Ma 2020 július 4. szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Fúvós koncert a Lakitelek Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

Az öt éve Lakiteleken alakult Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar minden évben a tábor zárásakor megörvendezteti a zeneszerető közönséget páratlan játékával. Ebben az évben a zenekar meghívására vendégként lépett fel a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara a Lakitelek Népfőiskolán 2019. augusztus 1-jén, csütörtök este rendezett koncerten.Melyen ezúttal is gyűjtést tartottak a Kárpátalján működő Nagydobronyi Gyermekotthon javára.

Hatvan tehetséges fiatal zenész, 2 kiváló karmester, 5 év működés, több tucat sikeres koncert, egy „Év Ifjúsági Zenekara kitüntetés és egy Virtuózok vetélkedő győztes - röviden így foglalhatók össze számokban a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar eredményei. A számok mögött pedig ennél sokkal több van: egy olyan, 16 és 26 éves kor közötti kiváló muzsikusokból álló együttes, melynek célja, hogy a hazai fúvószenekari hagyományokra építve igényes koncertdarabokat játsszon, ezzel emelve a fúvószene rangját. A klasszikus darabok mellett a zenekarban játszó ifjú zeneszerzők művei is bemutatásra kerülnek, melyek közül jónéhány már igazi közönségkedvenccé vált.

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar tagjai közel egyenlő arányban képviselik a fővárost, Magyarországot és a határon túli magyarságot, lehetőséget biztosítva a közös zenélésre, szakmai kapcsolatok építésére és barátságok kialakítására. A zenekar működésének gerincét az évente Lakiteleken megrendezett nyári tábor adja, melynek során a zenészek a reggeltől estig tartó próbák során megtanulják és begyakorolják azt a koncertműsort, mellyel a tábort követő napokban egy koncertturné során megörvendeztetik a közönséget.

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertturnéit az eddigi működése során minden évben határon túli magyarlakta területekre szervezte: a fiatalok játszottak egyebek között Aradon, Szabadkán, Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen, a Munkácsi várban, Ungváron, a Bálványosi Szabadegyetemen (Tusványoson) és a Nagydobronyi Gyermekotthonban is, mindenütt elnyerve a közönség elismerését és szeretetét.

Idén a koncertturné állomásai a következők:

péntek, augusztus 2. - 16.00 óra Budapest, Kossuth tér

szombat, augusztus 3. - 18.00 óra Ungvár, Filharmónia

vasárnap, augusztus 4. - 17.00 óra Kaplony, Fúvószenekari fesztivál 

hétfő, augusztus 5. - 16.00 óra Nagykároly, a Városi Fesztivál Magyar Napja


Műsor:

Verdi: Nabucco nyitány

Arban: Velencei karnevál - szólista: Beke Márk

Mády György: Magyar képek

Hida: 2. Népdal-szvit

Bernstein: Candide nyitány

Ágoston Máté: Állatkerti fantázia

Van der Roost: Puszta

Olivadoti: Zaragoza

keol.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink