Ma 2019 szeptember 17. kedd, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Megelevenedett a történelem a bugaci pusztában

E-mail Nyomtatás PDF

Megelevenedett a történelem a bugaci pusztában, ahol ötödik alkalommal rendezik meg az Ősök napját a hétvégén. A Kárpát-medence egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepére kilátogató több ezer vendég a magyar ősök bejövetelét megidéző nomád felvonulásnak is szemtanúja lehetett. Vasárnap újra megismétlik a látványos bemutatót.

Tovább
 

Kásler Miklós: a rokonok megbecsülése a magyarok jövőjének záloga

E-mail Nyomtatás PDF

A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga – mondta az emberi erőforrások minisztere az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján.

Tovább
 

Bíró Zoltán: „Nem volt pénzünk, de volt célunk”

E-mail Nyomtatás PDF

A majtényi vagy a világosi fegyverletételnek is voltak jó következményei, de közben a kiegyezések mindig nagy erkölcsi-szellemi pusztulással jártak – mondta a lapunknak adott interjúban Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) főigazgatója. Az irodalomtörténésszel, MDF-alapítóval a rendszerváltásról és a mai társadalom helyzetéről beszélgetett a Magyar Hírlap munkatársa.

Tovább
 

Több mint 50 programot kínál az idei Ősök napja Bugacon

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint 50 hagyományőrző és sportesemény mellett ismeretterjesztő kiállítások és előadások, valamint több tucat koncert is várja az érdeklődőket az idei Ősök napján, amelyet augusztus 16. és 18. között rendeznek Bugacon.

Tovább
 

Angol tábort rendeztek a lakiteleki Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Hatalmas érdeklődés mellett, százhúsz résztvevővel rendeztek angol tábort a lakiteleki Népfőiskolán az elmúlt napokban. A Nemzetközileg Magyarország Jövőjéért Alapítvány (NMJA) tizenöt éves múltra visszatekintő tábornak tizedik alkalommal adott otthont a népfőiskola.

Tovább
 

A Népfőiskolán táborozott a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar

E-mail Nyomtatás PDF

Ötödik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar táborát a lakiteleki Népfőiskolán a közelmúltban. A zenekar, illetve a tábor Schwartz József kürtművész és karmester ötlete alapján, Lezsák Sándor támogatásával alakult meg.

Tovább
 

„Alkoss velünk!” kézműves hét Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

2019. augusztus 5-9. között kézműves foglalkozásokat tart a Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete a művelődési házban, melynek időpontja: hétfő-csütörtök 9-12 óra között és pénteken 8-11 óra között. Lesz gyöngyfűzés, papír kosárfonás, agyagozás, laminálás, dekopázsolás. Támogató: Népfőiskola Alapítvány.

Tovább
 

Fúvós koncert a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Az öt éve Lakiteleken alakult Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar minden évben a tábor zárásakor megörvendezteti a zeneszerető közönséget páratlan játékával. Ebben az évben a zenekar meghívására vendégként lépett fel a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara a Lakitelek Népfőiskolán 2019. augusztus 1-jén, csütörtök este rendezett koncerten.

Tovább
 

Meghívó a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjére

E-mail Nyomtatás PDF

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjére, mely 2019. augusztus 1-jén, csütörtökön 18 órakor kerül megrendezésre a Lakitelek Népfőiskola Lakodalmas Házában. A koncert előtt vendégként fellép a Lakiteleki Tűzoltózenekar.

Tovább
 

Elkezdődött a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar tábora

E-mail Nyomtatás PDF

Öt éve Lakiteleken alakult meg a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar, melynek idei nyári tábora elkezdődött a Lakitelek Népfőiskolán. A tábor végén nagykoncertet fognak adni a zenekar tagjai a Népfőiskolán.

Tovább
 


2. oldal / 187

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink