Ma 2020 június 6. szombat, Norbert és Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Lezárult a Szerémség Kollégium második terepmunkája
E-mail Nyomtatás PDF

Az egyetemi hallgatókból és oktatókból álló tíz kutatócsapat tizenöt településen, közel ötven értékőrzőhöz és értékteremtőhöz tért vissza október 14. és 20. között.
Október 19-én Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola vezetője is ellátogatott Maradékra, a szerémségi kutatás központi településére, ahol találkozott Berta Zoltánnal, az újvidéki Forum Könyvkiadó nyomdaigazgatójával, munkánk szakmai vezetőjével, valamint Halász Dániellel, maradéki református lelkésszel. Lezsák Sándor mellett Dr. Kaizinger Tibor, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának első beosztott konzulja is értékelte munkánkat. A hallgatók és oktatók településenként háromperces előadásban összegezték a két hét munkáját. A munka következő fázisa a kötet összeállítása, amely várhatóan 2020 tavaszán jelenik majd meg.

Ezúttal köszönjük a helyi vezetők áldozatos munkáját, hiszen nélkülük nem érhettük volna el és szólíthattuk volna meg az értékőrzőket és értékteremtőket! Hatalmas elismerés a munkában résztvevő egyetemistáknak és oktatóiknak, hogy feltárták és összegezték a településeken található értékeket!

Hágen Ádám

a kollégium technikai szervezője


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink