Ma 2020 február 20. csütörtök, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kurultaj Kollégium a lakiteleki Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

Október 3-án és 4-én a lakiteleki Népfőiskola vendégül látott több mint kétszáz mongol diákot. A Batbayar Zeneemyadar, Mongólia nagykövete és Lezsák Sándor által szervezett találkozó egyike a tengerentúlon tanuló mongol diákok konferenciájának. Az egyetemista és főiskolás mongol hallgatók 12 európai országból érkeztek Lakitelekre.A csütörtöki megnyitón Lezsák Sándor elmondta, hogy szereti és becsüli Mongóliát, mert a rendszerváltás előtt képes volt évtizedeken át megőrizni nyelvét, kultúráját, hagyományait két nagyhatalom, Kína és a Szovjetunió között. Az Országgyűlés alelnöke kiemelte, hogy a nagykövet éveken át tartó kiváló diplomáciai és szervezőmunkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a találkozó.A résztvevőket köszöntötte Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külügyminisztérium Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkára és Khatanbaatar Mandakhtsetseg, a mongol külügyminisztérium főosztályvezetője.

A délutáni szekcióban előadást tartott Major-Kathi Veronika, a Tempus Közalapítvány egységvezető-helyettese. Ezt követően több hallgató rövid előadások keretében beszámolt tanulmányairól, élményeiről.A hallgatók péntek délelőtt csoportmunkában vettek részt. A lakiteleki Népfőiskola és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a jövőben is szervez majd hasonló találkozókat a keleti nyitás politikájának jegyében.

A csütörtöki megnyitón Lezsák Sándor elmondta, hogy szereti és becsüli Mongóliát, mert a rendszerváltás előtt képes volt évtizedeken át megőrizni nyelvét, kultúráját, hagyományait két nagyhatalom, Kína és a Szovjetunió között. Az Országgyűlés alelnöke kiemelte, hogy a nagykövet éveken át tartó kiváló diplomáciai és szervezőmunkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a találkozó.

A résztvevőket köszöntötte Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külügyminisztérium Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkára és Khatanbaatar Mandakhtsetseg, a mongol külügyminisztérium főosztályvezetője.

A délutáni szekcióban előadást tartott Major-Kathi Veronika, a Tempus Közalapítvány egységvezető-helyettese. Ezt követően több hallgató rövid előadások keretében beszámolt tanulmányairól, élményeiről.

A hallgatók péntek délelőtt csoportmunkában vettek részt.

A lakiteleki Népfőiskola és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a jövőben is szervez majd hasonló találkozókat a keleti nyitás politikájának jegyében.


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink