Ma 2020 augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A második csoport is sikeresen zárta a Színháziskola képzést Szekszárdon
E-mail Nyomtatás PDF

A Színháziskola elnevezésű 30 órás PAT (Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület) által akkreditált pedagógus-továbbképzés második csoportja november 11-én indult a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatósága szervezésében. A képzésen 15 fő vett részt.A képzés 4 kontaktalkalomból és e-learning jellegű oktatásból állt. Az első és a negyedik alkalomnak a megyei igazgatóság adott otthont, a köztes két alkalomra pedig Lakitelekre utaztak a résztvevők. Az első képzési nap tartalma előadás és tréning volt az előadó-művészeti intézményrendszerről, az előadó-művészeti programok szervezéséről és feldolgozásáról. A második és a harmadik nap (december 3–4.) a Lakitelek Népfőiskolán került megrendezésre. Itt az első nap plenáris előadásait Lezsák Sándor a lakiteleki Népfőiskolai Alapítvány elnöke, Závogyán Magdolna a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Réczei Tamás a Kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője tartották. Ezután a résztvevők a Békéscsabai Jókai Színház előadásában megtekinthették Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című zenés mesejátékot. A lakiteleki második napon az előadás műhelymunkaszerű feldolgozására került sor. Az utolsó kontaktalkalmat december 9-én rendezték, melynek része volt a szekszárdi Magyarországi Német Színház meglátogatása.

Ezután az oktató Kuti Imréné, a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóságának a vezetője, értékelte a résztvevők online felületre feltöltött dolgozatait, ezt követően pedig átadták a tanúsítványokat. A résztvevők a visszajelzések alapján nagyon jól érezték magukat a képzésen, remélhetőleg képesek lesznek megfelelően alkalmazni az elsajátított ismereteket a munkájuk során. 2020 első félévében további Színháziskola képzési csoportok indítása várható, a jelenlegi tervek szerint három csoportban.

www.nmi.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Vissza


 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink