Ma 2020 július 4. szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Népfőiskolán táborozott a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar
E-mail Nyomtatás PDF

Ötödik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar táborát a lakiteleki Népfőiskolán a közelmúltban. A zenekar, illetve a tábor Schwartz József kürtművész és karmester ötlete alapján, Lezsák Sándor támogatásával alakult meg.A 16 és 26 éves kor közötti, Kárpát-medencében élő, magyar ajkú, zenét tanuló, zenét művelő fiatalok minden évben a Népfőiskolán jönnek össze, hogy egy komplett koncertműsort állítsanak össze.

- A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar ötletét Németországból hoztam, ahol nagyon nagy hagyománya van ennek. Kezdetben konzervatóriumokban, főiskolákon hirdettük a tábort, ma már visszajáró állandó tagjaink vannak, de évente jönnek új tagok is - nyilatkozta lapunknak Schwartz József. - Fontos célkitűzésünk volt, hogy bevonjuk a zenekarba a külhoni magyarokat is, akik a Liszt Ferenc Egyetem tanáraitól tanulhatnak.

Jövőre szeretnénk megszólítani a tengerentúlon élő magyar fiatalokat is - tette hozzá Schwartz József, aki büszkén számolt be arról, hogy vannak olyan fiatal zenészek is a táborban, akik már főiskolát, egyetemet végeztek és tanárként tértek vissza. A zenekar egyik büszkesége pedig Beke Márk, a Virtuóz tavalyi győztese.

Megtudtuk, a tábor minden évben koncerttel kezdődik és koncerttel zárul, majd pedig turnéra indul a zenekar. Elsőként Budapesten, utána Ungváron, Kaplonyban és Nagykárolyban léptek fel.

Petőfi Népe

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink