Ma 2020 január 26. vasárnap, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Európa Szabadegyetem, médiafórum: Szeretet a médiában?
E-mail Nyomtatás PDF

Steffka István, Gajdics Ottó, Bágya Rita, Halász Zsuzsa, Haeffler András

Steffka István, Gajdics Ottó, Bágya Rita, Halász Zsuzsa, Haeffler András

A Lakitelek Népfőiskola Európa Szabadegyetemének zárónapján médiafórum zajlott. Az előadók a konzervatív-polgári médiumok jeles képviselői voltak, akik a hazai média megosztottságáról, pártpolitikai elfogultságáról és értékromboló hatásáról beszéltek.

A fórum nyitásaként Bágya Rita a Nemzeti Fórum sajtófőnöke bemutatta a részvevőket - Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője, Gajdics Ottó, a HírTV műsorszolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettese, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Haeffler András, a MR1 – Kossuth Rádió szerkesztője -, majd első kérdése a szeretet és a média kapcsolatára vonatkozott. Erre Halász Zsuzsa és Haeffler András egyetértően kifejezte azon álláspontját, hogy a különböző napilapok, hetilapok, rádiók és televíziók újságíróinak alig van egymással kapcsolata, közöttük pártpolitikai elfogultság miatt nagy az ellenségeskedés, holott az együttműködésre és a korrekt hírszolgáltatásra kellene helyezni a nagyobb hangsúlyt.

Stefka István szerint, a tendenciális gyűlölködést a balliberális sajtó kezdte. A szeretet hangja addig nem jelenhet meg a Magyar Hírlapban, amíg az országunkat kizsákmányoló- és tönkretevő politikusok a közéletben jelen vannak! Ha onnan eltűnnek, akkor majd a szeretet is előtérbe kerül. Stefka azon felháborodásának is hangot adott, hogy egyes külföldi sajtótermékekben elképesztő hazugságok jelennek meg Magyarországról. Ezeknek a cikkeknek a megjelenését, mint állítja, Magyarországról finanszírozzák az SZDSZ-hez köthető szervezetek. Ezek ellen nincs egységes fellépés - köszönhetően a magyar kormánynak és a balliberális kötődésű újságíróknak, akik azt írnak a lapjaikba, amit csak akarnak.

Gajdics Ottó reagálásában kifejtette, sajnálja, de nem szereti a Hír televízióban szereplő emberek java részét. Mint fogalmazott, az ő feladatuk megmutatni minden disznóságot és bűnt, amit ezek az emberek elkövetnek. Nem szabad hagyni, hogy az embereket még egyszer félrevezessék és becsapják ezek az „inverz kisgazdák, akiknek nem számít se Isten, se haza, se család” – fogalmazott Gajdics. Majd a média politikaformáló szerepéről általánosságban elmondta, a média csak közvetít és tudósít az eseményekről, nem pedig okozza azokat.

Haeffler András mindezekre azt válaszolta, úgy látja, az emberek annyira megcsömörlöttek a közszférában zajló botrányoktól, hogy mára már teljesen közömbössé váltak az ilyen jellegű hírek iránt. Ezzel együtt pedig egy-egy hazánkat érintő pozitív jellegű esemény, siker megerősíti az embereket. Ezért nem szabad elfelejteni, hogy ezeknek is nagyon fontos teret adni a médiában.

Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink