Ma 2020 február 21. péntek, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Másodszor találkoznak Kárpát-medencei önkéntes tűzoltózenekarok
E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Tűzoltó Szövetség a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával együttműködve, a Magyar Országgyűlés elnökének fővédnökségével 2019. május 24–26. között Lakiteleken és Kiskunfélegyházán megrendezi a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót. Az eseményen idén három hazai és három külhoni tűzoltózenekar vesz részt.A rendezvénynek ezúttal is kiemelt célja a magyarországi és a határon túli, magyarlakta régiókban működő önkéntes tűzoltózenekarok szorosabb együttműködésének támogatása, valamint a közös szakmai fórumok biztosítása.  A találkozó révén a kuriózumnak számító önkéntes tűzoltózenekarok évszázados hagyományának őrzését, továbbadását is célul tűzték ki a szervezők. A megvalósítást támogatta a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap által.

Május 24–25-én, pénteken délután és szombaton délelőtt a találkozón résztvevő zenekarok zártkörű fúvószenész találkozója zajlik.

A felvonulással, bemutatókkal és koncertekkel színesített programok délután Kiskunfélegyházán kezdődnek. A Városháza előtti téren 14.45-től tűzoltózenekari felvonulás veszi kezdetét a kiskunfélegyházi mazsorett csoport felvezetésével a Kossuth Lajos úton. A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar 15.15-től a felvonuló csoportok tiszteletére fogadó zenét játszik a Városi Sportcsarnoknál. A 16.00 órától kezdődő gálakoncerten fellépnek a hazai és a külhoni tűzoltózenekarok is.

Közreműködők a fellépés sorrendjében:

Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara

Zentai Tűzoltózenekar

Mecseknádasdi Tűzoltózenekar

Homoródalmási Tűzoltózenekar

Fonyódi Tűzoltózenekar

Székelykeresztúri Tűzoltózenekar


A fellépő zenekarok koncertjei után idén is sor kerül a méltán népszerű, közel kétszáz fős közös produkcióra, melyben a fellépő tűzoltózenekarok közösen játsszák el a Losonci, a Fejérvári és a Szamosmenti indulót.

A II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót a 2019. május 18–26. közötti Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál programsorozat keretében tartják meg a szervezők. A fesztivál további részleteiről a város honlapján tájékozódhatnak.


Részletes program

nmi.hu


Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink