Ma 2019 szeptember 23. hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Bács-Kiskun megyei polgármesterek szakmai fóruma - a fejlődés jegyében
E-mail Nyomtatás PDF

Nagy sikerrel zárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Polgármesteri Szakmai Fórum első napja, melyen több mint száz településvezető és jegyző vett részt. Az előadások során számtalan érdekes és aktuális témával találkozhattak az érdeklődők.
„Különös örömmel tölt el, hogy a Lakitelek Népfőiskola adhat otthont az eseménynek. A Népfőiskolán járva láthatják, hogy mi valódi feladatunknak tekintjük az értékeket ápolását, őrzését, melyek által minden ember és a közösség is erősebbé válik.”- emelte ki beszédében Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntő beszédében kiemelte az elmúlt, közel négy és fél év eseményeit, sikereit, melyek között szerepelt egy olyan megyei életérzés megteremtése, mely azt üzeni: itt jó élni, ide tartozni. Továbbá kitért arra is, hogy az évek során az önkormányzat segítette a településeket fejlesztéseik koordinációjában és megvalósításában egyaránt.

A jelenlévők információt kaptak a TOP források jövőjéről Szabó Csabától, a Pénzügyminisztérium főosztályvezető helyettesétől, aki prezentációjában az új bölcsődei felhívás mellett lényeges elemként említette meg, hogy szakmai napok megrendezésére és a helyi szintű kommunikáció erősítésére fognak törekedni a jövőben. Ezzel párhuzamosan a jegyzői szekcióban Dr. Kovács Endre Miklóstól, a Neumann János Egyetem Kancellár helyettesétől kaptak értékes ismereteket a megyei jegyzők az önkormányzati rendeletek gyakorlati elemeiről, valamint Dr. Tóth J. Zoltán, Alkotmánybírósági főtanácsadótól tudhatták meg az önkormányzati rendeletek alkotásának kérdéseit.

A hallgatóság megismerkedhetett a települési fejlesztések sikeres társadalmasítási folyamatával, melyről Ferik Tünde, a Völgyzugoly Műhely Kft. vezető településtervezője számolt be bővebben. Dr. Benda József, az Összefogás a Gyermek és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely vezetője ismertette az önkormányzatok lehetőségeit a népességfogyás megállítására, ötletekkel, cselekvési lehetőségekkel vértezte fel a hallgatókat. A dán testvérmegyei delegáció is részt vett a rendezvényen, ahol Steen Vindum, polgármester és Martin Jakobsen számolt be a dán részönkormányzatok működéséről, melynek egyik fontos eleme: a lakossághoz vezető kommunikációs csatornák kiépítése.

A településvezetők a fórum során betekintést nyerhettek Daróczi Csaba fotográfus munkásságába, aki számtalan elismerés birtokosa és a Duna-Tisza közének elhivatott természetfotósa. Mindezek után a Lakitelek Népfőiskola fejlesztéseit Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, választókerületi kabinetfőnök mutatta be a polgármestereknek.

A résztvevők az információkban gazdag napot egy közös vacsorával és a további együttgondolkodás reményével zárták.


További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2019. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink