Ma 2019 július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Pedagógusok a kistelepülésekért-díjakat adtak át Izsákon
E-mail Nyomtatás PDF

Átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért regionális díjakat pénteken a Bács-Kiskun megyei Izsákon. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az átadóünnepségen elmondta: a díjat a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 2017-ben alapította Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye emlékére.Emlékeztetett: Dobos Krisztina 1988-ban lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, ahol a Pedagógus Kollégium vezetője, később pedig oktatási, kutatási és ifjúsági kérdésekben a párt egyik meghatározó szaktekintélye lett. Később, 1991 és 1993 között közoktatási helyettes államtitkárként dolgozott az Antall-kormányban, az ő irányításával dolgozták ki a közoktatási törvényt.

Nevelés nélkül nincs iskola, és az iskola akkor van jó helyen, ha a gyermek gyalog is el tud menni oda - idézte Lezsák Sándor Dobos Krisztinát.

Hangsúlyozta: amikor a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma a díjat alapította, a választókerületben munkálkodó legjobb pedagógusokat szerette volna kitüntetni. Olyan pedagógusokat ismernek el, akik a térség kistelepülésein több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, illetve szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a kulturális programok szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A Dobos Krisztina emlékére létrehozott díjat idén Szabóné Harkai Erika, a Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa, Fodorné Bori Aranka, a gátéri Széchenyi István Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa és Horváth Attiláné, a szanki Gy. Szabó Béla Általános Iskola pedagógusa kapta.

MTI

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink