Ma 2020 augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kárpátalja Értékfeltáró Kollégium: Bereg, Máramaros, Ugocsa és Ung
E-mail Nyomtatás PDF

Kárpátalja. Ez a viharos évtizedeket maga mögött tudó, mesterségesen létrehozott terület történelme, domborzata, vízrajza, nemzetiségi összetétele, lakosságának aránya és változása kapcsán változatos témákban kerülhet az érdeklődés és a különböző jellegű kutatások központjává.Nem nevezhetjük más megyéknél gazdagabbnak vagy éppen fejlettebbnek, mégis számtalan tulajdonsága teszi érdekessé azok számára, akik turisztikai szempontból úti célt látnak benne, s azok számára is, akik az ország keleti részén zajló események, s a részben azok által generált gazdasági nehézségek, etnikumok közötti konfliktusok dacára mégis itt élnek. A terület hegyei, vizei, gasztronómiája, történelmi emlékhelyei, kultúrája mind-mind olyan értékek, melyek vonzóvá tehetik megyénket a külső szemlélő számára is.

Az értékfeltáró kutatói kollégiumok munkája Kárpátalján arra irányult, hogy a különleges, ma is élő vagy már csak az emlékezetben megmaradt szokásokat, kézműves mesterségeket, a népi iparművészet remekeit felkutassa, és a nagyközönség elé tárja. Örvendetes tény, hogy a hagyományaink ápolására az elmúlt néhány év során különösen nagy figyelem fordult. A kutatói kollégiumok által feltárt és összegyűjtött értékek közreadása elsősorban azt a célt szolgálja, hogy rávilágítson mindazon értékekre, melyek egy-egy kárpátaljai magyar települést különlegessé tesznek, legyen az ember, tevékenység vagy féltve őrzött emlék.

Összefoglaló a könyv borítójáról (2018)

A kutatásról készült film ide kattintva tekinthető meg


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Vissza 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink