Ma 2020 július 5. vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Emigrációs gyűjtemény és könyvtár
E-mail Nyomtatás PDF

Szükségünk van történelmünk megismerésére, mert csak úgy vagyunk képesek sorsunkat alakítani, ha tisztában vagyunk a közelmúlt valódi történetével.

 
Gyűjteményünk kezdetektől fogva a fent megfogalmazott gondolat jegyében formálódik. Az összegyűjtött írásos és tárgyi dokumentumokon keresztül megmutatjuk érdeklődő látogatóinknak az emigráció több évtizedes küzdelmét.
A gyűjtemény elsődleges célja továbbra is, a már meglévő kapcsolatok fenntartása és újak keresése, annak érdekében, hogy a magyar emigráció munkája, történetének minden láncszeme gazdagítsa a magyar történelmi korok eseményeit. Az emigráció küzdelmes, embert próbáló munkája tárgyi bizonyítékainak gyűjtése ugyanolyan fontos, mint a kezdetekkor.Gyűjteményünket ez évben is sokan felkeresték, továbbra is biztos pont az adományozóknak, az adományok fennmaradásának.
 
Fokozatosan bővülő gyűjteményünk könyvtári állománya 2003 decemberében 8.066 kötet. Folyóirat állományunk, a ma is megjelenő lapok közül 24 féle (Kanadai Magyarság Kanada, Számadás-Kanada, Tárogató-Kanada, Új Toborzó-Kanada, Amerikai Magyar Újság-USA, Bécsi Napló-Ausztria, Adelaidei Magyar Értesítő-Ausztrália, Magyar Szó-Új-Zéland, Szigeti Magyarság-Kanada, Perthi Magyar Hírek-Ausztrália, Magyar Élet-Ausztrália, Amerikai Magyar Hírlap-USA, Amerikai Magyar Értesítő-USA, Amerikai Magyar Szó-USA, Corvin Híradó-Kanada, Duna-Svájci Magyar Tudósító-Svájc, Értesítő-Németország, Híradó-Brazília, A Holló-Kanada, Kilátó-Belgium, Magyar Élet-Kanada, Magyar Társaság-USA, Másokért együtt-Ausztria, Pannonia Sacra-Austria, Utitárs-Németország) rendszeresen érkező kiadvánnyal gyarapodott, mellette továbbra is érkeznek évekkel, évtizedekkel korábban kiadott sajtóorgánumok és egyéb emigrációs dokumentumok.
 
Az írott dokumentumokon túl video-filmekkel és hangkazettákkal is gyarapodik a gyűjtemény, melyek magyar ünnepi események, évfordulós megemlékezések, előadások közvetítői. Látogatóink, hallgatóink, szálló vendégeink nagy előszeretettel és érdeklődve tekintik meg, s hallgatják, nézik meg ezeket az audiovizuális dokumentumokat is.
 
 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink