Ma 2019 július 21. vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Közösségszervező tábor Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

2019. június 24-én indult a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. öt napos Közösségszervező tábora Lakiteleken, amelyen Közösségszervezés BA szakos hallgatók vettek részt.

Tovább
 

Határnyitás címmel nyílt karikatúra-kiállítás

E-mail Nyomtatás PDF

Dluhopolszky László magyar karikaturista, grafikus, lapszerkesztő 2007 óta évente rendez karikatúra-alkotótábort, most már harmadik éve a Lakitelek Népfőiskola keretein belül. Az egy hétig tartó alkotótábor rendszeresen kiállítással zárul, nem volt ez másként ebben az évben sem.

Tovább
 

Faluszépítő Társaskör vendége Olajos István és Bábel Balázs

E-mail Nyomtatás PDF

2019. július 4-én, csütörtökön, ezúttal 19.00-kor tartja kilencedik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Olajos István iskolaigazgató, helytörténész és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője.

Tovább
 

Kiránduláson vettek részt a Hungarikum vetélkedő győztesei

E-mail Nyomtatás PDF

A tavaly év végén általános iskolás diákok számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című hungarikum vetélkedőben két évfolyam, a 7. és 8. osztályosok mérhették össze tudásukat a hungarikumok és nemzeti értékek világáról. Az elődöntő és a döntő a lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre április 3-4-én, illetve május 23-24-én.

Tovább
 

Megkezdődött a 2019. évi néptánctábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Balogh Ildikó, mestertanár, örökös aranygyöngyös táncos és Fantoly Gyula, a népművészet ifjú mestere, nívódíjas koreográfus vezetésével kezdődött meg vasárnap a már hagyományosnak tekinthető néptánctábor, ahová az ország különböző részeiből és a határon túlról is érkeztek táncosok.

Tovább
 

Lezsák Sándor: A Verhetetlen Páros

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma elnökének megnyitó gondolata elhangzott 2019. június 14-én Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításán, a lakiteleki Népfőiskola Kölcsey házában.

Tovább
 

Bánkuty Géza végső nyugalomra helyezése

E-mail Nyomtatás PDF

Bánkuty Géza, volt amerikai magyar közéleti vezető, ’56-os szabadságharcos, a magyarság összefogásának következetes híve, Floridában elhunyt. Végakaratának megfelelően Budapesten, a Fiumei úti temetőben, az ’56-os díszparcellában, katonai tiszteletadás mellett kerülnek elhelyezésre hamvai július 4-én, csütörtökön 11 órakor. A temetési szertartásra nagy tisztelettel és szeretettel hívjuk Önt!

Tovább
 

Zöldház Rajzstúdió Alkotótábora - Téma: „Vigyázz a madárra”

E-mail Nyomtatás PDF

„NAGY VAGY TERMÉSZET, NAGY VAGY, Ó, MŰVÉSZET.” /BELLINGIONE/ Művészek még nem vagyunk, csak „kóstolgatjuk” azt. A természetet csodáljuk, mert az maga az élet és a szépség. Az életre és a szépségre vigyázni kell. E két fogalom egyszerre van jelen a madarakban, melyek nagyon sok jelképet adtak az embereknek. Vigyázni kell rájuk, vigyázni kell a másikra, az életre. Meg kell ezeket őrizni.

Tovább
 

Sára Sándor Filmműhely második kurzusa

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány és a Dunaversitas Egyesület együttműködésében indult el 2019-ben a Sára Sándor Filmműhely, amelynek fő célja a filmes, televíziós szerkesztői, rendezői és operatőri feladatokkal összefüggő ismeretek fejlesztése, átadása mestertanárok segítségével.

Tovább
 

Elhunyt Csapó Endre, az Ausztráliai Magyar Élet volt főszerkesztője

E-mail Nyomtatás PDF

Isten rendelését elfogadva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Csapó Endre újságíró, az Ausztráliai Magyar Élet volt főszerkesztője, az ausztráliai magyarság egyik fő szervezője türelemmel viselt, rövid, de súlyos betegség után, gazdag életének 98. évében 2019. június 24-én Sydney-i otthonában elhunyt.

Tovább
 


2. oldal / 185

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink