Ma 2019 október 20. vasárnap, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kiránduláson vettek részt a Hungarikum vetélkedő győztesei
E-mail Nyomtatás PDF

A tavaly év végén általános iskolás diákok számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című hungarikum vetélkedőben két évfolyam, a 7. és 8. osztályosok mérhették össze tudásukat a hungarikumok és nemzeti értékek világáról. Az elődöntő és a döntő a lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre április 3-4-én, illetve május 23-24-én.A verseny végén mindkét évfolyamból az első négy helyezett, valamint a tovább nem jutott nyolc csapat felkészítő pedagógusa hungarikum kiránduláson vehetett részt. A csapatok kedden délelőtt az Országházba látogattak, ahol amellett, hogy megismerték a Parlament épületét, dolgozószobájában fogadta őket Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke. 

A parlamenti ebéd után a Pannonhalmi Főapátságot látogatták meg a résztvevők. Esti szállásuk Agyagosszergényben volt, ahol Szalai Viktor, a Közi Horváth József Népfőiskola alapítója fogadta a kirándulókat.

Másnap befejezésül Nagycenken a Széchenyi-kastélyt és a Széchenyi Mauzóleumot tekinthették meg a résztvevők. 

A kétnapos kirándulás alkalmával a fiatal iskolások megismerhették azokat a helyszíneket, amelyek kiemelt jelentőséggel bírnak hazánk történelmében.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink