 

Az aradi vértanúk kivégzőhelye búcsújáró hellyé vált

E-mail Nyomtatás PDF

Aradon 1849. október 6-án végezték ki a magyar a magyar honvédsereg tizenkét tábornokát és egy ezredesét, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Október hatodikát a kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította.

Tovább
 

Kurultaj Kollégium a lakiteleki Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Október 3-án és 4-én a lakiteleki Népfőiskola vendégül látott több mint kétszáz mongol diákot. A Batbayar Zeneemyadar, Mongólia nagykövete és Lezsák Sándor által szervezett találkozó egyike a tengerentúlon tanuló mongol diákok konferenciájának. Az egyetemista és főiskolás mongol hallgatók 12 európai országból érkeztek Lakitelekre.

Tovább
 

A kecskeméti Kölcsey Kör vendége Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 37. pódium-beszélgetésre, melynek témája: Kecskemét félúton. Vendég: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Tovább
 

Ahogy nincsen reformnáci, úgy reformkommunista sincs – Lezsák Sándor a Mandinernek

E-mail Nyomtatás PDF

Miért maradt el az elszámoltatás? Ki volt az MDF „színes eminenciása”? Az első Antall-kormány korlátozott lehetőségeiről, Konrád György szerepéről és Szűrös Mátyás felelősségéről is beszélt lapunknak Lezsák Sándor, az MDF alapítója.

Tovább
 

Átadták a Hungarikum Liget fedett Lovardáját

E-mail Nyomtatás PDF

Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben (lánykori nevén: a Népfőiskolán) felépült fedett lovarda ünnepélyes megnyitójára - hazánk neves lovas szakembereinek, szaktekintélyeinek jelenlétében - szeptember 28-án került sor, ahol avatóbeszédet mondott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Borbándi Gyulát magyarrá és emberré Trianon teremtette meg

E-mail Nyomtatás PDF

Borbándi Gyula műveivel, mindennapi munkájával kitörölhetetlenül hozzájárult a magyar nemzet közelmúltjának megismeréséhez, formálásához – tudtuk meg a Barangoló Kiadó, a Népfőiskola Alapítvány, és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum közösen rendezett szeptember 24-ei konferenciáján.

Tovább
 

Október 4-én helyezik végső nyugalomra dr. Kecskési Máriát, Maját

E-mail Nyomtatás PDF

A látható láthatatlanná vált, megmarad a szeretet és az örök emlékezés. Dr. Kecskési Mária, Maja végső nyugalomra helyezése október 4-én, pénteken 10 órakor lesz az Unterschleissheimi Waldfriedhof-temetőben a Münchner Ring mentén.

Tovább
 


11. oldal / 199

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink