Ma 2020 július 4. szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Újságíró tanfolyam indul a Népfőiskolán
E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola újságíró tanfolyamot indít 2019 márciusának második felében, amelynek fő célja a vidéki, helyi újságok működtetésével, szerkesztésével összefüggő komplex ismeretek elsajátítása.
Célcsoport: A vidéki heti- és havilapok olyan szerkesztői, munkatársai, akik fogékonyak a működtetéssel, szerkesztéssel kapcsolatos ismeretek iránt. Alapvető cél, hogy az egyre nagyobb számban megjelenő települési és más helyi lapok, médiumok (televízió, rádió, internetes újságok) szerkesztői, készítői – akiknek a többsége ilyen szakképzettséggel nem rendelkezik – újságírói, szerkesztői alapismeretekhez juthassanak.

A képzés formája és az előadók: A tanfolyam hallgatói előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, melyeket dr. Dulai Sándor, a Szabad Föld című hetilap (a magyar vidék családi hetilapja) szerkesztője, a gödöllői Szent István Egyetem mestertanára  tart, aki egy-egy témára vendégelőadót is (a téma szakértőjét) meghív. A hallgatók a megszerzett elméleti tudást gyakorlati feladatok elkészítésével mélyítik el: hírt, információt, tudósítást, interjút, riportot, publicisztikát írnak, kiadványt szerkesztenek. Tanfolyami munkájukról ezek alapos elemzése, értékelése után kapnak minősítést.

A képzés időtartama: 2019 márciusa és novembere között hat alkalommal egy-egy bentlakásos péntek-szombat a Lakitelek Népfőiskolán.

A képzés anyagi hátterét (előadói díjak, szállás, étkezés, egyebek) támogatói segítségével a Népfőiskola Alapítvány finanszírozza, a felvételt nyert hallgatók számára regisztrációs díjat határoztunk meg, mely alkalmanként 5000 forint.


A képzés tematikája:

1. Sajtótörténet

2. A mai magyar média

3. A vidék sajtója

4. Helyi lapok, rádiók, televíziók, internetes újságok, fórumok

5. Médiaetika

6. Médiajog

7. Stilisztikai és nyelvi követelmények a sajtóban

8. A nyomtatott sajtó műfajai

9. A tájékoztató (tényközlő) műfajcsalád: hír, információ, tudósítás

10. Az interjú

11. A riport

12. Véleményműfajok (a publicisztika)

13. A kiegészítő műfajok (olvasói levek, szolgáltatások, panaszügyek), különös tekintettel a helyi lapok sajátosságaira

14. A rádiós és a televíziós újságírás jellemzői, műfajai

15. Az internetes újságírás sajátosságai, műfajai

16. Hogyan lesz a kéziratból (számítógépes dokumentumból) újság (könyv)?

17. A kiadványtervezés alapfogalmai

18. Lap- és könyvkiadók szervezete, működése, költségei és bevételei

A tanfolyam létszáma korlátozott!


Jelentkezés és további információ:


Jelentkezés a kitöltött jelentkezési lappal és annak csatolt mellékleteivel 2019. március 5-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

A jelentkezési lap letölthető ide kattintva.


Lakitelek, 2019. február 5.Lezsák Sándor                                                  Dr. Dulai Sándor

a Magyar Országgyűlés alelnöke                            a Szabad Föld szerkesztője

        a képzés védnöke, felelőse                         a Szent István Egyetem mestertanáraKövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!Vissza

 

Állásajánlatok


Aktuális állásajánlatok

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2020. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Támogatás


A XIX. Lakiteleki Filmszemle zsűri tagok tiszteletdíjának támogatása szakmai program megvalósítását a 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink