Ma 2020 augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Felhívás: Magyar-orosz műfordító tábor (2019)
E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola, a Tolsztoj Társaság, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet magyar-orosz műfordítói táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak a magyar-orosz műfordítás iránt érdeklődő, 35 év alatti fiataloknak jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek magyar nyelvű szépirodalmi szövegek oroszra fordítása iránt.A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs magyar irodalomról és kultúráról, és szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a magyar nyelvű szövegek oroszra fordításának elméletével és gyakorlatával.


A fordítótábor helyszíne:    Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje:            2019. augusztus 25. - szeptember 1.


A szervezők a fordítótábor idejére ingyenes szállást, étkezést és a foglalkozásokon való térítésmentes részvételi lehetőséget, valamint ‒ külföldi résztvevők esetében ‒ ingyenes repülőjegyet biztosítanak a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy minimum 8.000 – maximum 12.000 karakterből álló, magyarról oroszra fordított szépirodalmi szöveggel mint pályamunkával, valamint a Lakiteleki Népfőiskola vagy a Tolsztoj Társaság honlapjáról (http://nepfolakitelek.hu/), www.tolsztojtarsasag.hu) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni.

A pályamunkákat és a jelentkezési lapokat pdf formátumban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailre kell elküldeni.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2019. május 31.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázókat 2019. június 9-ig értesíti a részvételi lehetőségről.

Budapest, 2019. április 15.


Szűcs Olga                                                           Lezsák Sándor

a Tolsztoj Társaság elnöke                            a Tolsztoj Társaság tiszteletbeli elnökeA tábor felhívása megtekinthető ide kattintva!


A tábor jelentkezési lapja letölthető ide kattintva!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink